A Comfort-NetShare és a számítógépes kommunikáció

Politikai infosite-ot is indítanak

, 2002. április 22. 06:34
Az egyik legrégibb hálózatos cég kapcsán a hálózatokkal foglalkozó Trend Monitorban természetesen nem ez a fő mondandónk, de az április végén, közvetlenül a választásokat követő napon megjelenő újságban nemigen lehet kihagyni a hírt, hogy a Comfort-NetShare Kft. 2002. május 1-jén indítja útjára a www.politikai.info honlapot, ahol lesznek hírek, fotók, nyilvános fórum és sok minden más is.
A Comfort-NetShare Kft. fő szakterülete természetesen továbbra is a számítógépes kommunikáció. Internetbehívó egységeket és kiegészítő eszközöket (külső E1/PRI- és DSL-szervereket, modempoolokat, multiport vezérlőkártyákat, konvertereket), Ethernet hálózati elemeket (soros, terminál- és printerszervereket, Ethernet-repeatereket, switcheket, routereket) forgalmaz. Az egyik legnagyobb múlttal rendelkező hálózatos cég korszerű adatátviteli kapcsolatok (fájlátvitel, távvezérlés, terminálemulációk, távoli LAN-LAN kapcsolatok, hálózati kommunikáció) megvalósítását kínálja kapcsolt vagy bérelt telefonvonalon, ISDN-en, DSL-en és rádiós kapcsolaton keresztül.

A Comfort-NetShare megoldja azt is, hogy a világ bármely pontjáról hozzáférjünk otthoni vagy munkahelyi számítógépünk billentyűzetéhez, a monitor és egér kezelőszerveihez, s mindezt természetesen biztonságosan, 128 bites kódrendszerrel titkosítva az internetre kikerülő információkat, vagyis illetéktelenek nem tehetik meg ugyanezt.

A forgalmazott termékek sokasága nehezíti a kiemelést, de mindenképpen önálló bekezdést érdemel a Lantronix forradalmian új Device Server technológiája.

Perifériák hálózatban

Ezek a praktikus termékek szinte bármely soros porttal rendelkező eszköz számára biztosítják - gyorsan és alacsony áron - az internethez és a megosztott hálózatokhoz történő csatlakozást, megszüntetve ezzel a dedikált PC-k és helyi vezérlőpanelek szükségességét. A Lantronix Device Serverek a gyáraktól és az ipari automatizálástól kezdve a távoli mérésadatgyűjtésen keresztül a biztonsági rendszerekig lehetővé teszik a rendszerintegrátoroknak és a tervezőknek olyan hálózati alkalmazások létrehozását, amelyek mindeddig megvalósíthatatlannak tűnhettek. A különféle berendezések közül kis mérete és sokoldalúsága, egyszerű kezelhetősége, gyors konfigurálása külön is említésre méltóvá teszi az UDS100 Device Servert.

Ha már Lantronix, akkor szóljunk a Secure Console Server családról is, amely korlátlan hozzáférést biztosít távoli hálózati és telekommunikációs eszközökhöz, ezáltal elősegítve a rendszer optimális működésének és rendelkezésre állásának fenntartását. A Secure Console Serverek 16 (SCS1600) és 32 (SCS3200) nagy sebességű soros porttal, valamint 10/100 Mbps-os (10Base-T, 100Base-TX) Ethernet-interfésszel is kaphatók, illetve egy vagy két egységet tartalmazó kiépítésben is szerelhetők. A szükséges beállítások egy soros porton keresztül végezhetők el, Telnet vagy az eszközökhöz járó EZWebCon konfigurációs szoftver segítségével.

A távolságot, mint üveggolyót...

A távoli hozzáférés kiszolgálására a cég egyik legkisebb, leghatékonyabb eszköze a Patton NetLink Model 2996 Remote Access Server, amely alkalmas V.90-, K56Flex-, V.34+- és ISDN-felhasználók hálózati csatlakoztatására egy teljesen redundáns, kis helyigényű berendezés formájában. A 2996 képes 96 egyidejű hívást koncentrálni 4 E1-en keresztül.

Egy másik Patton-termék, a Patton 2158 CopperLink Ethernet-bővítő az Ethernet-hálózatok távolsági korlátjait terjeszti ki akár 1372 méter távolságra, 12,5 Mbps átviteli sebesség mellett, egy egyszerű, hangátvitelre használatos sodrott érpár alkalmazásával.

A Model 3092 iDSL digitális központ hatékony, állványra szerelhető megoldást kínál azoknak a szolgáltatóknak, amelyek szeretnék kiterjeszteni elérési szolgáltatásaikat dedikált iDSL-csatlakozások segítségével. Az egység kombinálja az iDSL-portokat a több TDM WAN-porthoz való koncentrálás érdekében, teljes rugalmassággal az iDSL-csatornák és a WAN-időcsatlakozások megfeleltetésének tekintetében. Kettős (redundáns) tápegységének és konvekciós hűtési rendszerének köszönhetően a Model 3092 rendkívül megbízható (nincsenek ventilátorok vagy más mozgó alkatrészek).

Az úttörő e-commerce site

A külföldi beszállító partnerek - a már említett Lantronix és Patton Electronics, valamint a még nem említett Equinox, Avocent, Decision, Cirronet, Macromate, Captaris, Blast és a többiek - termékei jó ideje online is megvásárolhatók (www.comfort.hu). Az első magyar e-commerce oldal is bizonyítja, hogy a cég egyike azoknak, amelyek legrégebben foglalkoznak hazánkban az internettechnológiával, és ennek révén - a hardvermegoldásokon kívül - saját fejlesztésű szoftverrel és tartalmi szolgáltatással támogatják az internetes kereskedelem elterjedését. A Comfort-NetShare által kifejlesztett On-line Shop szoftver segítségével elektronikus kereskedelmi megoldásokat kínálnak a kis és közepes cégeknek, webes alkalmazási moduljaik (aukció, adatlapkezelő, bannercsere, képküldő, társalgó, fórum, webes bázisú e-mail, fájlmenedzser, katalóguskezelő, matematikai megoldások, látogatószámláló, véleményfogadó és -értékelő, hírlevél, kereső, hírprogram) segítségével gyors, komplex megoldásokat tudnak megvalósítani az interneten, de egyedi fejlesztésekre is vállalkoznak.

Választási infók május végéig

Friss hírrel kezdtük, fejezzük is be egy frissel: a napokban adják át a Fogyasztóvédelmi Főfelügyeletnek a Trapex rendszer magyar változatát, amely a nemzetközi fogyasztóvédelemmel kapcsolatos információkat tárolja és kezeli. Az adatbázis szolgáltatásai a kormányzati portálon keresztül is elérhetővé válnak mindenki számára. A képviselőválasztások idejére kifejlesztettek egy háttér-információs rendszert, amely a www.valasztasi.info címen érhető el 2002. május 31-éig, és utána pihenni tér a legközelebbi választásokig, bár az is elképzelhető, hogy időközben ez az alkalmazás esetleg más országok választásainál is szerepet kap.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59