ERP-be integrált weboldal

forrás Prim Online, 2006. november 2. 17:34
A müncheni Systems informatikai kiállítás fontos szerepet tölt be a német vállalatok életében, amelyek általában a vásárra időzítik bejelentéseiket. Így tett a második számú német ERP szállító, a proALPHA is.
Az elsősorban közepes méretű gyártó és kereskedő vállalatokra fókuszáló proALPHA a múlt héten megrendezett müncheni Systemsen jelentette be ugyancsak proALPHA néven forgalmazott ERP megoldásának új modulját, mely a publikus weboldalakkal kapcsolatos teendőket integrálja a vállalatirányítási rendszerbe.

A hatékony online kommunikáció alapfeltételei, hogy a tartalmat képező hírek, dokumentációk, árlisták és dinamikus szolgáltatások rendszeresen és a lehető legrövidebb időn belül frissüljenek. Míg a hagyományos tartalommenedzsment rendszerekben a weboldallal kapcsolatos feladatokat egyetlen csoport – többnyire a marketing osztály égisze alatt – végzi, addig a proALPHA új modulja az információt előállító osztályok és személyek napi rutinjába integrálja a tartalomfejlesztését.

Új árlista készült a kereskedelmi osztályon? A vállalatirányítási rendszeren belül maga a kereskedő teheti ezt elérhetővé a weboldalon keresztül. Módosult egy technikai dokumentáció? A változtatást végző mérnök egyetlen klikkeléssel szinkronizálja a weboldallal.

Az új proALPHA modul CMS (content management system), DMS (document management systems) és B2B funkciókat lát el.

„A vállalati weboldal szoros kapcsolata a vállalatirányítási rendszerrel nem csupán azt jelenti, hogy az információk gyorsabban tehetők online elérhetővé. A tartalommenedzsment csoport, mint interfész, kiiktatásával maga az ügyfélmenedzsment lesz közvetlenebb, hiszen az új modul által a weboldalon minden termék- és ügyfélinformáció elérhető, ami egy igen erős B2C vagy B2B portál építését teszi lehetővé” - magyarázza Markus Klahn, a proALPHA Consulting AG ügyvezetője.

  • Ugyancsak a vásáron jelentette be Leo Ernst vezérigazgató, hogy az egy évvel korábbi 32,4 millió eurós csoportszintű árbevétel 34 millióra nőtt. A csoport üzemi eredménye 3,5 millió euró lett, ami egy kimagaslóan jó, 10,2%-os profitrátát jelent.

A tanácsadási üzletág előretörését jelzi, hogy a növekvő eredmények mögött stagnáló licencbevételek állnak, melyek a teljes bevételnek kevesebb mint harmadát, mindössze 29,1%-át teszik ki.

Leo Ernst nyilatkozatában kiemelte, hogy a proALPHA immár 11 éve folyamatosan nyereséges.

  • A felvásárlásoktól általában tartózkodó proALPHA meghatározó részesedést vásárolt az ugyancsak ERP rendszerek fejlesztésében és értékesítésében érdekelt Axilon GmbH-ban, melyben a proALPHA már az operatív vezetést is átvette. A felvásárlás - amely által a proALPHA 80 potenciális ügyféllel és 20 jól képzett szakemberrel lett gazdagabb - a cég vezetősége szerint logikus folytatása volt a két vállalat között tavaly megkezdődött partneri együttműködésnek. Tény, hogy az Axilon gépipari szektorból kikerülő ügyfelei nagyon jól illeszkednek a proALPHA célcsoportjába.
Kulcsszavak: ERP

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Így működnek majd a távfelügyelt boltok

A közelmúltban jelentették be, hogy rövidesen Magyarországon is elindulnak az első úgynevezett „hibrid” boltok, melyek nappal a ma ismert formában, a megszokott nyitvatartási időn kívül pedig személyzet nélküli üzemmódban várják a vásárlókat. A lehetőség technikai feltételeiről, illetve a használatának módjáról a megoldást fejlesztő Laurel Kft. május 15-i retailkonferenciáján közöltek részleteket.

2024. május 16. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38