Báránybőrbe öltözött RXBot-mutáns

Genda Csongor Zoltán, 2005. október 20. 19:30
Az F-Secure biztonságtechnikai megoldásokat fejlesztő cég specialistái felhívják az internetezők figyelmét arra a veszélyes vírusra, amely e-mailen keresztül terjed, és az RXBot kártevő egyik variánsával próbálja megfertőzni a felhasználók számítógépeit.
A vírusmutáns az F-Secure-tól érkező üzenetnek álcázza magát, és felszólítja a levél címzettjét az azonnali vírusfrissítésre. Az angol nyelvű üzenetben a www.thefive.us oldal lehívására ösztönzik a felhasználókat. Ennek megnyitása esetén az RXBot egyik veszélyes verziója próbálja meg letölteni magát a számítógépre. Fertőzés esetén azonban az internetes bűnözők rögvest átvehetik az uralmat az illető számítógép felett. A közelmúltban az RXBothoz hasonló kártevőket arra használták a hackerek, hogy megfertőzvén a személyi számítógépeket, azokat átalakítsák zombi-PC-kké.

Az F-Secure szerint a spamszűrők legtöbbje sem ismeri fel a vírust terjesztő mail veszélyességét, mert az nem tartalmaz csatolt fájlt és a benne található webcím is hitelesnek tűnik. A szakértők azonban úgy vélik, hogy a vírusirtóval rendelkezők nem kell hogy tartsanak a kártevőtől, mert az RXBot és annak különböző verziói olyannyira ismertek, hogy a legtöbb biztonsági szoftver azonnal felfedezi azt.
Kulcsszavak: vírus F-Secure

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A nyaralás információbiztonsági és adatvédelmi veszélyei

A nyilvános Wi-Fi hálózatok kényelmes megoldást kínálnak az internethez való csatlakozáshoz nyaralás során is, de komoly biztonsági kockázatot is jelentenek. A nyilvános hálózatokon való adatátvitel könnyen lehallgatható, így az érzékeny adatok, mint például banki információk, bejelentkezési adatok és személyes információk veszélybe kerülhetnek.

2024. június 5. 11:29

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47