Infineon - 2004-től ismét fizet osztalékot

MTI Sajtóadatbank, 2003. augusztus 4. 09:30
A német chipgyártó Infineon Technologies reményei szerint 2000 óta először ismét osztalékot fizethet majd.
A vállalat vezérigazgatója, Ulrich Schumacher a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitungnak elmondta: a szeptemberben záródó pénzügyi évben még nem lehet számítani osztalékra, de ez változhat a 2004-es pénzügyi évben. A vállalatnál tart az osztalékpolitika felülvizsgálata – mondta az illetékes, aki rámutatott arra, hogy a szektorban kedvező változások tapasztalhatóak.

A második legnagyobb európai félvezetőgyártó, amely egykor a Siemens leányvállalata volt, vártnál kisebb harmadik negyedévi veszteséggel zárt. A cég a folyó pénzügyi utolsó negyedévre már nyereségre számít a kereslet élénkülése és a költségek csökkenése hatására. Amennyiben minden a várakozásoknak megfelelően alakul, úgy az Infineon először zár nyereséggel negyedévet két és fél év óta. Schumacher megalapozottnak tartotta azokat az egyes szakértői véleményeket, hogy a cég 2004. évi működési nyeresége (EBIT) 337 millió euró lesz.

A Reuters által megkérdezett elemzők az Infineon jövő pénzügyi évi működési eredményét mintegy 475 millió euróra teszik az idei, szeptemberben záródó év 336,6 millió euró veszteség után. Az Infineon árfolyama az idei év eddig eltelt időszakában 66 százalékkal emelkedett, pénteken 11,50 eurón, közel éves csúcson zárt.

Kulcsszavak: Infineon +céginfo

Tökéletesre csiszolt autóval döntené meg világrekordját a Széchenyi-egyetem hallgatói csapata

A SZEnergy Team tavaly májusban az energiahatékonysági és az autonóm kategóriát is megnyerve, kettős győzelemmel és saját korábbi világcsúcsát megdöntve zárta a világ legnagyobb energiahatékonysági versenyét, a Shell-Eco Marathont. A győri Széchenyi István Egyetem csapata idén a szokásosnál is magasabbra tette a lécet: a cél a dupla címvédés, ha lehet, újabb világrekorddal. Mielőtt elutaztak volna a verseny helyszínére, bemutatták elkészült fejlesztéseiket.

2024. május 20. 12:34

A Continental budapesti gyára „Megbízható Munkaadó” díjat kapott

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) idén többek között a Continental budapesti telephelyét, a Continental Automotive Hungary Kft.-t díjazta a „Megbízható Munkaadó” címmel – melyet 2022-ben a teljes magyarországi Continental csoport nyert el. A rangos díjat az újonnan bevezetett szabályok értelmében a győztes az eddigi kettő helyett, immáron három évig tudhatja magáénak. Az elismeréssel azon cégeket tüntetik ki, amelyek példaértékű módon gondoskodnak dolgozóik munka-, valamint életkörülményeiről.

2024. május 20. 10:27

Újra a megszokott mederben a FoxPost, levonult a szökőárszerű terhelés

A FoxPost felszámolta azt a Maglódon felállított ideiglenes csomagautomatát, amely az elmúlt hetek rendkívüli terheléshullámának kezelésére szolgált, egyidejűleg megszüntették a további rendkívüli intézkedéseket is. A döntésre azért került sor, mert a probléma megszűnt és a működés ismét a szokott mederben folyik. Ezzel egyidőben a vállalat több száz új csomagautomata telepítésébe kezdett országszerte.

2024. május 19. 14:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59