RDS-TMC közlekedési információ TomTom navigációs eszközökhöz

Kovács Attila, 2008. augusztus 11. 14:43

A TomTom navigációs rendszerszolgáltató a mai napon bejelentette, hogy a Magyarországon 2008. augusztus 1-jén üzembe helyezett RDS-TMC közlekedésinformációs szolgáltatás a magyar piacon kapható összes TomTom navigációs készülékkel elérhető. A könnyen csatlakoztatható RDS-TMC forgalmi jelvevőnek és az információk kijelzőn történő hibátlan megjelenítésének köszönhetően a gépjárművezetők menet közben folyamatos tájékoztatást kaphatnak a legfrissebb közlekedést érintő eseményekről. Amennyiben a készülék bármilyen késleltető akadályról információt kap, azonnal alternatív útvonalat javasol a gépjárművezetőnek, ily módon csökkentve az esetleges késés mértékét.

A „Traffic” utónévvel ellátott TomTom Go, TomTom XL és TomTom ONE típusok RDS-TMC forgalmi jelvevővel egy csomagban kaphatók országszerte az üzletekben és a viszonteladóknál.

A TomTom RDS-TMC forgalmi jelvevő az FM rádióantennához hasonló módon működik: a nemzetközi, valamint a regionális csatornák által sugározott TMC jeleket fogadja. Az RDS-TMC forgalmi jelvevő egyszerű csatlakoztatásával a TomTom készülék automatikusan képes fogadni a közlekedési információkat. Az útvonal megtervezése után, a közlekedési információk automatikusan megjelennek a készülék kijelzőjének jobb szélén található sávban. Erre a sávra kattintva további értékes információt kaphatunk az aktuális közlekedési eseményről, a forgalmi dugókról és a várható késés mértékéről.

 RDS-TMC forgalmi jelvevővel egy csomagban a következő TomTom készülékek kaphatók Magyarországon:

TomTom GO 930 Traffic: A gyártó zászlóshajó terméke szintén a Map Share szolgáltatással, kéznélküli telefonhívó funkcióval, beépített kihangosítóval, pontosabb helymeghatározó rendszerrel (EPT), továbbá a legfrissebb, Kelet- és Nyugat-Európát, az Egyesült Államokat, Kanadát, és Oroszországot tartalmazó térképpel kerül forgalomba. A TomTom GO 930 Traffic javasolt ára 133 990 forint. TomTom GO 730 Traffic: A készülék Nyugat- és Kelet-Európa 31 országának részletes térképével kerül forgalomba. A készülék tartalmazza a Map Share szolgáltatást, a kéznélküli telefonhívás funkciót és kihangosítót is. A TomTom 730 Traffic ára 119 990 forint.

TomTom XL Europe 31 Traffic: A készüléket a cég Európa 31 országának részletes térképével hozza forgalomba. A készülék egyedülállóan nagy, 4,3 colos képernyővel rendelkezik és új, Easy Port csatlakoztatásának köszönhetően még egyszerűbben, az Easy Mount  technológiának köszönhetően biztosabban lehet a műszerfalra állítani, vagy a szélvédőre erősíteni. Az XL Europe 31 javasolt kiskereskedelmi ára 79 990 forint.

TomTom XL Traffic: TomTom XL Traffic: Tartalmazza Közép- és Kelet-Európa 13 országának részletes térképét, 4,3 colos érintőképernyővel bír, és kompakt Easy Mount csatlakoztatási technológiával szerelik. Javasolt kiskereskedelmi ára 66 990 forint.

Kulcsszavak: TomTom GPS

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Bemutatta legmodernebb újításait a Huawei Dubajban

Legújabb, innovatív viselhető-, audió- és irodai okoseszközeit mutatta be a Huawei a Dubajban rendezett nagyszabású nemzetközi eseményén. 

2024. május 8. 18:02

Három hónapig díjmentesen használhatják az Apple Music alkalmazást az LG okostévék tulajdonosai

Izgalmas újdonságot mutat be okostévéin a zenestreaminget kedvelő felhasználók számára az LG Electronics (LG). A gyártó OLED modelljei és Dolby Atmos funkcióval*  ellátott QNED készülékei az első olyan okostelevíziók, amelyek támogatják az Apple Music Dolby Atmos-szal kiegészített térhatású hangzását (Spatial Audio with Dolby Atmos). A Magyarországon is e héttől elérhető, úttörő technológia lenyűgöző zenei élménnyel, a hangzásminőség új szintjével kecsegteti a hallgatókat.

2024. május 7. 19:26

A világ tíz legnagyobb e-jármű-gyártója a Continental gumiabroncsaira támaszkodott 2023-ban

A Continental a tavalyi évben először szállított gumiabroncsokat a világ tíz legnagyobb volumenű, teljesen elektromos járműveket gyártó vállalatának. Az előző évben ez a szám tízből kilenc volt. Az ázsiai-csendes-óceáni térségben (APAC) a prémium gumiabroncsgyártó első ízben látja el az első öt legnagyobb volumenű elektromos járműgyártót elsőszerelésű autógumikkal. Európában, a Közel-Keleten és Afrikában (EMEA), valamint az amerikai kontinensen a vállalat emellett meg tudta tartani erős pozícióját: az öt legnagyobb volumenű gyártó továbbra is a Continental abroncsokban bízik.

2024. május 7. 11:55

A SteelSeries bemutatja a fehér színű Arctis Nova Pro sorozatot

A SteelSeries, a gaming kategóriában legtöbbet díjazott Arctis audiótermékek megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, ma bemutatta a díjnyertes Arctis Nova Pro sorozatú headset vadonatúj fehér változatát.

2024. május 2. 14:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36