Piacon a csúcskategóriás EMC Symmetrix V-Max tároló

Kovács Attila, 2009. április 16. 10:35

Tegnapi budapesti sajtótájékoztatóján az EMC a csúcskategóriás adattárolást teljesen újfajta módon megközelítő infrastruktúra kidolgozásáról számolt be, amelyet kifejezetten a virtuális adatközpontok kiszolgálásához terveztek. Az EMC bejelentette, hogy elkészítette az architektúrára épülő első új adattároló rendszert is.

Az új EMC Virtual Matrix Architecture az ipari szabvány alapú összetevőket az egyedi EMC Symmetrix funkciókkal integrálva, a méretezhetőség új korszakát nyitja meg. Olyan rendszerek felépítését teszi lehetővé, amelyeknél a tárolók többszázezer terabájtig, az IOPS-érték (másodpercenkénti I/O művelet) több tízmillióig bővíthető; amely több százezer VMware és egyéb virtuális szerver kiszolgálására képes egyetlen egyesített tároló infrastruktúrán belül. Ez az első olyan tároló-architektúra, amely a scale-up bővítésű architektúrák teljesítményét és hatékonyságát a scale-out bővítésű architektúrák rugalmasságával ötvözi. A rendszer olyan, hogy automatizálással segíti a tároló felügyeletet, lehetőséget ad az igények szerint az erőforrások nagyobbra cserélésére, és egy terabájt tárolt adatra vetítve kevesebb áramot fogyaszt, mint a hagyományos csúcskategóriás tároló rendszerek.

Máris kapható az első, erre az innovatív új architektúrára épülő tároló rendszer, az EMC Symmetrix V-Max. Ez a maga nemében világ legnagyobb csúcskategóriás eszköze, amely többmagos processzorok használatával csökkenti az energiaköltségeket és javítja az IOPS/dollár arányt. A legújabb generációs Enterprise Flash, Fibre Channel és SATA meghajtókkal a Symmetrix V-Max rendszer lehetővé teszi a nagy teljesítményt és nagy kapacitást igénylő legkülönfélébb tárolási feladatok ellátását egyetlen rendszeren belül. A megoldás az EMC piacvezető Symmetrix DMX-4 rendszerével együtt (az EMC felsőkategóriás termékeinek választékát kibővítve) a piacon ma kapható két legújabb csúcskategóriájú tárolási architektúrát képviseli.

Jellemzők: kimagasló rendelkezésre állású Symmetrix V-Max Engine, amely több redundáns négymagos, 2,3 gigahertzes Intel processzort tartalmaz, maximum 128 GB memóriával és akár 16 hoszt- és 16 kapcsolattal a meghajtó egységek felé. A Virtual Matrix Architecture megengedi a Symmetrix V-Max alrendszerek összekapcsolását és azt is, hogy ezek ugyanazokat az erőforrásokat használják. A V-Max  összmemóriája akár 1024 gigabájtig is növelhető és kétszer annyi kimenő és háttérkapcsolattal rendelkezhet, mint a jelenleg iparágvezető Symmetrix DMX-4 rendszerek. Az összekapcsolódás és az erőforrások megosztásának lehetősége kényelmesen és lineárisan bővíthetővé teszik a rendszert, amikor a virtuális gépek és az alkalmazások dinamikus hozzáadása és megváltozása miatt erre szükség van.

A Symmetrix V-Max több mint háromszor akkora teljesítménnyel, kétszer annyi kapcsolattal és háromszor akkora felhasználható kapacitással rendelkezik, mint a jelenlegi piacvezető Symmetrix DMX-4, ugyanakkor egy terabájt tárolt adatra és egy IOP-ra vetítve jelentősen kevesebb áramot fogyaszt. A virtuális szerverkörnyezetekben, ahol a tároló erőforrásokat több fizikai szerverhez és szerverklaszterhez is egyformán ki kell tudni osztani, a Symmetrix V-Max automatizálja a tároló kiosztás műveletét, akár 95 százalékkal csökkentve az ehhez szükséges időt és ezzel járó bonyolultságot. A sokféle VMware-funkcióval megvalósított integráció révén a tároló erőforrások igény szerint oszthatók ki, központosított felügyeleti, jelentéskészítési és ellenőrzési eszközök segítségével.

Többszintű tároló környezetekben a Symmetrix V-Max rendszerekkel az adatok a működés megzavarása nélkül áthelyezhetők a különféle tároló- és RAID védelmi szintek között, legyen szó nagy teljesítményű Enterprise Flash meghajtókról, hagyományos Fibre Channel lemezekről vagy nagykapacitású SATA-meghajtókról, az üzleti igényeknek megfelelően. A Virtual Matrix Architecture használatával több adatot lehet kevesebb idő alatt áthelyezni, a teljes teljesítmény kisebb befolyásolásával, mint bármely más versenytárs rendszer esetében, ugyanakkor a mai „örök 24 órás” adatközponti elvárások folyamatos adatvédelmi igényeinek megfelelően tovább folytathatók a helyi és távoli replikációs műveletek.

A többszintű Symmetrix V-Max tároló rendszer főbb jellemzői:
   
·    Akár 128 darab 2,3 gigahertzes processzormag
·    Akár 1 TB összmemória
·    Fibre Channel/FICON/Gigabit Ethernet/iSCSI-csatlakozás
·    Legújabb generációs Flash/Fibre Channel/SATA-meghajtók támogatása
·    Akár 2400 meghajtóig bővíthető
·    A maximálisan használható, védett kapacitás 2 petabájt

Adatvesztésmentes aszinkron replikáció

Az EMC 1994-ben úttörő szerepet játszott a legmagasabb fokú információvédelmet szolgáló távoli replikáció területén az SRDF (Symmetrix Remote Data Facility) szoftverrel, ami a leginnovatívabb megoldás maradt a saját kategóriájában, nem is véletlen, hogy nagy számban használják a kritikus környezetekben a világ minden táján. Az EMC most bemutatja az új költségtakarékos, adatvesztésmentes SRDF Extended Distance Protection (EDP) szolgáltatást, amely a Symmetrix V-Max rendszereken használható. Ezzel megduplázható a teljesítmény és akár 50 százalékkal is csökkenthetők a több telephelyes replikáció költségei. Az SRDF ideálisan használható a virtuális szerverkörnyezetekben, integráltan működik a VMware Site Recovery Manager (SRM) termékkel és támogatja az EMC Replication Manager használatát a VMware-környezetek automatikus védelme érdekében.

Az új Virtual Matrix Architecture lehetőségeinek maradéktalan kihasználásához az EMC Global Services egy új EMC Migration Suite eszközkészletet és szolgáltatáscsomagot készített, amellyel akár kétszeresére gyorsítható és hatékonyabban végezhető az átállás az új architektúrára. Az EMC Migration Suit az EMC E-Lab interoperability teszteléssel kombinálva lehetőséget teremt a lehető legjobb gyakorlat alkalmazására, mely eredménye a kockázat bonyolultság és a felhasználandó idő nagymértékű csökkentése .

A Symmetrix V-Max rendszerek egyedi funkcionalitása újfajta, hatékony módszereket kínál a legkritikusabb adatközponti alkalmazások igényeinek kiszolgálásához, beleértve a Microsoft, Oracle és SAP-rendszerekét is. Az EMC elkészítette az EMC Proven Solutions eszközök kiinduló készletét, amelyek segíthetnek a VMware, Microsoft és Oracle alkalmazások implementálásában a Symmetrix V-Max rendszereken, és további szolgáltatások állnak fejlesztés alatt. Ezek a dokumentált, ágazati szakértőktől származó követendő eljárások és szolgáltatások lehetővé teszik az új Virtual Matrix Architecture teljes funkcionalitásának kihasználását az erőforrások maximalizálása és a költségek lehető legalacsonyabbra szorítása érdekében.

Azt is bejelentették, hogy az EMC Global Financial Services innovatív finanszírozási lehetőségeket kínál a Symmetrix V-Max rendszerek mellé, amelyekkel a vásárlók tovább csökkenthetik a teljes élettartamra vetített összköltséget.
A Symmetrix V-Max rendszer már általánosan elérhető.

További információ
 

Kulcsszavak: EMC tároló

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Zyxel Networks fokozza a kiberbiztonságot, hogy megfeleljen a NIS2 irányelvnek

Tekintettel a kiberfenyegetések növekvő gyakoriságára és összetettségére, az EU 2016 óta hatályos NIS-irányelve ma már nem felel meg mindezeknek. Az új iteráció, amely 2024. október 18-án lép életbe, lehetőséget kínál a kiberbiztonsági erőfeszítések fokozására. A Zyxel Networks, a biztonságos, mesterséges intelligencia és felhőalapú hálózati megoldások egyik vezető szolgáltatója olyan termékeket kínál, amelyek megfelelnek az NIS2 irányelv követelményeinek, és hatékony védelmet nyújtanak a fejlett támadásokkal szemben.

2024. április 27. 12:10

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50