46 CES 2023 Innovációs díjjal ismerték el a Samsung munkáját

forrás: Prím Online, 2022. november 23. 20:35

A Samsung 46 új termék- és szolgáltatásinnovációja nyerte el a CES 2023 Innovációs Díját, köztük három, a Legjobb Innováció elismerést is a Consumer Technology Association (CTA) szervezettől. Az évente átadott Innovációs díjak a kiemelkedő mérnöki és tervezői teljesítményét értékelik számos termékkategóriában.

A Samsung több területen is a legjobbnak bizonyult, az egyszerűen összekapcsolható és személyre szabható felhasználói élmény megteremtése mellett elismerték a vállalat elkötelezettségét, hogy hozzájáruljon egy környezettudatos jövő kialakításához. A Samsung működésében a fenntarthatóság kiemelten fontos helyen áll, így a felhasználóit is arra kívánja ösztönözni, hogy csatlakozzanak a vállalat célkitűzéseihez, jelentős hatást gyakorolva mindannyiunk környezetére. Idén is merész újításokkal szerzett számos elismerést a vállalat, ilyenek többek között a fenntartható anyagokba történő beruházások, a termékek energiahatékonyságának növelése, a felelős újrahasznosítás. 

 

 

A Samsung termékei a Digitális képalkotás és fotózás, a Mobileszközök és kiegészítők, a Gaming, a Digitális egészség, a Viselhető technológiák, Audiovizuális kijelzők, az Otthoni audiovizuális eszközök és kiegészítők, valamint a Szoftverek és mobilalkalmazások kategóriákban nyerték el az Innovációs Díjakat. A díjnyertes eszközök közt több is környezettudatos megoldásokkal bír, köztük a Galaxy Z Flip4 és a Galaxy Z Fold4, amelyek újrahasznosított halászhálók felhasználásával készültek és 100%-ban újrahasznosított papírcsomagolással érkeznek a felhasználókhoz. A vállalat a Számítógépes perifériák és kiegészítők, az Audiovizuális kijelzők, valamint a Kiberbiztonság és személyes adatvédelem kategóriákban a Legjobb Innováció címeket is elnyerte.   

 

Az innovációs díjakat a Consumer Technology Association (CTA), a CES*  kiállítás szervezője támogatja, amely az innovációk bemutatásának globális színtere és a világ egyik legrangosabb technológiai eseménye. A CES 2023-as eseményét január 5. és 8. között a nevadai Las Vegasban rendezik meg, a kiállítás fő témája pedig a fenntarthatóság lesz. 

 

A Legjobb Innováció díjat nyerte: 

 

Samsung S3B512C biztonsági chip – A Samsung S3B512C biometrikus kártyamegoldása, amely a Kiberbiztonság és személyes adatvédelem kategóriában a Legjobb Innováció díj nyertese lett, egyetlen chipben integrálja az ujjlenyomat-érzékelőt, a biztonsági elemet (SE** ) és a biztonságos processzort (SP*** ), valamint a Samsung saját ujjlenyomat-hitelesítési algoritmusa és hamisítás elleni technológiája által lehetővé tett és továbbfejlesztett biztonsági funkciókat. Ez a kiberbiztonsági iparág egyik első olyan univerzális biztonsági chipje, amely ujjlenyomat-érzékelőn keresztül biometrikus információkat olvas le, titkosított adatokat tárol és hitelesít, mindezt hamisításbiztos módon, valamint biztonságos adatfeldolgozást biztosít. 

 

 

 

Az Innovációs Díjak nyertesei

 

Galaxy Z Flip4 – A Galaxy Z Flip4 az önkifejezésre hivatott összehajtható okostelefonként innovatív kamerafejlesztésekkel, nagyobb akkumulátorral rendelkezik és még több személyre szabható lehetőséget kínál, mint elődje. A Galaxy Z Flip4 és a Galaxy Z Flip4 Bespoke verziója****  a Digitális képalkotás és fotózás, valamint a Mobileszközök és kiegészítők kategóriákban lettek díjazottak. A Galaxy Z Flip4 formatervezése olyan egyedi kamerafunkciókat tesz lehetővé, mint a FlexCam, kamera hajlított módban, amellyel a kéz nélküli fényképek és videók közvetlenül, akár a kedvenc közösségi alkalmazásokon keresztül is elkészíthetők. Emellett lehetővé teszi, hogy a Gyorsfelvétel funkcióval felhasználója a hátlapi kamerával készítsen fotót, miközben a fedőképernyőn azonnal látja a végeredményt, anélkül, hogy a telefont kihataná. 

 

Galaxy Z Fold4 – A Digitális képalkotás és fotózás, Mobileszközök és kiegészítők, valamint Gaming kategóriákban díjat kapó Galaxy Z Fold4 teljesítménye, továbbfejlesztett kamerarendszere és kialakítása az összehajtható okostelefonok következő generációjának motorjává teszi. A Galaxy Z Fold4 a 7,6 hüvelykes fő kijelzőnek és az Android 12L funkcióinak köszönhetően páratlan élményt nyújt a dinamikus játékhoz és a megnövelt hatékonysághoz.

 

Galaxy Watch5 és Galaxy Watch5 Pro – Mind a Galaxy Watch5, mind pedig a Galaxy Watch5 Pro elismerést kapott a Digitális egészség és Viselhető technológia kategóriákban a továbbfejleszett egészségi állapot nyomon követését szolgáló funkciónak, a megnövelt tartósságnak és a töltési képességnek köszönhetően, amelyek a Samsung eddigi legkomplexebb okosórájává teszik. A Galaxy Watch5 Pro-t az extrém mindennapokhoz tervezték, továbbfejlesztett GPS-alapú funkciókkal, a Galaxy Watch leghosszabb akkumulátor idejével és a zafírkristály által védett, nagyméretű Super AMOLED kijelzővel. A megújult BioActive érzékelővel a Galaxy Watch5 sorozat még teljesebb képet nyújt a felhasználóknak az egészségi állapotukról.

 

Samsung Wallet – A Samsung Wallet, amely egy könnyebb felhasználást biztosító alkalmazás, a Szoftver és mobilalkalmazások kategóriában kapott díjat. Az alkalmazás a Samsung Pass, a Samsung Pay és egyéb funkciókat egyesítve új és egyszerű módot kínál a Galaxy felhasználóknak arra, hogy a bankkártyáktól és a digitális kulcsoktól kezdve az útleveleken, jogosítványokon és diákigazolványokon át mindent egy helyen tartsanak.*****  Az olyan alkalmazások integrálásával, mint a SmartThings és a Samsung Knox, a program biztonságos és kifinomult felületet kínál, valamint egy érintéssel elérhetővé teszi a legfontosabb digitális információkat.

 

 

Bespoke MI mosó- és szárítógép – A Samsung Bespoke MI mosó- és szárítógép innovatív formatervezésüknek és integrált MI  technológiájuknak köszönhetően nyerték el az Innovációs díjakat. A Bespoke MI mosógép MI Intelligens mosás funkcióval az Intelligens otthon kategóriában, míg a Bespoke MI szárítógép MI Intelligens szárítás teljesítménnyel pedig a Háztartási gépek kategóriában kapott elismerést. A Bespoke MI mosógép automatikusan azonosítja a szövetek típusát és a szennyeződések mértékét, és ennek megfelelően optimalizálja a teljesítményét, míg maguk a ciklusok a Samsung SmartThings alkalmazással is vezérelhetők. A Bespoke MI szárítógép szenzorok és algoritmusok segítségével méri a ruhák nedvességtartalmát, és a szárítási időt és hőmérsékletet, melyek alapján beállítjaa szárítási ciklusokat. A Bespoke MI mosó- és szárítógép feltérképezi a gyakori mosási szokásokat az egyedülállóan személyre szabott élmény érdekében.

 

SmartThings Energy – A Szoftver és mobilalkalmazások kategória győztese, a Samsung SmartThings Energy mód könnyed megoldást kínál a felhasználóknak az otthoni energiafogyasztás csökkentésére. A SmartThings Energy az energiafelhasználás nyomon követése mellett a platformhoz csatlakoztatott eszközök és a felhasználási szokások alapján nem csak betekintést, de megoldásokat is kínál az energiahatékony mindennapokhoz. 

 

 

Samsung 990 PRO 2TB-os SSD Hűtőbordával – A Samsung 990 PRO 2TB-os SSD Hűtőbordával a Számítógépes perifériák és kiegészítők kategóriában nyerte el a legjobbnak járó díjat. A Samsung SSD-je a vállalat leggyorsabb PCIe 4.0 szilárdtest-meghajtója (SSD), amely kiváló energiahatékonysággal rendelkezik. Játékkonzolokhoz vagy PC-khez tervezték, és villámgyors sebességet biztosít a gyorsabb betöltési idők érdekében. A hűtőborda, a vezérlőn található nikkelbevonat és a Samsung Dynamic Thermal Guard technológia kombinációja maximalizálja a hűtés hatásfokát, hogy megakadályozza a túlmelegedés miatti teljesítménycsökkenést. A meghajtó RGB-fényekkel is fel van szerelve, hogy bármilyen beállítás stílusához illeszkedjen.

 

Samsung ISOCELL HP3 CMOS képérzékelő – A Samsung ISOCELL HP3 a legmodernebb mobil érzékelőként, 1/1,4 hüvelykes optikai formátummal és 0,56㎛pixeles mérettel a vékonyabb kamerakialakítások érdekében a Digitális képalkotás és fotózás kategóriában kapott díjat. A Tetra2pixel technológia lehetővé teszi, hogy a pixelek 1,12㎛ vagy 2,24㎛ méretben működjenek, így több fényinformációt rögzíthetnek gyenge fényviszonyok mellett, és 8K videót készíthetnek minimális látómező-veszteséggel. Továbbá a Super QPD technológia segítségével az ISOCELL HP3 képes az autofókusz információinak vízszintes és függőleges érzékelésére.

_________________

* Consumer Electronics Show (Szórakoztató Elektronikai Kiállítás)

** Security Element

*** Secure Processor

**** Magyarországon nem elérhető

***** A rendelkezésre álló funkciók, szolgáltatások és kompatibilis alkalmazások elérhetősége országonként eltérő lehet.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50