Palm operációs rendszerű okos telefonokat forgalmaz majd az LG

Milkovits Gábor, 2005. július 6. 23:09
Az LG és a PalmSource megállapodást írt alá arról, hogy a dél-koreai gyártó Palm operációs rendszerű okos telefonokat fejleszt ki és forgalmaz majd a jövőben.
A szerződés, amelynek részletei egyelőre nem nyilvánosak, lehetőséget kínálhat a PalmSource-nak a felszínen maradásra. A szoftverfejlesztő vállalatot egyrészről sújtja a cég fő profilját jelentő PDA-piac válsága, másfelől pedig az okos telefonos szoftverek esetében olyan domináns konkurenciával kell felvennie a versenyt, mint például a Symbian vagy a Microsoft. A cég a múlt héten jelentette be, hogy takarékossági okokból el kell bocsátania amerikai dolgozóinak 16%-át. Skott Ahn, az LG alelnöke azzal indokolta cége választását, hogy a rugalmas, nyitott és kellő teljesítményt biztosító Palm OS rendszer ideális kiegészítője az ő innovatív mobiltelefonjaiknak. Az LG egyébként az egyik legdinamikusabb szereplője az 3G telefonok piacának.

A Palm operációs rendszerű LG okos telefonok forgalmazásának időpontjával és egyéb részleteivel kapcsolatosan egyelőre egyik érintett fél sem nyilatkozott.
Kulcsszavak: Palm mobiltelefon LG

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59