A Panasonic négy EISA-díja

Kovács Attila, 2005. szeptember 2. 17:21
A Panasonic Magyarország tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy a Panasonic négy értékes EISA-díjat nyert, köztük a European Zoom Camera of the Year (az év európai zoomos fényképezőgépe), a European DV Camcorder of the Year (az év európai DV-kamkordere), a European DVD Player of the Year (az év európai DVD-lejátszója), illetve a European Green TV of the Year (az év európai környezetkímélő tévékészüléke) díjat, melyet az idén először osztottak ki.
Az EISA Európai Kép- és Hangszövetség (European Imaging and Sound Association) olyan rangos szervezet, amelyet 20 európai ország összesen 50 audio-, mobilelektronikai, videó- és fotómagazinja hozott létre.

A 2005/2006-os év legjobb zoomos fényképezőgépe Európában a Panasonic 12-szeres optikai zoommal ellátott DMC-FZ5-ös készüléke lett.

A fotóbizottság véleménye szerint: "A Lumix DMC-FZ5 esetében a kis méret nemcsak a szépség szinonimája, hanem a nagy teljesítményé is. Ez a különösen kompakt készülék olyan gyors, 12-szeres zoomos Leica objektívvel rendelkezik, amely a Panasonic Mega OIS képstabilizátornak köszönhetően maximális fókusztávolságon és rossz fényviszonyok között is magabiztosan használható." További erényeként emelték ki, hogy "5 megapixeles CCD gondoskodik benne a képminőségről, a Venus Engine II képfeldolgozó pedig a gyors működést biztosítja, illetve számos kreatív beállítási lehetőséggel gazdagítja a gép használatát".

Kamkorder kategóriában a Panasonic immár hetedik alkalommal nyert díjat: NV-GS250-es modelljét a videóbizottság a European DV Camcorder of the Year 2005/2006 elismeréssel jutalmazta.

"Ez a kompakt kamkorder a Leica Dicomar gumiobjektívtől a három CCD-érzékelőn át egészen az optikai képstabilizátorig valóban példás eszköz - mondták a bírák, - s látható, hogy a Panasonic komolyan vette az ergonómia, a kényelem és az egyszerű működtetés kérdéseit is. A digitális állókép opcióval például 3,1 megapixeles, nagyfelbontású képek készíthetők, és a praktikus joystick segítségével minden fő funkció kényelmesen vezérelhető. A Panasonic már régi szakértője a kiváló teljesítményű kamkorderek előállításának, és az új, csúcstechnológiás GS250 minden tekintetben követi ezt a hagyományt."

A European DVD Player of the Year 2005/2006 (a 2005/2006-os év európai DVD-lejátszója) díjat a Panasonic DVD-S97-es modellje vihette haza.

"Az első EISA Green TV of the Year Award 2005/2006 egyértelmű győztese a Panasonic TX-28PN1 modell - jelentették ki a bírák, megjegyezve, hogy ez az analóg tévékészülék “bemutatja, hogyan támogathatja a takarékosság elvét egy hatékony fogyasztói elektronikai termék."
Kulcsszavak: kamera Panasonic

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14