Megalakult a Mobil Innovációs Központ

forrás Prim Online, 2005. szeptember 7. 14:20
2005. szeptember 8-án kezdi meg működését az a Mobil Innovációs Központ, amely nemzetközi jelentőségű szerepet hivatott vállalni a jövő vezeték nélküli távközlési megoldásainak kutatásában és fejlesztésében.
Az állami támogatással, a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal pályázatán keresztül, tizenhét tagú konzorcium által létrehozott központ egyik alapító tagja a Pannon GSM.

Miközben a felhasználói piac még csak most ismerkedik a mobil telekommunikációs rendszerek harmadik generációjában (3G) rejlő potenciállal, a világ távközlési szakembereit már az ezen is túlmutató megoldások és lehetőségek foglalkoztatják. A Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal pályázatot írt ki egy olyan magyarországi mobil innovációs és fejlesztési központ létrehozására, amelynek feladata a lehetséges 3,5G és 4G technológiák feltérképezése, a fejlesztések irányvonalainak kijelölése.

E pályázatra válaszolva hozta létre a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem vezetésével létrejött, tizenhét tagú konzorcium a Mobil Innovációs Központot, amely szeptember 8-án kezdi meg tevékenységét. A Központ hosszú távú működését kétmilliárd forintos állami támogatás, valamint az alapító konzorcium tagjai, tizenhét hazai oktatási, kutatási, távközlési és számítástechnikai intézmény - köztük a Pannon GSM - által elérhetővé tett források biztosítják.

"A harmadik generációs és azon túli mobil megoldások az eddigieknél is markánsabban és látványosabban összpontosítják a ma még épp csak körvonalazható szolgáltatásaik széles skáláját a felhasználó köré" - mondta Hajnal Géza, a Pannon GSM mobil adat és üzletfejlesztési igazgatója. "Éppen ezért a Mobil Innovációs Központ létrejötte nem pusztán gazdasági tényezőként, hanem az általa megteremthető szolgáltatások révén is jelentős mértékben hozzájárulhat távközlési iparág, a régió, ezen belül Magyarország gyarapodásához. A Pannon GSM mindig élen járt a technológiai újdonságok fejlesztésében és piaci bevezetésében, ezért is álltunk - partnereink és versenytársaink oldalán - a Mobil Innovációs Központ mellé" - tette hozzá.

A Mobil Innovációs Központtal szemben megfogalmazott alapvető elvárások - új technológiai irányok kutatása és fejlesztése, az ezekhez tartozó rendszerek és alkalmazások tesztelése, mindezek gyakorlatba történő átültetésének előkészítése, valamint a tudományos és a piaci szférák közötti ismeretáramlás fenntartása, anyagi támogatás biztosítása - komplex szakértelmet, hosszú távú elkötelezettséget és a piac pontos ismeretét feltételezik. A Pannon GSM ezért üdvözölte és támogatta az első pillanattól a Mobil Innovációs Központ létrehozását, amellyel idővel hozzásegítheti Magyarországot ahhoz, hogy a modern távközlés regionális kutatási és fejlesztési központjává váljon, és ezzel még határozottabban hozzájárulhasson a hazai gazdaság közvetett és közvetlen támogatásához.
Kulcsszavak: Pannon GSM UMTS

Prémium gaming élmény a felhasználóknak

A 48,9" hüvelykes (124,3 cm) Philips Evnia 49M2C8900L gaming monitor tele van erőteljes funkciókkal: QD-OLED panel, 32:9 SuperWide kijelző, 5120x1440 felbontás, 144 Hz, Ambiglow és DTS hangzás teszik a kiváló minőségű Evnia 8000 sorozat új tagját igazán figyelemfelkeltővé.

2024. május 17. 19:28

Buszos útdíjfizetés – az első időszak tanulságai

A legtöbb busz a legkevésbé szennyező kategóriába tartozik, a külföldi járművek az autópályákat használják, míg a hazai személyszállítók harmada inkább az olcsóbb útvonalakat választja és a legtöbb vállalkozás felismerte, hogy a használatarányos útdíjfizetés kényszerét minőségbiztosítási fejlesztésekre is lehet használni – ezek a legérdekesebb megállapítások az útdíjfizetés bevezetése óta eltelt időszakból.

2024. május 17. 17:30

A Philips Monitors új QD-OLED monitort mutat be

A 48,9" hüvelykes (124,3 cm) Philips Evnia 49M2C8900L gaming monitor tele van erőteljes funkciókkal: QD-OLED panel, 32:9 SuperWide kijelző, 5120x1440 felbontás, 144 Hz, Ambiglow és DTS hangzás teszik a kiváló minőségű Evnia 8000 sorozat új tagját igazán figyelemfelkeltővé.

2024. május 17. 16:45

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

E hét végéig még kedvezményes áron lehet hozzájutni a közelgő XX. E-kereskedelmi konferencia belépőjegyeihez, amelynek helyszíne az esztergomi Grand Hotel, időpontja pedig 2024. június 6-7.

2024. május 17. 14:23

A pénzügyi bűnözés jövője: miért kulcsfontosságú az információ-vezérelt kockázatkezelés?

Az utóbbi időben a pénzügyi bűnözés elleni küzdelem jövőbeli keretrendszerének alapjaként, az információ-vezérelt kockázatkezelés kiemelten fontossá vált. A hagyományos kockázatkezelési módszerek elavultak, nem megfelelő eredményt hoznak és így komoly kockázatokat jelentenek a szervezeteknek – állapítja meg a Deloitte friss tanulmánya.

2024. május 17. 13:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59