Sikeres e-book: Itt az új, nagyobb Kindle DX

Kiss Ádám Zoltán, 2009. május 7. 08:33

Az Amazon saját gyártású e-könyve hamar rácáfolt a sikerben kétkedőkre, most megérkezett a modernizált és elődjénél nagyobb változat, a Kindle DX.

A Kindle bejelentésekor a szakértők többsége enyhén szólva is kétesnek tartotta a termék sikerét. Azt azonban nem vették kellő súllyal számításba, hogy a gyártó nem más, mint a világ legnagyobb online kiskereskedelmi hálózata, mely egyben hatalmas könyv vonatkozású részleggel is rendelkezik. A Kindle megjelenése után így hamar többezer könyv elektronikus változata lett elérhetővé, ami jelentősen hozzájárult a sikerhez. Az eredeti modellt ugyan modernizálták kicsit, ám az új Kindle DX az első igazi újdonság megjelenése óta. A DX a megnövelt képátlóra utal, ebben a modellben már 9,7 inches megjelenítő található 16 szürkeárnyalattal. A memória terén sem maradt el a fejlesztés, nem kevesebb, mint 3500 átlagos terjedelmű könyv fér el a Kindle DX-ben, nem is beszélve a beépített PDF olvasóról, és 3G képességekről. Az akkuról nem tettek közzé pontos adatot, de a gyártó szerint napokig olvashatunk gond nélkül. Ebben nem is nagyon lehet kételkedni, mivel ugyan a kijelző 6 inchről 9,7-re hízott, ám maradt a jól bevált és egyik lesőként alkalmazott e-papír. Ez a megjelenítő típus szintén döcögősen indult, ám számos előnnyel rendelkezik. Először is igen kicsi a fogyasztása, mert ugyan fekete-fehér, ami a könyveknél nem olyan nagy hátrány, ám cserébe kitűnő kontrasztot kínál, és van egy igen értékes tulajdonsága, az éppen megjelenített oldal a kikapcsolás után is olvasható marad, tehát csak az oldalak váltásakor használ energiát, ha napfényben olvasunk, és nem háttérvilágítással. A Kindle DX ára a mostani változat 359 dollárjával szemben indulóban 489 dollár, az előrendelések kiszállítása a nyár elejére várható.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AI és a fenntarthatóság területén nő az igény leginkább a munkavállalókra

A gyors technológiai fejlődés, a fenntarthatóság iránti fokozódó igény korszakában bizonyos munkaterületek jóval keresettebbé válnak. Az ezekkel a szakismeretekkel rendelkező munkavállalók iránti kereslet a magyar munkaerőpiacon is egyre növekszik. A Munkahelyeink.hu összegyűjtötte a kapcsolódó pozíciókat, illetve azt, hogy mire van szüksége a munkavállalóknak, hogy megszerezhessenek egy ilyen állást.

2024. április 27. 10:21

Egyedülálló elektromos kerékpárral erősít a Decathlon

A mikromobilitási trendek átformálják a városi közlekedést, az infrastruktúra fejlesztésével folyamatosan nő a kerékpározók száma, emellett pedig egyre inkább előtérbe kerülnek az elektromos kerékpárok. 

2024. április 26. 19:40

Sportfogadásban lett sikeres a profi ladbarúgó, aki saját platformot hozott létre

17 évig volt profi labdarúgó Csépányi Gábor, aki ma már a sportfogadás területén működik sikeresen. Saját fejlesztésű platformjaimmár milliárdot képviselő üzlet, amellyel most nemzetközi vizeken is bizonyít.

2024. április 26. 17:56

Tippek a hosszabb üzemidőhöz a HONOR-tól

A HONOR készülékei, a kedvező árútól a csúcskategóriásig kiváló akkumulátor üzemidővel rendelkeznek, mérsékelt igénybevétel mellett akár egész nap használhatóak. Ettől függetlenül azonban érdemes figyelni arra, hogy miként tudjuk a leghatékonyabban kihasználni az üzemidőt, hogy még véletlenül se merüljön le okostelefonunk.

2024. április 26. 16:19

A Sprinter felvásárlásával lépne jelentőset a SAMEDAY

Az akvizíció révén a SAMEDAY magyarországi házhozszállítási infrastruktúrája 60 százalékkal bővülhet a Sprinter tulajdonában lévő több mint 450 kézbesítési pont átvételével. A felvásárlást jelenleg a hatóságok vizsgálják. Ha a felek megkapják a jóváhagyást, az ügylet lezárultát követően egy 6000 átvételi pontból álló régiós out-of-home átvételi hálózat jöhet létre a magyar, román és bolgár piacokon.

2024. április 26. 14:44

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50