Újabb cég alkalmazza sikerrel a rEVOLUTION ruhaipari megoldását

forrás Prim Online, 2006. november 12. 13:03
A Brand Made Kft. a rEVOLUTION speciális ruhaipari megoldását vezette be sikerrel. Az iparág egyedi igényei – például méret és szín szerinti árukezelés – alapján kifejlesztett rendszer működésének köszönhetően az ügyvitel átalakult, egységesebb, szabályozottabb lett. Emellett megnőtt a logisztikai részterületek támogatottsága, valamint sikerült a munkafolyamatokat optimalizálni – például az áru-összekészítés és szállítólevél-előkészítés terén a gyűjtő vonalkód olvasónak köszönhetőn.
A Brand Made Kft. a camel active, a Geox és a Nike Swim termékek magyarországi forgalmazója. A tíz évvel ezelőtt alapított és közel 50  főt foglalkoztató cég tevékenységének súlypontjában a kiskereskedelem áll, jelenleg hat  márkaüzletet - köztük  egy factory outletet - működtet, és emellett kiszolgál egy viszonteladójuk által üzemeltetett márkaboltot is. A cég nettó árbevétele 2005-ben meghaladta az 1 milliárd forintot, 2006-ra pedig további 15 %-os növekedést prognosztizál.

A vállalat vezetése egyre több információt igényelt a versenyképesség megtartásához szükséges döntésekhez, amelyeket a fejlődéssel párhuzamosan támogattak informatikai megoldásokkal. A Brand Made a profiljának – a ruházati kis- és nagykereskedelmi tevékenységnek – megfelelő vállalatirányítási megoldást keresett. A cég korábban nem alkalmazott egységes ERP rendszert, csupán több kisebb rendszert használt párhuzamosan, amelyek között nem, vagy csak részleges átjárás volt. A forgalom és az üzemméret növekedése megkívánta az ezzel arányos informatikai támogatottságot.

A cég vezetői az interneten böngészve találtak rá a rEVOLUTION Software honlapjára, és az ott bemutatott speciális ruhaipari megoldásra, amelyet korábban a Marosport Kft-vel – a jól ismert Columbia, Fundango, Quiksilver, Atomic és Roces sportruházati és sportfelszerelések forgalmazójával – közösen fejlesztett ki a rEVOLUTION. A Brand Made részéről fontos elvárás volt, hogy a ruházati termékekre jellemző árunyilvántartás könnyen kezelhetően, intelligens módon valósuljon meg. A vállalat emellett a működéséből adódóan több speciális igényt támasztott a szoftverrel szemben. A leltározással és áruszétosztással, valamint a rendeléskezeléssel kapcsolatos igények miatt az e funkciókat kiszolgáló modulokat a rEVOLUTION hozzáigazította a Brand Made Kft. logisztikai és rendeléskezelési folyamataihoz.

Az egyedi kimutatási igények kielégítésére a vezetői információs rendszer átdolgozására volt szükség, emellett meg kellett oldani a korábban részrendszerekben feldolgozott adatok egy adatbázisban történő összevonását is.

A rEVOLUTION mindezek mellett részt vállalt az eddigi különböző szigetrendszerek adatainak feldolgozásában, s az egységes rendszerhez való optimális alkalmazás kidolgozásában is. Ez főként a kiskereskedelmi egységek nyitókészletének kialakításában játszott szerepet, ahol az árukészlet egy jó részét a rendszer saját vonalkódjával kellett ellátni, mivel a szállítói vonalkód egyes árucsoportoknál nem nyújtott egyértelmű azonosíthatóságot. Mindez jelentős segítséget nyújtott a factory outlet üzlet nyitó állományának kialakításában is, mivel ott több korábbi szezon adatait is rögzíteni kellett ahhoz, hogy pontos nyitókészletet lehessen felvenni.

„A ruházati piac az elmúlt 5-7 évben jelentős mértékben szelektálta a piaci szereplőket. Akik állják a versenyt, azok többnyire fontosnak tartják az informatika szerepét, mivel hatékony működés ma már nem létezik „testre szabott” informatikai megoldások nélkül” – mondta Borzák Zoltán, a Brand Made Kft. ügyvezetője.

A vállalat több lépcsőben, 2005. októbere és 2006. júniusa között vezette be az új szoftvert. A rEVOLUTION megoldása a ruházati kis- és nagykereskedelmi folyamatok támogatását, a központ-raktár-boltok közötti információáramlás és készletmozgások kezelését valósítja meg. Ennek része egy logisztikai elosztó modul, amely a beérkező készleteket a meglévő kiskereskedelmi igények alapján optimálisan szétosztja a boltok között. A rendszer emellett lehetővé teszi az egyes ruházati termékek nyomon követését, akár szín és méret szerint is. További különlegesség, hogy a nagykereskedelmi rendszer online kapcsolatban áll a kiskereskedelmi egységekkel. A célmegoldások funkciói integráltan működnek a cég vállalatirányítási rendszereivel.

A rendszer amellett, hogy ellátja a magyar számviteli jogszabályoknak megfelelő komplex könyvelést, teljes egészében lefedi azt a tevékenységet, ami az árucikk nagykereskedelmi berendelésétől a kiskereskedelmi fogyasztói értékesítéséig történik. Pénzügyi, logisztikai és ügyviteli szempontból optimalizálja a nagykereskedelmi árurendelést, a kiskereskedelmi egységek közötti szétosztást, a kiskereskedelmi értékesítést és a különböző törzsvásárlói programok kialakítását. Ennek köszönhetően a rendszer komplex megoldást nyújt azoknak a nagykereskedőknek, akik mind önmaguk, mind a partneri és franchise üzlethálózat működtetését hatékonyabbá szeretnék tenni.

Az értékesítési eredményekről, a készletek, rendelések, eladások állapotáról azonnal számszerű visszajelzés kapható a beépített riportolási lehetőségeknek és Vezető Információs Rendszernek köszönhetően. Így bármikor lekérdezhető valamely kereskedelmi egység - vagy árucikk - forgalma, készlete, árréstartalma, tetszőleges bontásban. Az így kinyerhető információ olyan elemzés alapját képezheti, amely rámutat a profitnövelés lehetséges pontjaira.
Kulcsszavak: ERP Revolution

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

3 árulkodó jel, hogy a cég IT csapata már nem versenyképes

Szinte követhetetlen tempóban fejlődnek a vállalati szolgáltatásokat támogató IT-rendszerek, a cégek pedig komoly piaci hátrányba kerülhetnek, ha nem tartanak lépést a változással. Az ügyfelek és a munkatársak igényei egyre csak nőnek, a versenytársak szolgáltatásai pedig rövid idő alatt gyorsabbá, kényelmesebbé, átláthatóbbá válhatnak a miénknél. 

2024. május 9. 18:01

Rákapcsolt az Euronics: már aznap megérkezhet a grill vagy a hűtő

Egyre népszerűbb a vásárlók körében az aznapi kiszállítással vagy áruházi átvétellel történő rendelés az Euronicsnél. A megrendelés napjára házhoz szállítást ígérő szolgáltatás tavaly nyáron indult, idén pedig még szélesebb időablakkal lehet már rendelni Budapesten belül. Az online leadott rendeléseket pedig az áruházakban is át lehet venni akár még aznap, ez a szolgáltatás már országszerte elérhető ingyenesen. Az ilyen módon rendelt termékek toplistáján ott vannak a ventilátorok, a kávék, a mosószerek, és az állateledelek, de rendeltek már asztali grillt is így.

2024. május 9. 16:20

Elérhetővé válik az automatikus munkabérelőleg

Automatikus Munkabérelőleg Rendszer (AMBER) néven biztosít új szolgáltatást a MagNet Faktor a Kulcs-Soft-tal partnerségben. Az új megoldás segítségével a bérszámfejtő szoftvert használó cégek alkalmazottai gyorsan és egyszerűen juthatnak a már ledolgozott munkanapok után járó fizetésükhöz. A munkavállalók mellett a vállalkozásoknak is kedvező ez a lehetőség: az adminisztratív terheik csökkennek, a bérfizetés pedig rugalmassá válik.

2024. május 9. 14:28

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36