Fujitsu Eco Track az energiafogyasztás kézben tartásához

forrás: Prím Online, 2012. november 11. 09:50

A Fujitsu új, felhőalapú megoldásával az európai vállalatok könnyen teljesíteni tudják a jövő energiaaudit-követelményeit. A Fujitsu Cloud Store-on keresztül elérhető Fujitsu Eco Track segítségével egyszerűen és költséghatékonyan lebonyolíthatják az EU energiahatékonysági irányelve értelmében hamarosan kötelező energiaauditokat. A Fujitsu Eco Track a fő újdonságok egyike az Európa legnagyobb, egyetlen szállító által szervezett IT-rendezvényeként számon tartott müncheni Fujitsu Fórumon.

Az Európai Parlament által múlt hónapban törvénybe iktatott irányelv célja, hogy az energialánc minden szakaszában támogassa a tagállamok hatékonyabb energiafelhasználásra irányuló törekvéseit. Az EU energiahatékonysági irányelve szerint energiafelhasználási auditnak kell alávetni minden 250 főnél több alkalmazottal vagy évi 50 millió euró feletti árbevétellel rendelkező vállalatot. A szigorúbb jogszabályokat követő országokban (pl. Németországban és az Egyesült Királyságban) már 2013-tól kötelezővé válik az energiaauditok végzése. Amikor a vállalatok Európa-szerte megkezdik a kormányzat által előírt energiaauditok végrehajtását, nehézséget fog számukra okozni a megfelelés erőforrásigénye. Ezért ütőképes megoldásokat keresnek az új üzleti kihívás legyőzéséhez.

A Fujitsu európai megoldása egyszerűsíti a megfelelést és költséget takarít meg
A Fujitsu Japánban már több mint 10 éve támogatja ügyfeleit az európaihoz hasonló auditálási követelmények teljesítésében. Az e hagyományokra épülő Fujitsu Eco Track szoftver az európai cégeknek is hatékony segítséget kínál a jelentéstételhez. Egyszerűen képes rögzíteni az audithoz szükséges minden információt – időt és pénzt takarítva meg ezzel a vállalat számára. A Fujitsu Eco Track energiaköltségeik csökkentésében és a pontosabb jövőbeni tervezésben is segít azzal, hogy tökéletesen átláthatóvá teszi az aktuális energiafogyasztási profilt és azonosítja a lehetséges fejlődési területeket.

A Fujitsu globális felhőplatformján (Fujitsu Global Cloud Platform) futó Fujitsu Eco Track többféle nyelvváltozatban is elérhető lesz. Az ISO szabványok és az uniós jogszabályok teljesítését is támogatja, és lehetővé teszi, hogy a vállalatok egyszerűen bizonyítsák megfelelésüket és igénybe vegyék a vonatkozó adókedvezményeket. A 2013 elejére időzített első változatban a szoftver angolul és németül áll rendelkezésre. További európai nyelvverziók bevezetése a későbbiekben várható.

Testre szabott opciók, rugalmas megoldás
A Fujitsu Eco Track négyféle kiadásban reagál a vállalatok eltérő igényeire: a belépő szinttől a komplex követelményeket támasztó nagyvállalatoknak készült, teljes körű funkcionalitást és korlátlan jelentéstételi képességeket nyújtó Enterprise változatig. Az ingyenes adatmigrációt tartalmazó, időben korlátlan frissítési lehetőségnek köszönhetően a felhasználó cégek igény szerint továbbléphetnek a fejlettebb változatokra. A Fujitsu Eco Track szolgáltatás használata kockázatmentes – az ügyfelek bármikor exportálhatják vagy importálhatják vállalati adataikat.

„A Fujitsu Eco Track bevezetésével európai ügyfeleink megfizethető megoldást vehetnek igénybe a környezetvédelmi előírások érvényesítéséhez. A Fujitsu Eco Track jól integrálható kiegészítő szoftverekkel, pl. stakeholder-kezelő és valós idejű adatrögzítő megoldásokkal, vagy a környezetvédelmi tanácsadó partnerek rendszereivel. Így az energiahatékonysági irányelvnek való megfelelés mellett a költségtudatos és környezetvédelmi szempontból felelős működést is támogatja” – hangsúlyozta Dr. Bernd Kosch, a Fujitsu Technology Solutions környezeti technológiáért felelős vezetője.

Ár és piaci bevezetés
A megoldás német és angol nyelvű verziója 2013 első negyedévétől lesz elérhető a Fujitsu Cloud Store-ban. A további európai nyelvváltozatok bevezetése az év hátralévő részében várható. A Fujitsu Eco Track ára kiadástól függően változik.
 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Közzétette első negyedéves pénzügyi jelentését az LG Electronics

Az LG Electronics Inc. (LG) 2024 első negyedévében 21,09 ezer milliárd dél-koreai von konszolidált árbevételt és 1,33 ezer milliárd von működési eredményt ért el. 

2024. április 30. 09:57

2023-ban is tovább növelte nyereségességét az OXO Technologies Holding Nyrt.

Megjelent az OXO Technologies Holding Nyrt. 2023. évi tőzsdei jelentése. A beszámoló a cégcsoport sikeres gazdálkodását, növekvő nyereségességét és kezelt vagyonának dinamikus bővülését mutatja. 

2024. április 29. 16:13

Az elsők között vezette be Magyarországon a Diagon az SAP felhő alapú megoldásait

Bár a rendszerszintű felhős megoldásokat sok cég még óvatosan kezeli, a labordiagnosztikai reagensek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó Diagon Kft. az elsők között vágott bele Magyarországon a valódi, felhő alapú fejlesztésbe, és vezette be az SAP újgenerációs vállalati rendszerét, az SAP S/4HANA-t, melynek bevezetését a Kontron Hungary Kft. végezte. Az elavult, szétaprózódott rendszer egységesítése sztenderdizált folyamatokkal, költséghatékonyan valósulhatott meg adatvesztés nélkül.

2024. április 29. 14:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14