A Palm hivatalosan bemutatta az Európába szánt Treo okostelefont

Milkovits Gábor, 2006. szeptember 12. 21:37
A Palm Londonban bemutatta a Vodafone-nal közös forgalmazásra szánt, Európában elsőként megjelenő Treo 750v okostelefonját.
A Treo 750v az e-mail-központú, teljes billentyűzettel ellátott Palm Treo üzleti telefonok első 3G UMTS/GSM hálózatokon működő tagja, amely egyébként a várakozásoknak megfelelően Windows Mobile 5.0 operációs rendszerrel bír. A Palm hivatalos közleményében kiemelte, hogy a kifejezetten az európai piacra kifejlesztett készülék formatervezése látványosabb, mint a korábbi modelleké. A forgalmazással kapcsolatban nyolc nagyobb piacot említenek név szerint, ugyanakkor a többi ország potenciális vásárlói bizonytalanságban maradnak, mivel csak „egyéb régiók” gyűjtőnév alatt kerülnek említésre, azaz nem derül ki, hogy ebbe ki tartozik bele, és ki nem. Mindenesetre Ausztriában, Hollandiában, Franciaországban, Írországban, Nagy-Britanniában, Németországban, Spanyolországban és Svájcban még az idén kapható lesz a Palm Treo 750v a Vodafone ügyfelei számára.

A Palm és a Vodafone illetékesei kihangsúlyozták, hogy több tízmillió dollárt fektettek az új okostelefon piacra juttatásába, ami példátlannak minősül a Palm eddigi történetében. Page Murray, a Palm alelnöke a sajtónak elmondta, hogy mindez nem véletlen, tekintve, hogy az okostelefonok jelenleg jóval elterjedtebbek Európában, mint a tengerentúlon, így a piac is ígéretesebb. Ezzel együtt azonban a verseny is igen kiélezett, elég csak megemlíteni az április óta kapható Nokia E61-est, a Motorola Q-t, vagy a RIM legújabb Blackberry készülékeit.
Kulcsszavak: okostelefon Palm

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55