Mobilon a JavaFX

forrás Prim Online, 2009. február 19. 16:56

Megjelent és már ingyenesen letölthető a JavaFX mobil platformra szánt verziója. A tavaly decemberben bemutatott JavaFX így már a világ 2.6 milliárd Java Micro Editiont (Java ME) futtató mobilkészülékének nyújtja a legújabb interaktív, multimédiás szolgáltatást kínáló alkalmazásokat. A bemutatón az LG Electronics és a Sony Ericsson is letette voksát a legújabb technológia mellett.

A JavaFX Mobile 1.0 teljes értékű része lett a platformnak, amely így JavaFX 1.1 verziószámot kapta meg. A JavaFX segítségével most már ugyanazon eszközökkel (API-val, SDK-val) lehet olyan alkalmazást írni, amely desktop alkalmazásként, böngészőben vagy mobilon egyaránt futtatható. A Sun Microsystems véleménye szerint ez újabb piaci lehetőségeket nyit meg a szoftver- és tartalomfejlesztők előtt, akik a tartalmakat, szolgáltatásokat és funkciókat az ügyfelek valamennyi eszközére el kívánják juttatni.

A JavaFX-ről általában

A JavaFX hihetetlenül lerövidíti a Java-fejlesztők és a webszerkesztők munkafázisait, és rendkívüli módon megkönnyíti a grafikákat, video-, hang- és animációs anyagokat, valamint formázott szövegeket integráló alkalmazások létrehozását. A JavaFX abban igazán különleges, hogy egységes fejlesztési és telepítési modellt kínál a kifejezőeszközökben gazdag internetes alkalmazások asztali gépeken, böngészőkben és mostantól a mobil eszközökön történő felépítéséhez is.

A nemzetközi felmérések szerint a Java technológia jelenleg is az asztali és noteszgépek több mint 90 százalékán, valamint a mobil eszközök 85 százalékán van jelen, és a fejlesztések éllovasaként jelenik meg az új generációs televíziókban, Blue-ray lejátszókban és televíziós set-top boxokban is.

Kulcsszavak: Java mobilszolg Sun

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15