microCAD'2008 a Miskolci Egyetemen

MTI Sajtóadatbank, 2008. március 19. 10:35

Huszonkettedik alkalommal rendezi meg a Miskolci Egyetem a microCAD Nemzetközi Tudományos Konferenciát, a rendezvényt idén március 20-án és 21-én tartják.

Lehoczky László, a microCAD tudományos bizottság titkára az MTI-nek kedden elmondta: a nemzetközi tudományos konferencia plenáris előadással kezdődik, amelyen neves hazai szakemberek tartanak előadást.

A konferencia ezt követően 18 szekcióban folytatja munkáját: többek között a hulladékfeldolgozásról, hulladékhasznosításról, a föld alatti létesítmények tervezéséről, kivitelezéséről és működtetéséről, a nem konvencionális energiaforrások kutatásáról és hasznosításáról cserélnek eszmét.

Hozzátette: emellett foglalkoznak a logisztikai informatikával, a gazdaság kihívásaival, a vállalati versenyképességgel a XXI. században, a bölcsészettudománnyal és az egészségtudománnyal.

A szekciókban elhangzó 339 előadásból 155 előadást külföldi előadó, 81 előadást magyarországi intézményekből, valamint 103 előadást Miskolci Egyetemről jelentkezett előadók tartanak. A konferenciára érkeznek résztvevők Ausztriából, Bosznia-Hercegovinából, a Cseh Köztársaságból, Horvátországból, Oroszországból, Lengyelországból, valamint Németországból, Romániából, Szerbiából, Svédországból, Törökországból, Szlovákiából és Ukrajnából - mondta Lehoczky László.

Közölte: a találkozó kulturális és kísérő rendezvényei közé tartozik microCAD Party, amelyen átadják a microCAD díszpolgári címet. Ezen címet azok kapják, akik az elmúlt években sokat fáradoztak a microCAD sikeréért, rangjának emeléséért - fűzte hozzá.

Kulcsszavak: konferencia tudomány CAD

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Öt vadonatúj okostelefonnal lép a magyar piacra a TECNO Mobile

Magyarországon öt új készülékkel debütált a világ legnagyobb mobilgyártói közé tartozó Transsion Holdings TECNO Mobile nevű okostelefon-márkája. A SPARK széria csúcsmodellje, a SPARK 20 Pro+ kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasót, 120 hertzes ívelt AMOLED-képernyőt 108 megapixeles hátlapi és ledes villanóval támogatott 32 megapixeles szelfikamerát tartalmaz, mégsem kerül többe bruttó százezer forintnál.

2024. május 23. 14:36

Ezzel a fintech újdonsággal növelik bevételüket a webáruházak

Akár húsz százalékos extra forgalomnövekedést is generálhat a webshopokban a Magyarország vezető fintech cége által fejlesztett, egyedülálló, saját brandre szabható részletfizetési megoldás.

2024. május 23. 12:59

Már hazánkban is kapható a Huawei első négyzet alakú okosórája

Megérkezett Magyarországra a Huawei vadonatúj négyzet alakú, továbbfejlesztett egészségfigyelő- és sportfunkciókkal rendelkező okosórája, a HUAWEI WATCH FIT 3. Az eszköz a FIT-sorozat eddigi legvékonyabb és legkönnyebb tagja, az okosórában mutatkozik be a mozgásra ösztönző Okosjavaslatok funkció, valamint alvás közbeni légzésfigyelés funkcióval bővült a nyugodtabb alvás érdekében. Az Android- és iOS-kompatibilis WATCH FIT 3 egyetlen feltöltéssel akár 10 napos üzemidőt nyújt, mindössze 10 perces töltéssel pedig akár egy teljes napig használható.

2024. május 23. 11:43

Matchbox lett az elektromos Mercedesből

A Mattel leleplezte  a Mercedes-Benz G 580 EQ technológiás öntött kisautóját, ami az ikonikus Mercedes-Benz G-osztályt és a nemrégiben bemutatott, új elektromos modellváltozatot ünnepli. A prémium kategóriás kisautó újrahasznosított fémből és legalább 81%-ban ISCC-minősítésű műanyag felhasználásával készül*. A Matchbox exkluzív, 1:64 méretarányú, öntött replikája élethű részletekkel idézi meg az ikonikus G-osztályt és egyedi, texturált papír csomagolással rendelkezik.

2024. május 23. 10:25

Az AI forradalmára fókuszál a HONOR a VivaTech 2024-en

A HONOR bemutatta legújabb AI fejlesztéseit a párizsi VivaTech rendezvényen. Európa egyik legnagyobb tech- és innovációs eseményén a vállalat bemutatta újszerű, készülékalapú mesterséges intelligencia koncepcióját, és a négyrétegű AI stratégiáját. Ezzel együtt bejelentette, hogy a Google Clouddal készülő generatív AI fejlesztése új szintre emeli a felhasználói élményt.

2024. május 22. 19:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17