UNITIS: Treasury funkciók bővítése az MVM-nél

forrás Prim Online, 2003. november 26. 11:25
A UNITIS Rendszerház Rt. és a Magyar Villamos Művek Rt. a közelmúltban írta alá az SAP R/3 rendszere Treasury modullal való bővítéséről szóló szerződést. A projekt célja a likviditási tervhez és annak visszaméréséhez szükséges funkciók kialakítása (TR-CM, TR-CBM komponensekkel).

Az SAP Treasury területén az MVM Rt. elvárása a rövid távú likviditási menedzsment, banki diszponálások, a likviditási előrejelzések és a pénzügyi tervezés. A Villamos Művek likviditási elemzésekkel kapcsolatban pontos információval rendelkezik az elvárt funkciók működéséről, a beszámolók formájáról és struktúrájáról és az elemezni kívánt folyamatok, ill. a rövid-, és középtávú likviditási menedzsmenthez szükséges beszámolókról.

A projektnek hangsúlyos részét képezi továbbá az értékpapírok (TR-TM), hitelek (TR-LO), és egyéb pénzügyi ügyletek leképezése. Ezen belül is az értékpapír kezelés folyamata, a pénzpiaci és deviza ügyletek kezelésének folyamata, a hitelkezelés folyamata és a Treasury ügyletekhez kapcsolódó beszámolók.

A UNITIS Rt.-re egy hosszú és körültekintő elbírálási folyamat után esett a választás, elsősorban korábbi hasonló treasury rendszer tapasztalata miatt. Ilyen nagy volumenű projektje a UNITIS-nak korábban a Nitrogénművek Rt.-nél, az Antenna Hungária Rt.-nél és alvállalkozóként a Magyar Postánál volt.

A projekt részét képezi egy olyan egyedülálló termékbevezetés, amit a UNITIS eddig még csak a Vivendi Telecom Rt.-nél alkalmazott, ez pedig a hitelanalitika és banki ügyletek nyilvántartása az SAP Treasury-ben. Az MVM döntéshozóinak elmondása alapján a kiválasztásnál fontos szempont volt a budaörsi informatikai vállalat számos referenciáján túl a szakértelemmel párosuló ár-érték aránya.

A Magyar Villamos Művek Rt. (MVM Rt.) és az általa irányított társaságcsoport tevékenysége átszövi és meghatározza Magyarország villamosenergia-iparát. A UNITIS Rendszerház Rt. -nyolcvan SAP tanácsadójával és mintegy kétmilliárd forint tanácsadási árbevétellel- a legnagyobb magyar SAP tanácsadó vállalat.
Kulcsszavak: SAP Unitis MVM ügyvitel

Reprezentatív kutatás a magyarok klímavásárlási szokásairól

A magyarok 67 százalékának nincs otthon klímája, legnagyobb arányban ventilátorral hűtenek a nyári melegben. Akik mégis vásárolnak, azok egyértelműen az ár és az energiafogyasztás alapján hozzák meg a döntésüket – derül ki a Hisense friss reprezentatív kutatásából. 

2024. május 2. 20:15

AOMEI Partition Assistant Standard Edition 10.4.0

Az ingyenes partíciókezelő program képes a partíciónkat átméretezni, másolni, egy partíciót külön részekre osztani, klónozni, törölni stb.

2024. május 2. 20:09

Screamer Radio 2.8884.18519.0 (2024-04-28)

A Screamer Radio segítségével több ezer online rádiócsatorna műsorából válogathatunk, ezekből lehetőségünk van kedvencek létrehozására. A különböző csatornák között kereshetünk név, műfaj vagy ország szerint is.

2024. május 2. 20:06

Titkosítási tanácsok a Kingstontól

Manapság egyre több és egyre nagyobb volumenűek az adatlopások, ráadásul az adatszivárgások egyre többe is kerülnek a szervezetek számára. A technológiai újításoknak köszönhetően a kibertámadások napról napra kifinomultabbak, és a legerősebb jelszót is feltörik. Ennek ellenére továbbra is ez a vállalatok által leggyakrabban használt biztonsági módszer világszerte.

2024. május 2. 19:27

A Seco honlapja az ügyfelek kezébe adja a hatékonyság erejét

A Seco weboldala új, úttörő funkcióval bővül, amely segítségével az ügyfelek azonnal összehasonlíthatják a rendelkezésre álló lapkákat, így gyorsan megtalálhatják és megrendelhetik a jelenlegi szerszámaiknak megfelelő, illetve az azoknál akár kiválóbb cseretermékeket a Seco kínálatából.

2024. május 2. 19:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14