210 ezer dollárért bármilyen szóból lehet domain-végződés

forrás Prim Online, 2011. június 20. 16:00

Januártól - elvileg - nem lesz akadálya annak, hogy a .hu, a com, a .net és a többi domain-végződés közé akár saját cégünk elnevezését is besoroljuk, ehhez csupán - kellő érveléssel - igényelnünk kell ezt (január 12. és április 12. között 25.000 dollár igénylési díj lefizetése mellett), és ha megkapjuk, akkor ki kell fizetnünk a meglehetősen borsos - 185.000 dolláros - gLTD (generic Top Level Domain) árat.  Ezt a határozatot hozta szingapuri ülésén az ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) részvénytársaság.

A domainvégződések köre jelenleg nem éri el a háromszázat, az országok rendelkeznek saját gTLD-vel, illetve van néhány általános gTLD, melyek közül a legismertebben a .com, .net, .org, vagy az újabbak, mint például a .me, .mobi, .name, .asia. Az új szabályozás viszont bármely városnak, cégnek, szervezetnek lehetőséget ad gTLD regisztrálásra, a fentebb már jelzett időablakban és áron. Ez az ár ráadásul tovább nőhet, ha más is igényli ugyanazt a nevet, ilyenkor - ha amúgy az igénylők jogosultságát egyformának ítélik - a "ki ad többet érte" elv érvényesül, a nevet egyszerűen elárverezik.

Kulcsszavak: domain ICANN

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Szemben a sztereotípiákkal: a nők, a tudomány jövőjének alakítói

Április negyedik csütörtökén az infokommunikációs szektor női szereplői előtt tisztelgünk. Az immár 15. éve ünnepelt Lányok az információ- és kommunikációtechnológiában (Girls in ICT) nemzetközi napja arra biztatja a fiatal lányokat, hogy merjenek nagyot álmodni és bátran helyezkedjenek el STEM*  vagy IKT**  szakmában. Idén a női vezetők és elengedhetetlen mentori szerepük kerül középpontba a világnapon, amely a Megoldások a holnapért résztvevőit is megihlette.

2024. április 27. 17:03

Minden 5. gyereket érintheti az online bántalmazás

Bár a honfitársaink szerint a közösségi média veszélyesebb a gyerekekre nézve, mint a tömegközlekedés, a 6-14 évesek harmada mégis rendszeresen használja a social mediát – derült ki egy friss, országos kutatásból. Az egyik leggyakoribb probléma az online térben a bántalmazás, ami akár minden 5. gyereket érinthet. A kitöltők harmada nem szokott a családjával beszélni az internetes tér veszélyeiről, pedig a tudatosítással a legtöbb ilyen helyzet megelőzhető vagy kezelhető lenne.

2024. április 27. 13:59

A Zyxel Networks fokozza a kiberbiztonságot, hogy megfeleljen a NIS2 irányelvnek

Tekintettel a kiberfenyegetések növekvő gyakoriságára és összetettségére, az EU 2016 óta hatályos NIS-irányelve ma már nem felel meg mindezeknek. Az új iteráció, amely 2024. október 18-án lép életbe, lehetőséget kínál a kiberbiztonsági erőfeszítések fokozására. A Zyxel Networks, a biztonságos, mesterséges intelligencia és felhőalapú hálózati megoldások egyik vezető szolgáltatója olyan termékeket kínál, amelyek megfelelnek az NIS2 irányelv követelményeinek, és hatékony védelmet nyújtanak a fejlett támadásokkal szemben.

2024. április 27. 12:10

Az AI és a fenntarthatóság területén nő az igény leginkább a munkavállalókra

A gyors technológiai fejlődés, a fenntarthatóság iránti fokozódó igény korszakában bizonyos munkaterületek jóval keresettebbé válnak. Az ezekkel a szakismeretekkel rendelkező munkavállalók iránti kereslet a magyar munkaerőpiacon is egyre növekszik. A Munkahelyeink.hu összegyűjtötte a kapcsolódó pozíciókat, illetve azt, hogy mire van szüksége a munkavállalóknak, hogy megszerezhessenek egy ilyen állást.

2024. április 27. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50