Megújult Brother tintasugaras multifunkciós nyomtatókínálat

Kovács Attila, 2008. február 19. 15:33

Sajtótájékoztatón ismertette megújított nyomtatóválasztékát a japán Brother cég magyarországi leányvállalata nevében Horváth Péter értékesítési és marketingvezető, illetve Fonyó Lilla, a cég értékesítás-támogatási felelőse. Az idén százéves, Európában 50 éve jelen lévő Brother magyarországi eladásaival 2007-ben a multifunkciós készülékek terén 10, a tintasugaras nyomtatók piacán 18 százalékos részesedést ért el. Mind a tintasugaras, mind a lézer termékkategóriában új a nyomtatóválaszték. Az új Brother termékek minden kategóriája egy „Anniversary” változatot (plusz ajándékszoftver és kellékek) is kapott a kerek évforduló alkalmából.

A Brother idén februártól elérhető BH7e tintasugaras, multifunkciós nyomtatócsalád "3-az-1-ben" alcsaládja öt tagból áll (DCP-135C, -150C, -350C, -560C, 770LW). A "4-az-1-ben" technológia egyik új képviselője a 235C modell. A BH7e család LCD kijelzős tagjainál beépített program ad segítséget a számítógép nélküli képszerkesztéshez. Magán a nyomtatón korrigálhatjuk a vörösszem-effektust, részletet nagyíthatunk, nyomtathatunk fekete-fehér vagy szépia képet stb. A család DCP-770CW jelű tagja ezen felül megnövelt, 3,3 hüvelykes kijelzővel, wlan csatolóval is rendelkezik. Ez egyben az első vezeték nélküli, tintasugaras hálózati nyomtató, melyet a Brother Magyarországon is forgalmaz. A készülékekhez a cég ajándék fotószerkesztő szoftvert biztosít, és automatikus elérhetőséget az internetes Brother Creative Centerhez. Itt a felhasználók számára technológiai segítség érhető el a minél tökéletesebb fotónyomtatáshoz, valamint kész fotókeretek, naptárak, fotóalbumok is letölthetők.

Szintén újdonság az Innobella kellékrendszer, amely úgy teszi gazdaságossá a fotónyomtatást, hogy minőségromlás nélkül csökkenti az egyes képpontokhoz szükséges tinta mennyiségét. Az új nyomtatócsaládhoz új tintacsomagokat is ajánlanak, amelyekkel a nyomtatási költség akár 20 százalékkal csökkenthető. Minden típushoz jár a szoftveres nyomtatástámogatás, melynek felületén figyelemmel kísérhető a nyomtató állapota, tintaszint és más fontos adatok. Megújult OCR (optikai karakterfelismerő) szoftver került a gépekbe, mely tökéletesen kezeli a magyar ékezetes betűket is. Az eszközcsalád további közös jellemzője, hogy a készülék frontján található USB-csatlakozón keresztül nem csak közvetlenül, számítógép nélkül nyomtathatunk képeket, de pendrive-unkra szkennelhetünk is. A képeket a hálózati nyomtatók nem csak helyi adattárolókra tudják menteni, de akár egy előre meghatározott internetes szerverre is. A BH7e termékcsalád a műveletek során JPG, TIFF és PDF formátumokat támogat.

A Prím kérdéseire kapott válasz alapján:

  • a DCP-770CW jelű, "3-az-1-ben" tintasugaras Brother nyomtató nettó kiskereskedelmi ára 39 900 forint;
  • a DCP-350 jelű tintasugaras Brother nyomtató bruttó kiskereskedelmi ára 26 000 Ft. 

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Zyxel Networks fokozza a kiberbiztonságot, hogy megfeleljen a NIS2 irányelvnek

Tekintettel a kiberfenyegetések növekvő gyakoriságára és összetettségére, az EU 2016 óta hatályos NIS-irányelve ma már nem felel meg mindezeknek. Az új iteráció, amely 2024. október 18-án lép életbe, lehetőséget kínál a kiberbiztonsági erőfeszítések fokozására. A Zyxel Networks, a biztonságos, mesterséges intelligencia és felhőalapú hálózati megoldások egyik vezető szolgáltatója olyan termékeket kínál, amelyek megfelelnek az NIS2 irányelv követelményeinek, és hatékony védelmet nyújtanak a fejlett támadásokkal szemben.

2024. április 27. 12:10

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50