Európába indul a RealArcade

Kiss Ádám Zoltán, 2002. március 20. 20:25
A RealNetworks bejelentette, hogy hálózati játékot segítő szoftverét, a RealArcade-ot az USA-n kívül is útjára indítja, az egyik fő célpont Európa; hat európai nyelvre, köztük spanyolra, franciára és németre is lefordítják a szoftvert a könnyebb használat elősegítésére.
A múlt év májusában az Egyesült Államokban bemutatott program segíti a RealNetworks által ingyen vagy előfizetéses rendszerben terjesztett online játékok elérhetőségét, letöltését, de más szoftverekkel is együttműködik. A Szingapúrban, Brazíliában és Ausztráliában is most bemutatkozó RealArcade helyi weboldalakat kapott, melyek szintén a helyi nyelven üzemelnek.

A szoftvert egyéves elérhetősége alatt 4,5 millióan töltötték le, és az általa elérhető szolgáltatáson keresztül 15 millió játék került letöltésre, 450 ezren pedig egy vagy több fizetős játékot is letöltöttek. A RealNetworks nem titkolta, hogy jelentős hasznot hozott a RealArcade bevezetése, a fiatal férfi játékmegszállottakon túl a cég próbálta az igen fizetőképes, de kevésbé szem előtt lévő rétegeket is ellátni, jelentős piacnak bizonyultak a nők, akár az idősebb korosztály is, és az 50 éveikben járó kaszinózók. A nemzeti nyelveken létrehozott weboldalak a www.realarcade.com oldalról közvetlenül elérhetőek.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50