Új Logitech termékek internetes kommunikációhoz, zenehallgatáshoz, házimozihoz

forrás Prim Online, 2006. március 9. 14:15
A CeBIT kiállításon tartott sajtótájékoztatóján a Logitech bejelentette, hogy a vállalat 25. születésnapi ünnepségsorozata Európában is kezdetét veszi. A Logitech vezetői ismertették azokat a meghatározó fogyasztói tendenciákat, amik biztosítják a vállalat növekedését. Ezek: a szélessávú internet terjedése, az internet egyre gyakoribb felhasználása hang- és videokommunikáció céljára, a digitális zene népszerűsége, valamint a komplex házimozi rendszerek egyszerű kezelésére való igény.
„A Logitech fennállásának 25. évfordulója arra emlékeztet minket, mennyire jelentős szerepet töltöttek be a személyi számítógépek mai digitális életvitelünk kialakításában, és cégünk eddigi növekedésében is.” - mondta Guerrino De Luca, a Logitech elnök-vezérigazgatója. „Egy csupán egereket gyártó vállalatként kezdtük, ami akkoriban a PC-s navigáció rendkívül intuitív módját jelentette. Ahogy azonban a számítógépeken egyre jobban elterjedt a multimédia, és ahogy újabb digitális platformok jelentek meg, mi is kibővítettük perifériáink választékát, hogy ezekhez a változásokhoz alkalmazkodni tudjunk. Olyannyira, hogy termékeink mára már egyre kevésbé kiegészítői, és sokkal inkább központi elemei a digitális zenehallgatás, az internetes kommunikáció és a házimozi élményének.”

A vállalat sajtótájékoztatója volt az első alkalom, hogy a Kodaktól 2005-ben átigazolt Gerald P. Quindlen, a Logitech vezető marketing-alelnökeként állt a nyilvánosság elé.

„A CeBIT kiállításon bemutatjuk internet-kommunikációs és digitális-audió termékvonalunk bővítését, valamint az egér és távirányító termékcsaládok új tagjait.” - mondta Quindlen. „Működésünk huszonötödik évében is számos fejlesztést végzünk majd, hogy megtarthassuk vezető szerepünket a formatervezés és minőség tekintetében. A Logitech eddig minden évben innovatív megoldásokkal jelentkezett a személyes perifériák világában, hogy felhasználói számára kellemesebbé tegye a számítógépek, játékkonzolok vagy házimozi rendszerek kezelését. Ez az év sem lesz kivétel.”

De Luca a CeBIT-en vitaindító beszédet fog tartani március 10-én pénteken közép-európai idő szerint délelőtt 10:00 órakor. Beszélni fog a PC-s technológiák jelentőségéről mai digitális életvitelünk kialakításában, és rávilágít, hogy az újszerű számítógépes perifériák hogyan jutnak egyre központibb szerephez a digitális média fogyasztásában.

A CeBIT kiállításon a Logitech bemutatta digitális zenehallgatáshoz készült hangszóróit és fejhallgatóit, házimozi távirányítóit, internetes videofonálásra alkalmas webkameráit, lézeres meghajtású egereit és továbbfejlesztett digitális tollát. A bemutatott termékek között szerepeltek:

Új, digitális audió termékek

A Logitech bemutatta két új termékét, amiket a digitális zenehallgatás egyre népesebb rajongótáborának fejlesztettek ki.

Az eddig legtöbbet eladott Logitech mm50 iPod hordozható hangszórók ezentúl fekete színben is kaphatók, így jobban illenek az új fekete iPod nano és iPod video modellek színvilágába. A Logitech fehér színű iPod modellekhez készült hangszórói – hordozhatóságuknak, elegáns külsejüknek és kiváló hangminőségüknek köszönhetően – eddig a vállalat legnépszerűbb hangszóró termékei voltak. Az iPod hangszórók javasolt fogyasztói ára Európában €149,99.

A Logitech Noise Cancelling Headphones kitűnő zajszűrő megoldást kínál nagyon jó ár/érték arányban. A Logitech SilentSound zajszűrő technológia felhasználásával ez a fejhallgató számos frekvenciatartományon képes csökkenteni a környezet zaját, legyen az egy sugárhajtómű, egy ventillátor vagy egy légkondícionáló hangja. A Logitech Noise Cancelling Headphones áprilistól lesz kapható Európában és az Egyesült Államokban. Az eszköz képes akár 22 decibellel (vagy 92 százalékkal) csökkenteni a háttérzajt, ami megfelel annak a minőségi szintnek, amit más gyártók fejhallgatói kétszer ilyen drágán nyújtanak. Európai €149,99 javasolt fogyasztói árával a Logitech fejhallgatója jobban teljesít a hasonló árfekvésű egyéb fejhallgatóknál, amik jellemzően csak 10-18 decibeles zajcsökkentést érnek el.

Harmony 785 és Harmony 555 távirányítók


A Logitech két új Harmony termékének megjelentetésével erősíti meg jelenlétét az európai távirányító piacon. A Harmony 785 és Harmony 555 modellek az egyre többet tudó és ezáltal egyre bonyolultabb házimozi rendszerek kezelését egyszerűsítik le jelentősen. Az Egyesült Államokban jelentős piaci részesedéssel bíró Harmony termékcsaláddal kapcsolatban a Logitech úgy hiszi, hogy az Európában is hasonlóan nagy sikert ér majd el. Az Harmony távirányítók új felhasználóinak száma 2005 februárja óta havonta átlagosan 45 százalékkal nőtt Európában.

Internetes kommunikáció


A szélessávú internet terjedésének, és az egyre népszerűbb élő internetes hang- és képátvitlenek köszönhetően a Logitech fejhallgatók és webkamerák eladásai folyamatosan növekednek. A Logitech 2001 óta összesen több mint 17 millió számítógépes fejhallgatót adott el. A vállalat PC-s fejhallgatóinak eladásai a jelenlegi üzleti év első három negyedévében (áprilistól decemberig) 78 százalékkal magasabbak voltak, mint az előző év ugyanezen időszakának eladásai.

A Logitech most bemutatott négy, alsó árkategóriás webkamerát, amikkel bárkinek gyerekjáték a Skype, az MSN Messenger vagy hasonló alkalmazások élő videohívás szolgáltatását használni. Az új QuickCam Connect, QuickCam Messenger, QuickCam Chat és QuickCam Express webkamerák mindegyike a Logitech jellegzetes „szemgolyó” formatervének minimalista változatára épül, ami a számítástechnikai iparban az egyik legismertebb szimbólum.

A Logitech lézerben továbbra is első

A Logitech bemutatta négy új, lézeres egerét, amit négy igencsak különböző célcsoportnak szánnak: játékosoknak, balkezeseknek, laptop tulajdonosoknak és asztali-PC felhasználóknak. A Logitech lézeres mozgáskövető technológiájával ezek az egerek szinte bármilyen felületen jól működnek, és a hagyományos optikai egereknél sokkal pontosabbak.

Európában a Logitech bevezeti díjnyertes Logitech G7 Laser Cordless Mouse egerének extra kiadását, amihez egy kisméretű és könnyen hordozható LAN-party hordtáska is jár, így a játékosok extrém teljesítményű egerüket gond nélkül magukkal vihetik versenyekre is. A G7 egér teljes sávszélességű USB kapcsolatot, 2,4 GHz-es digitális vezeték nélküli jelátvitelt és egy 2000 DPI-s lézeres letapogatót használ. Az egérhez két darab lithium-ion akkumulátor tartozik.

Kifejezetten balkezeseknek kifejlesztett egér a Logitech MX 610 Left-Hand Laser Cordless Mouse. Igényes formaterve kényelmes fogást biztosít a bal kéz számára. Április elejétől kezdve €59,99 javasolt fogyasztói áron lesz kapható Európában. Az egérben a Logitech precíziós lézeres mozgáskövető rendszere dolgozik, amit kiváló vezeték nélküli technológia, sokoldalú navigációs lehetőségek, valamint e-mail- és üzenetjelző fények egészítenek ki.

A vállalat új Logitech MX400 Precision Laser Mouse terméke egy lézeres pontosságú, jobb kéz alá formált, puha fogású vezetékes egér asztali PC felhasználóknak. Az egér Európában és az Egyesült Államokban áprilistól lesz kapható. Javasolt fogyasztói ára Európában €39,99.

A laptopokhoz készült Logitech V150 Laser Mouse is olyan lézeres letapogatóra épül, ami a hagyományos optikai egereknél sokkal többféle felületen működik, így laptop gépünket bárhol használhatjuk vele. A plug-and-play USB egér Európában és az Egyesült Államokban júniustól kezdve lesz kapható. Javasolt fogyasztói ára Európában €29,99.

Továbbfejlesztett digitális toll

A Logitech bejelentette a Logitech io2 Digital Pen újabb verziójának megjelenését. A digitális toll továbbfejlesztett kézírás-felismerő szoftvert kapott, és előre meghatározott szimbólumok felismerésével képes feljegyzéseinket pillanatok alatt Microsoft Word dokumentumokká alakítani. A kézírásunkat digitális szöveggé alakító új toll ára is lényegesen kedvezőbb elődjénél. A Logitech io2 Digital Pen megújult szoftvere a felhasználó stílusát és kézírásának jellemzőit megtanulva pontosabban alakítja gépelt szöveggé a feljegyzéseket. Egyszerű, kézzel írott szimbólummal jelezhetjük a tollnak, hogy mely szövegrészeket akarjuk Word dokumentummá alakítani. Amikor a toll visszakerül a számítógépes dokkolóállomásra, jegyzeteink azonnal megjelennek egy osztottképernyős felületen kézírásos és digitalizált formában is. A megjelenő szöveget itt kijavíthatjuk, vagy egyetlen gombnyomással Word dokumentummá alakíthatjuk.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50