HÍF: január 22-től öten jogosultak távbeszélő szolgáltatást nyújtani

Kovács Attila, 2002. január 22. 18:19
Frischmann Gábor, a HÍF elnöke január 22-én sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a december 23-án ismertetett szolgáltatók közül hatot nyilvántartásba vett, s ezek a mai naptól kiléphetnek a piacra és megcélzott ügyfeleiknek nyújthatják a bejelentett szolgáltatásokat. Közülük öten (eTel, Matáv, PanTel, V-com, V-fon) nyilvános helyi, nyilvános belföldi távolsági és nyilvános nemzetközi távolsági távbeszélő szolgáltatást egyaránt nyújthatnak, míg a Telia International Carrier Hungária Távközlési Kft. nemzetközi összekapcsolási szolgáltatást indíthat.
Ezzel a verseny indulásának első adminisztratív feltételei rendeződtek, ám még nem mindenki rendelkezik költség alapú hálózat-összekapcsolási szerződéssel – utalt rá az elnök, hogy a verseny más feltételek teljesülésével, várhatóan fokozatosan fog megindulni.

Több más, december 23-a után beérkezett szolgáltatás-bejelentés ( tudakozó szolgáltatás, futárposta, gyorsposta) nyilvántartásba vétele van folyamatban, illetve két bejelentésnél hiánypótlást kért a hatóság. A HÍF elnöke további információkkal is szolgált:

A PanTel és a Matáv között az összekapcsolás témában kirobbant vita új fejleménye: a PanTel benyújtotta a Hírközlési Döntőbizottsághoz (HDB) az erre vonatkozó hivatalos eljárást kezdeményező dokumentumokat. A HDB-nek 45 nap alatt kell döntenie.

Matávnak, Vivendinek és a többi jelentős erővel rendelkező cégnek ma, azaz január 22-én kell a referencia-összekapcsolási ajánlatukat a hatósághoz benyújtani.

A távbeszélő hálózatukhoz hozzáférést biztosító szolgáltatóknak kötelessége ügyfeleiket tájékoztatni, milyen - a gyakorlatban működőképes – más által kínált szolgáltatásokat lehet igénybe venni.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36