Cisco-IBM: új távlatok az üzleti biztonság terén

forrás Prim Online, 2004. február 20. 11:20
Az IBM és a Cisco egyesítik erőiket a vállalkozások biztonsági kihívásainak megoldására és az ezzel kapcsolatos költségek csökkentésére.
Az IBM és a Cisco együttműködése az üzleti szféra egyik legáltalánosabb problémájára, a sokféle, egymáshoz nem illő biztonsági termék és szolgáltatás kombinációjából készült, rossz hatásfokú és eredménytelen biztonsági rendszerek kérdésére kíván választ adni. A vállalatok és a kormányok sorra ismerik fel, hogy hatékonyabb módszert kell találniuk a külső hackertámadások, vírusok és férgek elleni védelemre, valamint dolgozóik, ügyfeleik és üzleti partnereik belső adatokhoz való hozzáférésének biztosítására.

Az IBM és a Cisco integrálni kívánják különböző termékeiket annak érdekében, hogy ügyfeleiket képessé tegyék olyan önvédelmi rendszerek kiépítésére, melyek az üzleti informatika valamennyi kritikus pontját felölelik, a laptopoktól a vállalati adatokig. Az információk biztonságának automatizált megközelítése egyszerűbbé teszi a biztonsági rendszert, csökkenti a kivitelezési és adminisztrációs költségeket, növeli a termelékenységet, valamint segítségével az ügyfelek gyorsabban használhatják ki az igényalapú üzlet lehetőségeit.

A vállalaton belüli kulcsfontosságú biztonsági pontok képesek lesznek kommunikálni egymással és felismerni azokat a rendszereket, amelyek nem felelnek meg a megállapított biztonsági irányelveknek. Ezzel az eljárással könnyebben azonosíthatják az esetleges veszélyforrásokat. A nem megfelelő rendszerek és veszélyforrások azonosítása után az IBM és a Cisco biztonsági technológiái automatikusan megkezdik a biztonsági hézagok kijavítását, ezáltal jelentősen csökkentve a helyreállítási költségeket.

A Cisco és az IBM kezdetben a következő szolgáltatásokat nyújtják:

  • Felhasználók integrált kiszolgálása - A Cisco Secure Access Control Server (ACS) és az IBM Tivoli Identity Manager szoftver integrációjával létrehozott hálózati alkalmazások segítségével ügyfeleink csökkenthetik a munkavállalói, üzleti partneri és ügyféladatok nagy tömegeinek kezelésével kapcsolatos költségeket. Az új alkalmazások csökkentik az olyan általános biztonsági kockázatok veszélyét is, mint például az érvénytelen felhasználói fiókok, melyek becslések szerint a nagyméretű szervezetek mintegy 60%-ának okoznak gondot, és a személyazonossággal való visszaélés, illetve a szellemi termékek eltulajdonításának veszélyét hordozzák magukban. Az integráció teljes hozzáférést biztosít a szükséges alkalmazásokhoz és hálózati infrastruktúrához, így csökkentve az új munkavállalók termelékennyé válásához szükséges időt.
  • Integrált végpontbiztonság - Az IBM ThinkVantage technológiával készült, az IBM ThinkPad hordozható számítógépekben és ThinkCentre desktopokban alkalmazott beépített biztonsági chip segítségével a vállalatok vezetékes és vezeték nélküli hálózatokkal egyaránt biztonságos és zökkenőmentes kapcsolatot építhetnek ki. A hálózatokhoz való csatlakozást a Cisco Virtual Private Network (VPN) alkalmazások teszik lehetővé. A számítógép merevlemezén tárolt kódolt hitelesítési információk és a VPN nyújtotta biztonságos kapcsolat segítségével a felhasználók megakadályozhatják a hálózatba való illetéktelen belépést. A Cisco Security Agent, valamint az IBM kliensek és szerverek kombinációja anélkül nyújt dinamikus védelmet a férgekkel és vírusokkal végrehajtott hálózati támadások ellen, hogy folyamatosan frissíteni kellene a végpont biztonsági szoftverét. Az IBM tervei szerint az eServer xSeries termékek vásárlói a Cisco Security Agentet a www.ibm.com honlapról tudják majd letölteni.
  • Automata megfelelőségvizsgálat - Az IBM részt vesz a Cisco hálózati belépés-ellenőrző programjában (Network Admission Control -NAC), és integrálni kívánja az IBM Tivoli biztonsági szoftvert a Cisco - az említett programban részt vevő - infrastrukturális termékeivel. A Cisco NAC programja a végpontok (személyi számítógépek és szerverek) biztonsági státusának ellenőrizhetővé tételével és a végpontok belépésének automatikus engedélyezésével, illetve megtagadásával fokozott biztonságot garantál a hálózaton belül. Az NAC programban való részvétel kiterjeszti az IBM lehetőségeit a rendszerek és alkalmazások tanúsítványainak vizsgálatára, valamint a rendszert potenciálisan veszélyeztető, nem megfelelő végpontok még hatékonyabb kiküszöbölésére.
  • Biztonsági szolgáltatások - Az IBM Global Services szolgáltatásai segítségével ügyfelei értékelhetik az IBM és a Cisco kombinált informatikai infrastruktúráját; a kritikus infrastruktúra védelmére integrált biztonsági megoldásokat tervezhetnek és készíthetnek, és amelyek képessé teszik az ügyfeleket a biztonsági tevékenységek irányítására, valamint szükség esetén a biztonsági ellenőrzés kiszervezésére.

Az IBM és a Cisco elsősorban az internetes infrastruktúra, az e-business rendszerek és a jól illeszthető internetes üzleti hálózatok és szolgáltatások vállalatokhoz és szolgáltatókhoz való eljuttatására összpontosít.
Kulcsszavak: Cisco IBM security

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

2500 oldalnyi Google dokumentum, köztük rengeteg rangsorolási szignál szivárgott ki!

Mintegy 2500 oldalnyi Google dokumentum került nyilvánosságra, melyekben rengeteg rangsorolásra vonatkozó konkrét információi is megtalálható. Sose volt hasonló adatszivárgás a Google-nál. Szuhi Attila, az ITE.hu alapítója és főszerkesztője mutatja a részleteket.

2024. május 29. 16:00

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52