Megújult QAD MFG/PRO

Kovács Attila, 2005. június 23. 14:36
Michael Lodato, az ERP rendszerek terén ismert megoldásszállító QAD Inc. marketing elnökhelyettes ma Budapesten, sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a cég bevezeti zászlóshajójának, a QAD MFG/PRO vállalati szoftvernek legújabb, QAD Global Enterprise Edition (GXE) verzióját. A bevezetéssel együtt a QAD átnevezte a korábban MFG/PRO eB2.1 verzióként ismert megoldását.
Az új verzióval lehetőségük lesz az ügyfeleknek arra, hogy nemzetközi műveleteiket az üzleti folyamatoktól függően központilag vagy decentralizáltan irányítsák. A QAD GXE ugyanis egyetlen adatbázisban az önálló üzleti egységeknek megfelelően "tartományokat" tud képezni. A tartománynak különböző alapvalutái, számlatükrei, illetve különböző gyártási, terjesztési, szolgáltatási és pénzügyi beállításai lehetnek. A szoftver támogatja a több adatbázist érintő folyamatokat, így például az elosztási szükségletek tervezését (DRP), a vállalati anyagmozgásokat (EMT) és a vállalati művelettervezést (EOP). Felkészült továbbá több tartományt érintő funkciókra is, így például a készletkövetésre, a hitelellenőrzésre, a fizetésekre, a készpénzbevételekre és a főkönyvi konszolidációra. Ennek eredményeként a multinacionális gyártók adott üzleti módszereknek megfelelően egységesíthetik műveleteiket, és a QAD rugalmas SOA technológiai architektúráját kihasználva csökkenthetik rendszerfenntartással és -adminisztrációval kapcsolatos informatikai költségeiket.
k figyelmünket."

A QAD GXE-hez tervezett új modulok közé tartoznak a következők:


A QAD Enhanced Controls segítségével a multinacionális gyártók biztosíthatják, hogy rendszereik megfeleljenek a szigorú ellenőrzési mechanizmusoknak és biztonsági előírásoknak, többek között a 2002. évi Sarbanes-Oxley törvénynek, az Amerikai Élelmiszer és Gyógyszerellenőrző Hatóság rendeleteinek és a Nemzetközi Számviteli Standardok Testülete nemzetközi pénzügyi beszámolási standardjainak. A QAD Enhanced Controls visszakereshetőséget és elektronikus aláírási mechanizmust, továbbá egy sor olyan lehetőséget biztosít, amelyek a QAD MFG/PRO eB2.1 biztonsági fejlesztéseivel együtt maximálisan támogatják a hatósági előírások megtartását.

A QAD Mobile Field Service a QAD MFG/PRO QAD Service and Support Management (SSM) modulját kiegészítve biztosítja, hogy a területi kiszolgáló személyzet a pontos információkhoz mobil számítástechnikai eszközökkel bárhonnan és bármikor időben hozzáférhessen. Az egyszerűsített beszámoló, munkamegrendelés kezelő, a készlet és híváskövető és megannyi más eszköz növeli a területi szakemberek termelékenységét, csökkenti a válaszadási időket, felgyorsítja a problémamegoldást és lerövidíti a számlák kiállításának idejét.

A QAD JIT Sequencing segítségével a multinacionális gyártók az üzemi műveleteket attól függetlenül is szinkronizálhatják a végfelhasználók igényeivel, hogy a modult önálló alkalmazásként vagy a QAD MFG/PRO-val együtt telepítették. A QAD JIT Sequencing jellemzője, hogy mindenfajta szériaigényt dinamikusan feldolgoz, és a gyártás megkezdéséhez elküldi a termékek alapspecifikációját közvetlenül a szállító ERP rendszerébe. Az integrált QAD megoldás részeként a QAD JIT Sequencing még jobban kézben tartja a gyártási folyamatokat és a készleteket, illetve a költség- és profitrés elemzéshez és kezeléshez szükséges valós idejű betekintést biztosít.

A QXtend a QAD és más gyártók nagyvállalati rendszereit összekapcsoló komplett keretet biztosít az adatok egyszerű átviteléhez. A QAD vállalati platform és más vállalati alkalmazások között az adatok küldéséhez és fogadásához nyílt és egységes szabványok közé tartozik a QXtend "bejövő" funkciója, amely az adatokat hozzárendeli a QAD MFG/PRO-hoz, illetve a "kimenő" funkció, amely az adatokat más alkalmazások számára teszi közzé.

A QAD Global Enterprise Edition változatot kiegészítő új lehetőségek a QAD Business Intelligence (BI), a QAD Customer Self Service (CSS), a QAD Trade Management (TrM), a QAD Desktop és az Advanced Inventory Management (AIM) megannyi továbbfejlesztésével válnak teljessé.

A QAD BI 2.1 támogatja a QAD MFG/PRO adatbázison belüli tartományok létrehozását, hogy egyetlen megvalósítás több üzleti műveletet is támogatni tudjon úgy, hogy nem kell azokhoz közös alapvalutát vagy adatbázis szintű mechanizmusokat beállítani.

A QAD Customer Self Service (CSS) immár egy QAD MFG/PRO eB2.1 adatbázisan több tartományhoz képes hozzáférni.

A QAD Trade Management 2.7 a reklámakciók zártkörű feldolgozását teszi lehetővé, amivel csökkenteni lehet a hibákat és a követelésekkel kapcsolatos visszaéléseket.

A QAD Desktop 2.7.1 számos lényeges változást és továbbfejlesztést vezet be, ilyen például a felhasználóknak szánt adatbevitelt megkönnyítő sablonok jobb kezelhetősége.

A QAD AIM Warehousing 2.3 a korszerű Lean Distribution (karcsúsított elosztás) elosztási rendszert támogatja, melynek kötegelt osztályozási módszere kiszűri az egyenként kis mennyiségű termékre történő nagymennyiségű megrendelések feldolgozásából fakadó veszteségeket.

A sajtótájékoztatón a KFKI ISYS, mint kizárólagos disztribútor vezetői beszéltek a termék hazai helyzetéről. Tusor Tibor ügyvezető igazgató elmondta,az MFG/PRO vállalatirányítási rendszer felhasználói köre tavaly több mint 20 százalékkal, 10 új ügyféllel bővült Magyarországon.

A QAD már 12. éve képviselteti magát a közép-kelet-európai régióban, ahol gyártó és kereskedelmi vállalatok, azon belül az autóipar, az élelmiszeripar, a könnyűipar, a gépipar számos kiemelkedő képviselőjét szolgálja ki. Az MFG/PRO vállalatirányítási rendszer mára több mint 55 magyarországi cég készletezési, logisztikai, pénzügyi, beszerzési és értékesítési folyamatait biztosítja.

Az elmúlt évben az MFG/PRO realizált árbevétele 15 százalékkal haladta meg a 2003-as árbevételt. Az MFG/PRO rendszer olyan felhasználókat tudhat magáénak, mint a Magyar Suzuki Rt. az autóiparból, a Caterpillar Magyarország Rt. és a MOFÉM Rt. a gépiparból, a Friesland Magyarország Rt., a Cerbona Rt., valamint a Carnex csoporthoz tartozó Goldsun Kft., a Zalabaromfi Rt., és a Kiskunhalasi Baromfifeldolgozó Rt. az élelmiszeriparból, illetve a GANZ Transelektro Villamossági Rt. vagy a Legrand Rt. az elektronikai iparból.

Kucsera István, a KFKI ISYS projektigazgatója két idei hazai újdonságról adott számot. Az egyik az MFG/PRO AIM magasraktár irányítási rendszer magyarországi premierje, a másik az operatív termelésirányítás megvalósítását ütemező QAD Planner nevű grafikus felületű szoftver.

Az AIM (Advanced Inventory Management) segítségével az MFG/PRO a legbonyolultabb raktári folyamatokat képes támogatni, segítve ezzel a felhasználók teljeskörű vállalatirányítását. "Az AIM egy kifinomult raktár és magasraktár irányítási rendszer, amelynek segítségével a felhasználók bármilyen raktárirányítási funkciót képesek lefedni.“ - mondta Kucsera István. "A rendszer első magyarországi bevezetése a napokban történik az egyik legnagyobb nemzetközi élelmiszeripari ügyfelünknél, ahol az összes raktári, anyagi folyamatnak a kezelése és operatív irányítása történik meg magas szinten."
Kulcsszavak: KFKI ERP QAD

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

3 árulkodó jel, hogy a cég IT csapata már nem versenyképes

Szinte követhetetlen tempóban fejlődnek a vállalati szolgáltatásokat támogató IT-rendszerek, a cégek pedig komoly piaci hátrányba kerülhetnek, ha nem tartanak lépést a változással. Az ügyfelek és a munkatársak igényei egyre csak nőnek, a versenytársak szolgáltatásai pedig rövid idő alatt gyorsabbá, kényelmesebbé, átláthatóbbá válhatnak a miénknél. 

2024. május 9. 18:01

Rákapcsolt az Euronics: már aznap megérkezhet a grill vagy a hűtő

Egyre népszerűbb a vásárlók körében az aznapi kiszállítással vagy áruházi átvétellel történő rendelés az Euronicsnél. A megrendelés napjára házhoz szállítást ígérő szolgáltatás tavaly nyáron indult, idén pedig még szélesebb időablakkal lehet már rendelni Budapesten belül. Az online leadott rendeléseket pedig az áruházakban is át lehet venni akár még aznap, ez a szolgáltatás már országszerte elérhető ingyenesen. Az ilyen módon rendelt termékek toplistáján ott vannak a ventilátorok, a kávék, a mosószerek, és az állateledelek, de rendeltek már asztali grillt is így.

2024. május 9. 16:20

Elérhetővé válik az automatikus munkabérelőleg

Automatikus Munkabérelőleg Rendszer (AMBER) néven biztosít új szolgáltatást a MagNet Faktor a Kulcs-Soft-tal partnerségben. Az új megoldás segítségével a bérszámfejtő szoftvert használó cégek alkalmazottai gyorsan és egyszerűen juthatnak a már ledolgozott munkanapok után járó fizetésükhöz. A munkavállalók mellett a vállalkozásoknak is kedvező ez a lehetőség: az adminisztratív terheik csökkennek, a bérfizetés pedig rugalmassá válik.

2024. május 9. 14:28

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36