MS ERP megoldás építőipari és holding vállalatokra

Kovács Attila, 2006. december 12. 12:57
A Revolution Software Kft. mai sajtótájékoztatóján a cég idei pénzügyi eredményei és 2007-es tervei mellett bemutatásra került a Microsoft (MS) Dnamics NAV alapon építőipari és holding vállalatok részére saját erőből kifejlesztett ERP megoldás is.
A Revolution pénzügyi adatai: 2006 (várakozás): 400 millió forintos forgalom, 40 millió forintos adózás előtti eredmény. A teljes bevételből 150 millió forint származik idén a Dynamics NAV értékesítésekből. Eddig 13 projektet bonyolítottak le és közel 40 cégnél vezették be az MS ERP termékét. 2007-ben a tervek szerint az ERP-ből származó bevételeket megduplázza a cég, amely 600 millió forintos összforgalmat tervez a jövő esztendőre.

A  MS Dynamics NAV-hoz való, kisebb ügyviteli rendszernek megfelelő Revolution-hozzáfejlesztés révén főleg az 1 milliárd forint éves árbevétel fölötti építőipari vállalatok találhatnak speciális problémáikra vállalatirányítási rendszer megoldást. A rendszer, plusz hozzáfejlesztési megoldás (likviditástervezés és kontrolling), plusz szervezés együttes ára 10 millió forinttól indul. Az első referenciák: SCD Holding, Narva Építő. A Prím Online kérdésére, hogy az előkészítés, szervezés és eladás funkciókon kívül még mit vállal a cég, a válasz: a hazai építőiparban ismert gyengébb IT-ellátottság miatt a Revolution a megoldással összefüggő oktatási feladatokat is vállal. Elsősorban azokat a hazai építőipari vállalatokat célozzák meg, amelyek már rendelkeznek valamilyen professzionális gyártótól származó, vagy saját fejlesztésű vállalatirányítási rendszerrel.

A Revolution Likviditástervezés és kontrolling modulja a Microsoft Dynamics NAV kis- és középvállalatok számára készült vállalatirányítási rendszeréhez készült, amely már önmagában is átfogó megoldást nyújt a pénzügyi folyamatok, az ügyfélkezelés és az elosztási csatornák folyamatainak optimalizálására. Az iparági vertikumok speciális igényeit lefedő megoldások ráépülnek a vállalatirányítási rendszer széleskörű alapfunkcióira, azokkal szorosan integrálva működnek. Ilyen speciális megoldást fejlesztett ki a Revolution, amely számos cég számára nyújt más vállalatirányítási rendszerekben nem elérhető funkciókat. A Revolution szerint az építőipari cégek könnyen javíthatják versenyképességüket vállalatirányítási rendszerek bevezetésével. A bevezetés azonban csak akkor vezet valós eredményre, ha az a hagyományos vállalatirányítási feladatokon kívül figyelembe veszi az iparágra jellemző sokszor szélsőséges feltételeket. A napjainkban használt ERP rendszerek nem kezelik azokat a problémákat, amelyekkel az építőipari beruházó, generálkivitelező és a holding formában működő cégek nap mint nap szembenéznek. Így többek között nem képesek több nagyértékű, hosszú távú projekt egy időben való kezelésére, nem jelzik előre a likviditási nehézségeket, nem felkészítettek nagy értékű hitelek kezelésére. Holdingvállalatok esetén nem alkalmasak a különböző működési területek, projektcégek tevékenységének, pénzügyi műveleteinek összehangolása, és szintén nem képesek speciális pénzügyi műveletek (bankgarancia, garanciális visszatartás etc.) kezelésére. Az általános ERP rendszerek szintén nem képesek különböző iparági specialitásokat egy rendszeren belül kezelni, a terveket akár projektszintre lebontani, valamint a vállalatok közötti kapcsolatokat kezelni, holott ezek az igények alapvetők egy holdingvállalat számára.

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Stratégiai összefogás az AWS és a Deloitte közt

Több éves, átfogó, stratégiai együttműködésbe kezdett a világ legnagyobb vezetési tanácsadó cége, a Deloitte, valamint a világ legnagyobb nyilvános felhőszolgáltatója, az Amazon Web Services (AWS). A kooperációjuk célja, hogy felgyorsítsák a vállalatok digitális transzformációját, az üzleti műveleteik felhőbe terelésével felkészítsék őket az egyre élesedő versenyre, valamint maximalizálják számukra a felhőalapú technológia üzleti előnyeit. 

2024. május 2. 16:07

Cégmarketing trendek – 2024. Legyünk jelen egyszerre mindenhol!

Legyünk ott mindenhol! Ez a jelszava mostanában a cégeknek. Mindenütt látszódni, hallatszódni kell, hogy a nagy kommunikációs zajban észrevegyenek. A PP Konferenciaközpont és a BKIK „Cégmarketing trendek – 2024 Legyünk jelen egyszerre mindenhol!” című, május 30-án megrendezendő hibrid konferenciájának előadói választ adnak arra, hogy hogyan juttassuk el üzeneteinket a vevőinknek a rendkívül felpörgetett, zajos online és offline térben 2024-ben.

2024. május 2. 12:59

Elkészült az egyedülálló hazai AI-kutatás

A mesterséges intelligencia térnyerése egyaránt kelt izgalmat és aggodalmat a cégvezetők körében. Vajon mekkora tudással rendelkeznek a mindent elsöprő technológiával kapcsolatban? Elkészült Magyarország átfogó AI&Leadership kutatása, hogy hiteles- és valós képet kapjanak egymásról is a vállalatirányítók.

2024. május 2. 11:36

Együttműködési megállapodást kötött a magyar kormány, a Yettel és a CETIN

A magyarországi digitalizáció fejlesztését szolgáló együttműködést közös nyilatkozatban erősítette meg a kormány, a Yettel Magyarország Zrt. és a távközlési infrastruktúraszolgáltató CETIN Hungary Zrt. A megállapodásban foglaltak szerint a vállalatok 2024-2028 között legalább 72 milliárd forint értékű mobil hálózatfejlesztési beruházást hajtanak végre.

2024. május 2. 09:55

Megalkották az első magyar AI alapú éttermi asszisztenst

A koronavírus-járvány okozta elszigetelődés adta az inspirációt egy kis baráti társaság számára, hogy olyan közösségi applikációt fejlesszen, ami megkönnyíti az információszerzést, a tájékozódást, miközben a vendéglátóhelyek kiszolgáltatott helyzetét is orvosolni tudja.  A kis közösségi alkalmazás bár népszerűvé vált, de a várt áttörést nem érte el, ezért a csapat egy inkubációs programban kapott segítséget felhasználva fejlesztette ki a jelenlegi formában elérhető rendszert.

2024. május 1. 13:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14