Creative X-Fi: Magasabb minőségű hang, beépített előerősítő, gitárbemenet

Széll Zoltán, 2005. augusztus 10. 15:45
A Creative bejelentette a legújabb Sound Blaster hangkártyákat, amelyek új technológián alapulnak, és szuperminőségű hangot szolgáltatnak. Az új technológián alapuló kártyák X-Fi jelölést kaptak, ami az új, magasabb hangminőségre utal.
A Creative egyszerre négy új kártyát vezetett be. Ezek: az X-Fi Elite Pro, az X-Fi Fatality FPS, az X-Fi Platinum és az X-Fi ExtremeMusic. Mind a négy termék az X-Fi Xtreme Fidelity hangprocesszoron alapul. Az 51 millió tranzisztort tartalmazó lapka részleteit a Creative májusban jelentette be. Teljesítménye az Audigy lapka 24-szerese. A rendszer 24 bites, 96kHz-es mintavételezési technikát használ, jel/zaj hányadosa (NSR) 109dB-116dB között van, és magába foglalja a CMSS 3D technológiát, amely szimulálja a térhatású hangot. Az X-Fi 136dB-es „virtuálisan átlátszó” mintavételezési-érték átalakítót használ. Ez elemzi és azonosítja, hogy a hangfolyam melyik része fut az átalakítón és a tömörített adatok melyik része MP3 vagy WMA formátumú.

Az XtremeMusic az alap modell, amely 109dB SNR értékkel rendelkezik. Magába foglalja a szabványos „X-Fi Xtreme Fidelity” jellemzőket. Az Xtreme Fidelity egy új minőségjellemző. A kártya egy vezérlőt és kapu-többszörözőt, 64MB nagy sebességű X-RAM memóriát, infra-vörös távvezérlőt, valamint „Entertainment Center” és Creative MediaSource 3 szoftvert tartalmaz.

A csúcsteljesítményű Elite Pro kártya támogatja a teljes 116dB SNR-t és szintén 64MB X-RAM memóriát tartalmaz. Jellemzője a beépített előerősítő a hangrögzítőhöz és a nagy impedanciájú bemenet az elektromos gitárhoz.

A Sound Blaster X-Fi Elite Pro kártya ára 400 dollár, a Sound Blaster X-Fi Fatility FPS kártyáé 280 dollár, a Sound Blaster X-Fi Platinum kártyáé 200 dollár és a Sound Blaster X-Fi XtremeMusic kártyáé 130 dollár. Az új termékek az USA-ban augusztusban kerülnek forgalomba.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50