Nemetschek vételi ajánlat a Graphisoft részvényeire

forrás Prim Online, 2007. január 17. 12:32
A Nemetschek AG (Nemetschek) a mai napon jóváhagyásra benyújtotta a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéhez (PSZÁF) a Graphisoft SE (Graphisoft) törzsrészvényeinek megvásárlására vonatkozó nyilvános vételi ajánlatát.
Az ajánlati ár 2.273 forint részvényenként, ami 22,8%-os felárat jelent az elmúlt 180 nap forgalommal súlyozott tőzsdei átlagárához képest. Ezen túlmenően, a 2.273 forintos ajánlati ár 23,8%-os felárat jelent az elmúlt 360 nap forgalommal súlyozott tőzsdei átlagárához képest. A Nemetschek nyilvános vételi ajánlata a 2.273 forintos részvényenkénti ajánlati ár alapján a Graphisoft alaptőkéjét mintegy 24,2 milliárd forintra (95,6 millió euró) értékeli.

A Nemetschek és a Graphisoft fő tulajdonosai között 2006. december 21-én létrejött vételi opciós szerződés lehívásával a Nemetschek jelenleg a Graphisoft részvényeinek 54,3%-ával rendelkezik.

A nyilvános vételi ajánlatot és annak mellékleteit a Nemetschek jóváhagyásra benyújtotta a PSZÁF-hoz, és tájékoztatásul eljuttatta azokat a Graphisoft Igazgatótanácsához. A nyilvános vételi ajánlat felügyeleti jóváhagyásával a Nemetschek számára lehetővé válik, hogy nyilvánosságra hozza a végleges nyilvános vételi ajánlatot.

Amennyiben a nyilvános vételi ajánlat keretében a Nemetschek megszerzi a Graphisoft részvényeinek több mint 90%-át, élni kíván a törvényben biztosított vételi jogával.

A vételi ajánlat bemutatása alkalmából rendezett sajtótájékoztatón Ernst Homolka, a Nemetschek pénzügyi igazgatója kifejtette: “A Nemetschek Csoport számára a Graphisoft felvásárlása stratégiai jelentőségű. A Graphisoft felvásárlásával az európai AEC (Architecture - Építészet Engineering - Gépészeti tervezés Construction - Építőipari kivitelezés) szoftvergyártás vezető vállalatai egyesítik erőiket és világmárkáikkal nemzetközi piacvezető pozícióba kerülnek. A két innovatív és növekedésorientált vállalat egymástól függetlenül fog tevékenykedni, új termékeket és szolgáltatásokat kifejleszteni és új ügyfeleket szerezni.”

A tranzakció során a Nemetschek pénzügyi tanácsadója a WestLB Hungaria Bank ZRt., az elfogadási időszakban vele együttműködő befektetési szolgáltató az ERSTE Befektetési ZRt.
Kulcsszavak: +céginfo Graphisoft

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Protechtor Future Summit: Az AI exponenciálisan fejlődik, amire az emberi agy egyszerűen nincs felkészülve

Két borzasztóan aktuális és forró témáról beszélgettek neves és elismert hazai gondolkodók a Protechtor Future Summit üzleti és tech vezetőknek szóló inspirációs eseménysorozat tavaszi alkalmán. A mások mellett Király Júlia, Dr. Oszkó Péter vagy Dr. Tilesch György MI-szakértő nevével fémjelzett panelbeszélgetéseken a szakértők egyrészt a mesterséges intelligencia társadalmi igazságoságra és kultúrára gyakorolt hatását, másrészt az örök élet és a biológiai óra visszafordíthatóságának kérdését vizsgálták.

2024. május 15. 09:57

Érkezik: mesterséges intelligencia és virtuális valóság az oktatásban

Tanítás és tanulás az MI vagy XR technológiák segítségével, mentális egyensúly a mesterséges intelligencia korában. Idén is meghirdeti pedagógusoknak szóló pályázatát a Yettel digitális oktatási programja, a ProSuli. A pályázat célja, hogy a tanárok a szakterületükhöz szorosan kapcsolódó digitális tananyagokat hozzanak létre, különös tekintettel a matematika, a természettudományok és az idegen nyelvek területére. Az elkészült tananyagok valamennyi hazai pedagógus számára hozzáférhetők lesznek. A 25 legjobb pályázó egész nyárra elegendő mobilinternetben részesül, 10 nyertes pedig 120 ezer forint értékű ajándékutalvánnyal gazdagodhat.

2024. május 14. 19:26

Megjelent a NEXT 3D konferencia programja

Megjelent a NEXT 3D additív gyártás és digitalizálás konferencia programja. Nem kevesebb, mint 15 hazai mérnök és vezető szakember fogja megosztani 3D technológiai sikereit és tapasztalatait a résztvevőkkel. A konferenciaprogram alapján a NEXT 3D látogatói felbecsülhetetlen értékű tudással bővíthetik 3D nyomtatási és 3D szkennelési ismereteiket.

2024. május 14. 16:29

Ezek az idei kulcstémák a webes és marketing stratégiák terén

Mások mellett Balogh Levente, a Szentkirályi ásványvíz alapítója, Wolf Gábor kisvállalati marketing szakértő, Sárospataki Albert, a Billingo vezérigazgatója és Huszár Viktor, a Teqball társalapítója is előadást tart az idei Maximum Web és Marketing Konferencián, ahol a résztvevő vállalkozók elsősorban a sikeres cégvezetés és online működés megvalósításához gyűjthetnek hasznos tudást a leghitelesebb példaképektől.

2024. május 14. 14:52

A Continental autógumija az első helyen végzett a Tyre Reviews szakportál négyévszakos abroncstesztjén

Újabb megmérettetésen, a Tyre Reviews 2024-es négyévszakos abroncsteszten győzedelmeskedett a Continental AllSeasonContact 2 modellje. Hét 205/55R16-os méretű, VW Golfra autóra felszerelt, egész évben használható modellből álló tesztmezőnyben ért el első helyezést.

2024. május 14. 13:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36