Bemutatkozott az Iomega v.Clone tárolószoftvere

Kovács Attila, 2010. január 7. 18:01

Az Iomega sajtóközleményt bocsátott ki arról, hogy a cég bemutatta a v.Clone szoftverét a Las Vegasban zajló CES-en. Ezzel az alkalmazással teljes operációs rendszerünket eltárolhatjuk képfájlként a külső merevlemezünkön. Használatával az emberek egy Iomega merevlemezre elkészíthetik és magukkal vihetik PC-jük rendszerképét, majd aztán ezt a világ gyakorlatilag bármely PC-jén futtathatják.

Az Iomega vadonatúj v.Clone technológiája már e hónapban letölthető lesz az Iomega hordozható és asztali szoftver vásárlói számára. A letöltési lehetőség mellett a tervek szerint 2010 első negyedévének elejétől a v.Clone szoftvert az Iomega USB 2.0-s hordozható merevlemezekkel együtt szállítják majd.

A v.Clone révén először kerül sor arra, hogy a virtualizáció könnyen kezelhetővé és fantasztikusan kényelmessé válik a kis irodák és a magánfogyasztók számára” – mondta Jonathan Huberman, az Iomega, illetve az EMC Consumer and Small Business részleg elnöke. Hozzátette: "A v.Clone szoftverrel a vásárló zsebrerakhatja a PC-jét és szinte bárhol bármilyen gépen – akár egy netbookon is – hozzáférhet a fájljaihoz, e-mailjeihez és alkalmazásaihoz. A PC-ken vagy noteszgépeken található fájlokat a v.Clone technológiával és az Iomega hordozható merevlemezzel egyszerűen magával viheti a tulajdonosuk, bárhová is megy. A v.Clone tökéletes a több számítógépet használó személyek számára, mivel a fő gép virtuális klónját használhatják más gépeken, így biztosan elérhetik a digitális tartalmaikat, bárhová is mennek.”

Az EMC-vel együtt kifejlesztett és a VMware virtualizációs technológiáját alkalmazó v.Clone virtuális klónt készít az elsődleges számítógép operációs rendszeréről, alkalmazásairól és személyes beállításairól, és eltárolja ezt egy külső Iomega merevlemezen (csak USB-csatolóval). A v.Clone szoftverrel rendelkező merevlemezt azután gyakorlatilag bármilyen PC-hez csatlakoztatva a felhasználó az elsődleges számítógépen tárolt összes tartalomhoz hozzáfér. Az adatok nem maradnak fent a másodlagos gépen, ha a felhasználó végzett (csak maga az alkalmazás), és az elsődleges számítógépre visszatérve a v.Clone visszaszinkronizálja az adatokat.

Ami igazán újszerűvé teszi az Iomega v.Clone szoftverét, az az a képessége, hogy a virtuális rendszerképeket frissíteni tudja a felhasználó elsődleges PC-jén létrehozott változások követéséhez, illetve a v.Clone rendszerképet tartalmazó Iomega USB merevlemez újracsatlakoztatásakor vissza is szinkronizálja oda a módosításokat.

A netbookok esetében, bármilyen népszerűek, nagyon hiányzik a tárolóhely és nem elég nagy teljesítményűek ahhoz, hogy az egyszerű webes böngészésnél többre használjuk őket. Ez nem igaz. Sötét kis titok, hogy a netbookok képesek egy teljesen felszerelt PC virtuális rendszerképének futtatására az Iomega v.Clone technológiával. Egy v.Clone rendszerképet tartalmazó Iomega USB merevlemez csatlakoztatásával a netbook a felhasználó elsődleges gépének különlegesen hordozható változatává válik, amelyen ott vannak a fő gépen jellemzően használt alkalmazások, adatok és fájlok. Ezzel a szolgáltatással elképesztő rugalmasságot kapnak azok, akik jobban szeretnek kényelmesen, netbookkal utazni. Mostantól ezt úgy tehetik, hogy nem kell feláldozni a nagyobb gép funkcionalitását.

A biztonság mindig fontos. Az Iomega v.Clone rendszerképen tárolt felhasználói adatok és kritikus fontosságú adatok védelmét kétszintű biztonság garantálja. Az első szint a v.Clone alkalmazás beépített jelszavas védelme. A megfelelő jelszót megadni nem tudó személyek nem férhetnek hozzá az elsődleges PC virtuális környezetéhez. A védelem érdekében a v.Clone egy Iomega eGo Encrypt vagy Encrypt Plus hordozható merevlemezzel is használható – ezek biztonságosan titkosítják a rajtuk tárolt adatokat. Emellett a biztonságot szolgálja az is, hogy mivel a felhasználó környezete a külső Iomega merevlemezen van virtualizálva és tárolva, személyes adatok nem maradnak vissza a v.Clone rendszerkép futtatásához használt számítógépen.

Kulcsszavak: Iomega CES tároló

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50