Az EU érvénytelenítette a Rambus fontos szabadalmi jogait

EU által megtépázva

Kiss Ádám Zoltán, 2004. február 16. 21:49
Az Európai Unió szabadalmi tisztviselői érvénytelenítették a nagysebességű memóriákról ismert Rambus egyes mikrochipekre vonatkozó szabadalmi jogait, így a vállalat lemondhat korábbi terveiről, miszerint világszerte dollár-milliárdokat szedne be a rivális memóriagyártóktól jogdíj formájában.

A Rambus az Európai Szabadalmi Hivatal (EPO) döntését kommentálva közölte, hogy az európai változás nincs kihatással az USA-ban megindított jogdíjkérelmeire. A Cnet információi szerint az EPO lépését lelkesen üdvözölte a rivális Micron Technology, mely a világ második legnagyobb memóriagyártója. A Rambus jogi követeléseit eredetileg a Micron mellett a német Infineon, és a koreai Hynix is megkérdőjelezte, így a három cég együtt kérte a szabadalmak európai felülvizsgálatát. A kérdéses jogok a Rambus sajátjának mondott elérési-idő regisztrációs technológiájára vonatkoztak (ATR) és 1991-ben kerültek bejegyzésre Németországban, Franciaországban, az Egyesült Királyságban és Olaszországban - emlékeztet a Cnet. Bár az eset pontos jogi következményei nem világosak, az elemzők szerint a döntés mind Európában, mind az USA-t kivéve világszerte precedensként szolgál, így legalábbis a Rambus európai pereinek gyors lezárására lehet számítani.

A Futball Pápa kriptója: indul a BetHustlers

17 évig volt profi labdarúgó Csépányi Gábor, aki ma már a sportfogadás területén működik sikeresen. Saját fejlesztésű platformjaimmár milliárdot képviselő üzlet, amellyel most nemzetközi vizeken is bizonyít.

2024. április 26. 20:36

Egyedülálló elektromos kerékpárral erősít a Decathlon

A mikromobilitási trendek átformálják a városi közlekedést, az infrastruktúra fejlesztésével folyamatosan nő a kerékpározók száma, emellett pedig egyre inkább előtérbe kerülnek az elektromos kerékpárok. 

2024. április 26. 19:40

Sportfogadásban lett sikeres a profi ladbarúgó, aki saját platformot hozott létre

17 évig volt profi labdarúgó Csépányi Gábor, aki ma már a sportfogadás területén működik sikeresen. Saját fejlesztésű platformjaimmár milliárdot képviselő üzlet, amellyel most nemzetközi vizeken is bizonyít.

2024. április 26. 17:56

FireAlpaca 2.11.19

Az ingyenes grafikai programban bőséges ecsetválasztékkal, jól átlátható menükkel, rétegkezeléssel és további speciális funkciókkal szerkeszthetjük képeinket.

2024. április 26. 17:16

ToDoList 8.3.0.0

Az ingyenes határidőnapló program segít abban, hogy a különböző elvégzendő feladatokat egy helyen nyilvántartsuk, kategorizáljuk, prioritásokat rendeljünk hozzá stb. Megadható a kezdés illetve a befejezés pontos ideje, sőt a megfelelő pillanatban értesítést is kapunk azokról.

2024. április 26. 17:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50