szoftverkalózkodás kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: szoftverkalózkodás

A Magyarországon használt szoftverek 38 százaléka jogosulatlanul telepített a legfrissebb BSA felmérés szerint

Feltűnően magas arányban használnak Magyarországon licenc nélküli szoftvereket. Ez annak ellenére van így, hogy a BSA legújabb, szoftverhasználatot vizsgáló globális felmérése (Global Software Survey) szerint egyértelmű a kapcsolat a nem jogtiszta szoftverek használata és a kibertámadások között.

2016. május 25. 10:49

Lecsaptak az egyik legnagyobb internetes kalózoldalra a kínai hatóságok

Bezárták a hatóságok az egyik legnagyobb internetes kalózoldalt Kínában, másfélszáz alkalmazottjára bírósági per várhat - írja a Cajhszin magazin internetes portálja.

2013. április 29. 15:32

Többet bukunk mint nyerünk szoftverkalózkodással

Annak ellenére, hogy egyes felhasználók abban a reményben keresik az illegális szoftvereket, hogy pénzt takarítsanak meg, egy a háromhoz annak az esélye, hogy a fogyasztó számítógépe nemkívánatos, rosszindulatú szoftverrel fertőződik meg, s egy a tízzel ugyanennek az esélye vállalati felhasználók esetén – a Microsoft Corp. megbízásából az IDC által készített legújabb tanulmány szerint. 

2013. március 6. 13:50

Szoftverellenőrzést tart a NAV

Autószervizekben tartott szoftverellenőrzést a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), az akció során hét számítógépet azért foglaltak le, mert azokon nem jogtiszta szoftver működött, három szervizben pedig egyáltalán nem találtak legális szoftvereket.

2013. február 17. 09:59

Japán - Akár két év börtön egyetlen zeneszám jogellenes letöltéséért

Akár kétéves börtönbüntetést vagy kétmillió jenes pénzbüntetést is kaphatnak azok, akik jogellenesen töltenek le fájlokat az internetről Japánban egy hétfőn életbe lépett törvénymódosítás értelmében.

2012. október 2. 07:56

Ismert brit zenészek nyílt levele az illegális letöltések ellen

Világhírű zenészek, köztük Pete Townshend (The Who) és Brian May (Queen) álltak annak a kezdeményezésnek az élére, amellyel arra akarják felhívni a figyelmet, hogy az internetes keresők, köztük a Google, segítik a felhasználókat az illegális tartalmak elérésében.

2012. július 25. 09:14

Kínában újabb kampányt indítottak az internetes kalózkodás ellen

Négy hónapos kampányt indított az internetes kalózkodás ellen négy kínai kormányzati hivatal közösen - jelentette csütörtökön a China Daily című napilap.

2012. július 5. 11:02

Kihirdették a „Csakeredeti” játék győzteseit

A hazai fiatalok nincsenek tisztában a szerzői jogok fogalmával és az eredetiség fontosságával: ma 10 diákból 8 úgy gondolja, hogy a legális szoftver beszerzésének elsődleges forrása az internet, a legkülönbözőbb torrent oldalak – derült ki azon az országos megmérettetésen, amelyet a Microsoft szervezett annak érdekében, hogy közelebb hozza a fiatalokhoz a szerzői jogi fogalmakat, és felhívja a figyelmet a hamis termékek veszélyeire.

2012. június 19. 09:19

BSA: A felhasználók több mint fele használ kalózszoftvereket

Világszerte a számítógép felhasználók több mint fele (57%) használ kalózszoftvereket. 31%-uk minden esetben, többnyire, vagy alkalomadtán, míg 26% ritkán teszi ezt. Ez csupán néhány adat a BSA kilencedik globális felméréséből, amelyet világszerte majd 15 000 felhasználó bevonásával végeztek.

2012. május 16. 09:10

Az innováció gátja a szoftverkalózkodás

Művészek. Feltalálók. Zenészek. Orvosok. Informatikusok. Minden innovatív, mindennapi életünket alapjaiban megváltoztató termék, megoldás mögött egy nagy fantáziával rendelkező, kreatív személyiség áll, aki hajlandó álmainak, elképzeléseinek megvalósítására. A hamisítás és kalózkodás azonban sok újítónak szegi kedvét attól, hogy ötletét megossza a világgal.

2012. április 26. 15:55

Több ezer hamisított DVD-t és játékszoftvert foglalt le a NAV Budapesten

Több ezer illegálisan másolt filmet és játékszoftvert foglaltak le a pénzügyőrök egy fővárosi boltban és piacon; a hamisítók ellen büntetőeljárást indítottak - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.

Kulcsszavak: szoftverkalózkodás APEH
2012. április 6. 18:41

Magyarország is csatlakozott az online kalózkodás elleni megállapodáshoz

Magyarország aláírta a Hamisítás Elleni Kereskedelmi Megállapodást (ACTA), amelynek célja a nemzetközi együttműködés megerősítése a világviszonylatban egyre nagyobb méreteket öltő hamisítás és kalózkodás elleni fellépés és a szellemitulajdon-jogokat érintő jogérvényesítés területén.

2012. január 27. 10:10

Házkutatást tartott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a BSA Forródrótra tett bejelentés alapján

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ellenőrzést tartott egy Heves megyei ipari társaságnál, amely során megállapították, hogy a cég licencdíj megfizetése nélkül használta az Adobe, az Autodesk és a Microsoft szoftvereit.

2011. december 23. 20:02

A számítógépes szoftverlopások értéke 2010-ben megközelítette a 24,5 milliárd forintot Magyarországon

A Magyarországon a személyi számítógépekre jogosulatlanul telepített szoftverek értéke 2010-ben elérte a 131 millió dollárt (24,5 milliárd forint). Az év során a PC-kre telepített szoftverek 41 százaléka illegális kalózmásolat volt – állapította meg a Business Software Alliance (BSA) 2010-es globális szoftverkalózkodásról szóló felmérése.

2011. május 16. 11:50

Az orosz számítógépboltok jelentős mértékű kalóz-szoftver kereskedelmet bonyolítanak le

A Microsoft megbízásából végzett felmérések szerint Oroszország 94 városának 3229 kereskedéséből közel hétszázban (nagyjából 20%) ilyen vagy olyan formában a drága eredeti helyett a vevőknek másolt szoftvert ajánlanak. A boltok 11 százalékában helyben fel is telepítik azokat, vagy eleve kalózszoftverrel együtt árusítják a számítógépet. Mindezt a Microsoft jó eredménynek tartja, mivel néhány hónappal ezelőtt még a boltok 27 százalékában találkoztak illegális termékekkel.

2011. február 8. 14:29

Nőtt az illegális szoftverhasználattal kapcsolatos bejelentések száma

Az idén 89 százalékkal emelkedett a szoftvergyártók érdekvédelmi szervezete, a BSA magyarországi képviseletéhez beérkező, illegális szoftverhasználattal és szoftverkalózkodással kapcsolatos bejelentések száma - közölte a BSA kommunikációs cége.

2010. december 8. 08:40

Félnek a felhasználók a hamisított szoftverektől

A Microsoft kutatása alapján az emberek fele úgy gondolja, hogy a hamisított szoftverek nem elég biztonságosak, ezért a megkérdezettek 82 százaléka eredetit ajánlana barátjának vagy ismerősének.

2010. november 22. 09:02

Jogtiszta szoftverek kerülnek a kínai államigazgatásba

Az egész országra kiterjedő, tehát minden kormányzati szintet érintő rendelkezés szerint a kormányzati alkalmazottaknak öntudatosan kell viszonyulniuk a szellemi tulajdonjog védelmének ügyéhez és jogtiszta szoftvereket kell vásárolniuk.

2010. november 3. 08:12

Első ízben indult büntetőeljárás internetkalózkodás miatt Ukrajnában

A szerzői jogok megsértése miatt indítottak büntetőeljárást az ukrán hatóságok egy Luhanszk megyei lakos ellen, aki zeneszámok, filmek, számítógépes programok és játékok ezreinek kalózmásolatait kínálta letöltésre internetes fájlmegosztó oldalakon.

Kulcsszavak: jog szoftverkalózkodás
2010. augusztus 16. 09:21

Másolt programokkal árultak PC-ket egri és gyöngyösi szaküzletek

Több mint 30 millió forint értékben foglaltak le másolt számítógépes programokat és navigációs rendszereket egri és gyöngyösi számítástechnikai üzletekből a pénzügyőrök - tájékoztatott a Vám- és Pénzügyőrség Észak-magyarországi Regionális Parancsnokságának sajtóreferense.

2010. augusztus 5. 08:36

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

A koronavírus-válság jelentős változásokat hozott a bankszektornak a 2020-as évben: bevezették a hiteltörlesztési moratóriumot, megsokszorozódtak a hitelprogramok, valamint az új helyzet következtében a digitalizáció is felgyorsult. 

2021. május 4. 19:29

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

Az oltóanyagok létfontosságú lépést jelentenek a világ koronavírus-járvány elleni küzdelmében, ugyanakkor mindez visszaélésekre is lehetőséget ad a csalók és álhírterjesztők számára. Az IT biztonsági megoldásokat fejlesztő ESET bemutatja a leggyakoribb, vakcinával kapcsolatos jellemző átveréseket, amellyel megpróbálnak hozzáférni a személyes adatainkhoz vagy a pénztárcánkhoz. 

2021. április 19. 14:58