HTE kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: HTE

Egy infokommunikációs innováció idén is 1 millió forintot ér

Elindult a HTE Fekete László-díj pályázat, amelyre egyéni vagy céges keretek között megvalósított infokommunikációs termékkel vagy szolgáltatással lehet jelentkezni, 2021. október 1-jéig. A díjra azon magánszemélyek pályázhatnak (vagy jelölhetik őket), akik az adott innovatív fejlesztés koncepciójának kialakításában, illetve létrehozásában vettek részt feltalálóként és/vagy vezetőként. A nyertes az impozáns szakmai elismerés mellett 1.000.000 Ft jutalomban is részesül. 

2021. április 7. 12:16

Az Év Projektmenedzsment Diplomamunkája 2020

2020. november 5-én került megrendezésre a 2020-as Év Projektmenedzsment Diplomamunkája Pályázat eredményhirdető és díjátadó eseménye. A pályázatra összesen 22 szakdolgozat érkezett különböző egyetemek tanulóitól (BME, Corvinus, Pannon Egyetem, Pécsi Tudományegyetem, Óbudai Egyetem). A beérkező szakdolgozatok közül egy hat tagú, egyetemi oktatókból és nagy tapasztalattal rendelkező projektmenedzserekből álló zsűri választotta ki a nyerteseket.

2020. november 7. 16:53

Infokommunikáció szakmapolitikai szemmel

Tizenkilencedjére gyűlt össze az infokommunikációs szakma, hogy a piac helyzetét, aktuális kérdéseit és jövőképét megvitassa.

2014. október 9. 14:10

Milyenek vagyunk munkánk során mi, magyarok?

Magyarországon is felmérték a konfliktuskezelési attitűdöket, amelyből kiderül, hogy bár mi kisebb mértékben versengünk, mint tengerentúli embertársaink, ha mégis összeütközésre kerül a sor, kevésbé kerüljük el. Mi magyarok együttműködőek vagyunk, mégsem szívesen alkalmazkodunk.

2014. április 4. 10:17

Tisztújító közgyűlést tartott a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület

Az infokommunikáció hazai szakembereit tömörítő, 62 éve működő Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület (HTE) május 25-én tartotta háromévenként esedékes tisztújító közgyűlését.

Kulcsszavak: CIO HTE
2011. május 26. 18:29

HTC Thunderbolt – az első 4G-s okostelefon

A Verizon bejelentette, hogy az első 4G okostelefon, a HTC Thunderbolt március 17-től lesz elérhető, 249,99 dolláros áron, két éves előfizetéssel.

2011. március 16. 08:04

Válsághatást enyhítő projektmenedzsment

Projektmenedzsment a gazdaságban címmel, április 2-án tizenkettedik alkalommal rendezik meg a projektmenedzsment fórumot. Az előzetes hírek szerint a 36 (!) előadást és két kerekasztal-beszélgetést magában foglaló, fizetős HTE szakmai esemény kiemelt figyelmet fordít a pénzügyi válság projekt hatásainak kezelésére, a projektmenedzsment szereplők hatáskörének alakulására a különböző iparágakban, az innovációs projektek kritikus kérdéseinek bemutatására és kezelésére, az akadémiai kutatások legújabb eredményeinek bemutatására, a hazai projektmenedzsment helyzetének bemutatására és a fejlődési utak megvitatására.

2009. március 29. 16:12

Networks 2008 a Margitszigeten - Az idén 2,1 milliárd az eMagyarország programra

A hosszú múlttal rendelkező Networks nemzetközi konferenciasorozatot 2008-ban ismét Magyarországon rendezik meg,  a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület (HTE) és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Távközlési és Médiainformatikai Tanszéke (BME‑TMIT) közös szervezésében. A szeptember 28-29. (tutorial szekciók), illetve szeptember 30. és október 2. (plenáris és szekciós előadások) közötti rendezvényre 31 ország képviseletében 258-an (kétharmad részben külföldiek) regisztráltak. Összesen 90 technikai szekciós előadás hangzik el.

Kulcsszavak: HTE konferencia
2008. október 1. 08:14

DVB-T frekvenciák és az EU

A HTE Média Klub január 16-i rendezvényén a résztvevők arról cserélték ki gondolataikat, vajon a földfelszíni műsorszórás digitális átállása eredményeképpen várhatók-e változások a DVB-T frekvenciák felhasználásában.

 

2008. január 17. 16:46

Gordos Géza köszöntése - konferenciával

A hazai hírközlés kiemelkedő szakmai alakja, Gordos Géza műegyetemi professzor 70 éves. Az évforduló tiszteletére és Gordos Géza munkásságának tisztelegve, "A beszédtechnológia kora - Pillanatfelvétel közös szakmai életünkről - Találkozó a 70 éves Gordos Gézával" mottóval konferenciát rendeztek. A szeptember 21-én Pátyon megtartott eseményt a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület (HTE), valamint Havass Miklós, Magyar Gábor, Mojzes Imre, Sipka Júlia és Talyigás Judit szervezték. Köszöntő előadások egész sora hangzott el:  korábbi és mai munkatársai, a hazai távközlés, infokommunikáció korábbi és jelenlegi vezető személyiségei idézték fel Gordos Géza munkásságát.

Kulcsszavak: HTE konferencia
2007. szeptember 21. 18:19

Szakemberek a digitális átállásról

A digitális földfelszíni műsorszórás társadalmi változásairól tartottak konferenciát kedden Budapesten, a Danubius Hotel Flamencóban.

2007. március 7. 10:01

Dokumentum-kezelési roadshow 17 városban

„Dokumentum-kezelés testközelben” mottóval tartanak a Hírközlési és Informatikai Egyesület (HTE) Dokumentum-technológiai Szakosztályának szakmai irányítása mellett 2006. június 19-étől négy héten át, 17 várost érintő rendezvény-sorozatot.

Kulcsszavak: dokumentumkezelés HTE
2006. június 14. 14:56

Mi a közös a hídépítés, a gyógyszergyártás, a mobilszolgáltatás és a bankolás üzleti folyamataiban?

A PMI Budapest Magyar Tagozat, a Magyar Projektmenedzsment Szövetséggel és a HTE TIPIK Klubbal közös rendezvényt tartott, ahol a projektirodák működését és szerepét járták körbe a rendezvény előadói - illetve a címben feltett kérdésekre is választ kaptak a napokban megtartott konferencia résztvevői.

Kulcsszavak: HTE konferencia
2006. május 23. 20:06

Szoftverszabadalmak: felkészülés a második olvasatra

Megkezdődött a felkészülés az Európai Unió szoftverszabadalmi irányelvének második olvasatásra. Az érintett szakmai civil szervezetek továbbra is ragaszkodnak ahhoz, hogy a szotverek ne lehessenek szabadalmaztathatóak és hogy a hivatalos magyar álláspont kialakítása legyen nyilvános.

2005. június 8. 22:34

Kkv-k projektmenedzselési kérdései is az idei PMF-en

A HTE tegnap nyolcadik alkalommal, "Projektmenedzsment a gazdaságban"címmel megrendezett Távközlési és Informatikai Fórumának programja elsősorban a különböző iparágak, ágazatok - állam- és közigazgatás, pénzügyi szektor, közútfejlesztés, közlekedés, hírszerzés - projektmenedzsment specialitásaira fókuszált.

Kulcsszavak: ERP HTE
2005. április 8. 10:49

Interaktív hazai televíziós szolgáltatások útján

Március 24-én a HTE Vételtechnikai Szakosztálya szervezésében dr. Bozóki Sándor (Antenna Hungária Rt.) "Értéknövelő televíziós szolgáltatások a budapesti földfelszíni digitális platformon" címmel tartott Budapesten, a Postateremben előadást.

Kulcsszavak: HTE televízió
2004. március 25. 13:43

Konferencia a high tech és az ember kapcsolatáról

Február 19-én csütörtökön "Infokommunikációs technikák és az ember" címmel rendeznek Budapesten félnapos tudományos konferenciát a Hírközlési Érdekegyeztető Tanács (HÉT) a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület (HTE) közreműködésével.

Kulcsszavak: HTE konferencia tudomány IHM
2004. január 29. 13:34

A 2003-ban legjobb, magyar infokommunikációs projektmenedzser kerestetik

2001-től kiírásra kerül "AZ ÉV PROJEKT MENEDZSERE" díj, melynek célja a magyarországi infokommunikációs projektmenedzsment szakma legkiemelkedőbb képviselőjének elismerésével felhívni a figyelmet a projektmenedzseri tudás jelentőségére, a kiemelkedő projektek - akár az egész ágazatra kiható - eredményeire.

2003. december 13. 11:15

Középpontban a marketing

Idén is a marketing és az informatika, a távközlés kapcsolata állt a HTE (Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület) által megrendezett Távközlési és Informatikai Fórum gazdag tematikájú, szekciókba szervezett előadás-sorozata középpontjában.

2003. szeptember 20. 09:07

Az év infokommunikációs üzleti alkotása

A Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület (HTE) 2003. szeptember 18-án, a 7. Távközlési és Informatikai Marketing Fórum zárófogadásán, a budapesti Hélia Hotelben átadta a "Az év infokommunikációs üzleti alkotás"-a díjat.

Kulcsszavak: marketing Matáv IHM HTE
2003. szeptember 20. 08:46

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Tapasztalja meg a legendás játékot

A világ egyik vezető játékmonitor1 és IT-kiegészítő márkája, az AGON by AOC nemrég egy teljesen új termékkategóriát vezetett be a legigényesebb és legkompetitívebb játékosok és esportolók számára: az AGON PRO-t. Most két további, kivételes specifikációjú modellel bővül a kínálat: a HDR400 támogatással rendelkező 31,5 hüvelykes (80 cm) AG324UX modellel (4K @ 144 Hz) és a 27 hüvelykes (68,6 cm) AG274FZ (FHD @ 260 Hz) modellel. Az erőteljes, élénk színek érdekében mindkét modell IPS panellel rendelkezik és az extra sima, szellemképektől mentes megjelenítésért 1 ms GtG válaszidőt kínál.

2021. szeptember 20. 18:29

A világon egyedülálló drónra szerelhető szállítódobozt fejlesztettek

Egyre több területen alkalmazzák és tesztelik a drónokkal való csomagszállítás lehetőségét. Ezek az eszközök az egészségügytől a hadiiparig számos folyamatot könnyíthetnek meg például azzal, hogy a nehezen megközelíthető vagy katasztrófa sújtotta területekre is képesek ételt vagy gyógyszert szállítani. A drónnal való szállítást forradalmasíthatja egy magyar fejlesztésű, könnyű szállítódoboz, amiben a tárgyak rögzíthetők, így többek között folyadékok biztonságos szállítását is lehetővé teszi.

2021. szeptember 15. 14:15