A Bookline.hu augusztusban a tőzsdére megy

MTI Sajtóadatbank, 2006. augusztus 14. 09:33
A Bookline.hu augusztus folyamán adja be kérelmét a tőzsdei bevezetésre, és reményei szerint augusztus végén foroghatnak a cég papírjai a tõzsdén, de részvénykibocsátást az idén nem terveznek - mondta Dietrich Tamás, az internetes könyvkereskedelemmel foglalkozó cég vezérigazgatója az MTI-nek pénteken.
A tőzsdei bevezetés céljairól kiemelte: a cég ismertségét növeli a tőzsdei jelenlét, valamint hosszabb távon tőkebevonást is terveznek új részvények kibocsátásával.

A Bookline.hu Internetes Kereskedelmi Zrt. a cég tőzsdei bevezetésére 12,5 millió forint támogatást nyert a GKM pályázatán, amelyet a kormány száz lépés programja keretében a gazdasági tárca tavaly augusztus végén 100 millió forintos keretösszeggel hirdetett meg cégek tőzsdére lépésének segítésére.

A támogatás a tőzsdei bevezetéssel kapcsolatos szakértői és jogi költségek 50 százalékát érheti el, és utólagos finanszírozással történik. A cég tőzsdére kerülésének költsége mintegy 30 millió forint.

Dietrich Tamás elmondta: a Bookline.hu Zrt. 2005-ben 600 millió forint árbevételt ért el. Az árbevétel az idei év első félévében meghaladta az 500 millió forintot, és 2006-ra másfél milliárd forintra nő, míg a következõ években legalább 50 százalékkal emelkedik a tervek szerint. A vezérigazgató hozzátette: a keletkező nyereséget főleg terjeszkedésre fordítják, 2006-ra 10 millió, míg jövőre 100 millió, 2008-ra 200 millió forint profitot tervez a vállalat.

A Bookline.hu fejlesztései közül a vezérigazgató kiemelte a június 1-je óta működő on-line nagykereskedelmet, amelynek hónapról hónapra 50 százalékkal nő a forgalma, augusztusban várhatóan már meghaladja a 10 millió forintot. A vezérigazgató hozzáfûzte: még az idén DVD forgalmazásával is bővítik a kínálatot, valamint más termékcsoportok bevonása is elképzelhetõ.

Dietrich Tamás közölte: az 1999-ben alapított, új és régi könyvek forgalmazásával foglalkozó Bookline.hu jegyzett tőkéje 327 millió 500 ezer forint. A társaságban 2 cég, a Forrás Rt., a M-Metronic Bt. rendelkezik 21-23 százalékos tulajdonrésszel. A további tulajdonosok főleg 5 százalék alatti tulajdonrésszel rendelkező magánszemélyek, kivéve Márffy Györgyöt, a cég elnökét, és Földvári Gábor igazgatósági tagot, akik 8, illetve 16 százalékos tulajdonrésszel rendelkeznek.

A vezérigazgató ismertetése szerint a magyarországi könyvpiac forgalma a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének adatai alapján mintegy 63 milliárd forint. A forgalomból 2005-ben mintegy 2,5 százalékot tett ki az on-line internetes könyvkereskedelem, amelyből a Bookline.hu piaci részesedése 40-50 százalékos.
Kulcsszavak: Bookline.hu

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Elérhetővé válik az automatikus munkabérelőleg

Automatikus Munkabérelőleg Rendszer (AMBER) néven biztosít új szolgáltatást a MagNet Faktor a Kulcs-Soft-tal partnerségben. Az új megoldás segítségével a bérszámfejtő szoftvert használó cégek alkalmazottai gyorsan és egyszerűen juthatnak a már ledolgozott munkanapok után járó fizetésükhöz. A munkavállalók mellett a vállalkozásoknak is kedvező ez a lehetőség: az adminisztratív terheik csökkennek, a bérfizetés pedig rugalmassá válik.

2024. május 9. 14:28

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36