Family Hub 2.0 és intelligens beépített háztartási eszközök a CES-en

Az új termékcsaládok a hálózatba kapcsolt konyhai fejlesztés példái, válaszolva a modern vásárlói igényekre és kívánságokra

forrás: Prím Online, 2017. január 6. 13:16

A hálózatba kapcsolt konyha fejlesztésében továbbra is élen járó Samsung Electronics Las Vegasban, a 2017-es Szórakoztató Elektronikai Kiállításon (Consumer Electronics Show, CES) mutatta be a Family Hub 2.0 hűtőgép legújabb változatát. 

A tavaly nagy sikerrel bevezetett Family Hub 1.0 rendszerre épülő új generációs hűtőgépcsalád négyről tíz modellesre bővült, a továbbfejlesztett alkalmazásintegrációnak és az új sokoldalú partnereknek köszönhetően pedig még inkább felhasználóbarát. A Samsung emellett bemutatta intelligens beépített konyhaieszköz-családját is. 

 

A nagy sikert aratott Family Hub további modellekkel bővült

A Family Hub sikerére építő Family Hub 2.0 a Samsung népszerű három- és négyajtós franciaajtós, illetve a meglévő négyajtós flex kialakításban is kapható lesz. A vásárlók így kiválaszthatják a számukra legmegfelelőbb hűtőgépet.  

 

„Csupán egy évvel a megjelenést követően a Family Hub átalakította a hálózatba kapcsolt konyha fogalmát: segítségével a felhasználók elintézhették élelmiszer-beszerzésüket, tarthatták a kapcsolatot a családjukkal és a barátaikkal, és szórakoztató tartalmakat érhettek el konyhájuk kényelméből” – jelentette ki Byung-Sam Seo, a Samsung Electronics Konyhai készülékek üzletágának elnöke. – „A rugalmasság és funkcionalitás új szintjét jelentő Family Hub 2.0 egyetlen célja, hogy a vásárlók jobban szervezhessék és élvezhessék életüket.”

 

Alapvető funkcionális fejlesztések – javított alkalmazásintegráció és hangfelismerési technológia 

A Family Hub 2.0 a kibővített és intuitív alkalmazásintegrációnak köszönhetően jelentős előrelépés a használhatóság és az élelmiszerkezelés területén. A felhasználók például a belső View Inside kamerákkal felmérhetik, hogy mely élelmiszerek vannak fogytán. Az élelmiszerek képe hozzáadható a bevásárlólista funkcióhoz, ahonnan a Groceries by MasterCard alkalmazással azok kényelmesen megrendelhetők. Emellett az AllRecipes rendszeren alapuló Recipe alkalmazás a receptek felolvasásával és szövegnagyítással könnyíti meg a többfeladatos konyhai munkavégzést, és receptek elérését a világ minden tájáról. 

 

A Family Hub 2.0 kommunikációs funkciói is jelentős fejlesztésen estek át. A teljesen új és egyszerűen használható felhasználói felület segítségével a családtagok fotóikat felhasználva létrehozhatják saját profiljukat. A 21,5 hüvelykes LED-es érintőképernyő digitális üzenőfalként is szolgál, és a családtagok saját profiljuk és az okostelefonos Family Hub alkalmazás használatával fényképeket oszthatnak meg, elérhetik a frissített naptárakat, valamint valós időben írhatnak kézírásos emlékeztetőket, és bárhonnan közzétehetik ezeket. 

 

A kényelmesebb konyhai élmény érdekében számos Family Hub 2.0 alkalmazás használja a Samsung fejlett hangfelismerési technológiáját. A felhasználók például hangutasításokkal kérhetik le az aktuális időjárást és időt, termékeket adhatnak a bevásárlólistákhoz, online rendelhetnek, kezelhetik teendőlistáikat és naptárjaik bejegyzéseit, illetve vezérelhetik a különböző alkalmazásokat.

 

A további élelmiszerszállítási, főzési, helyalapú biztonsági és otthonbiztonsági szolgáltatások és szórakoztató tartalmak biztosítása érdekében a Samsung szoros együttműködést alakított ki partnereivel, többek között a Grubhub, a Nomiku, a Glympse, a Ring, a Spotify és az iHeartRadio vállalattal. Az új helyi partnerekkel bővülő Family Hub világszerte egyre elterjedtebb a felhasználók körében. Az EATALY-hez és a LiDL-höz hasonló áruházakban meglévő e-kereskedelmi bevásárlási lehetőségekkel például kényelmesebbé válik az európai vásárlók élete, a releváns híreket pedig Európában a Morning Brief, az Egyesült Államokban az NPR, Koreában pedig a Kakao jóvoltából élvezhetik a felhasználók. 

 

A Family Hub kétszer is elnyerte a CES innovációs díját a háztartási eszközök és szoftverek/felhasználói felületek kategóriájában, először a Family Hub 1.0 megjelenésével 2016-ban, majd idén újra.

 

A Samsung a beépített háztartási eszközök területén is újításokkal jelenik meg

A Samsung új beépített konyhai termékcsaládot mutat be az idei CES expón, ezzel is bizonyítva a vállalat elhivatottságát, hogy olyan kategóriákban jelenjen meg, amelyekben a vállalat által képviselt szakértelem és innováció gazdagabbá teheti a vásárlók életét. Az új termékcsaládba tartozó modellek között a többi között beépített két- és egyfalú sütők, beépített gáztűzhelyek, beépített indukciós tűzhelyek, beépített elektromos sütőlapok és beépített szagelszívók is szerepelnek; ezek mindegyike ideális megoldás új konyha berendezésekor vagy meglévő konyha átalakításakor.

 

A beépített kétfalú sütő a Samsung népszerű Flex Duo technológiáját alkalmazza, amely a Samsung Smart Divider segítségével lehetővé teszi három különálló sütőtér önálló szabályozását. A beépített sütők emellett a SteamBake és a SteamRoast funkciókkal biztosítják az ízek és a textúra magasabb szintű szabályozását, a beépített tűzhelyek pedig az elérhető legnagyobb teljesítményű égőket és testreszabható konfigurációt kínálnak. A beépített tűzhelyek az új Magnetic Knob funkcióval és a Virtual Flame Technology technológiával biztosítják a pontos hőmérséklet-szabályozást, és tisztításuk is egyszerű. A felhasználónak csupán annyi a dolga, hogy eltávolítja a gombot, és letöröli a felületet – búcsút inthet a hagyományos tűzhelyekre jellemző fárasztó, időigényes sikálásnak.  

 

A Samsung összes beépített háztartási eszköze rendelkezik Wi-Fi-kapcsolattal, így a felhasználók távolról is bekapcsolhatják, vezérelhetik és kikapcsolhatják sütőiket, emellett okostelefonjukról figyelhetik a tűzhelyeket és a szagelszívót. Végezetül pedig a tűzhely Bluetooth-kapcsolattal csatlakozik a Samsung szagelszívóhoz, így használatakor az elszívó ventilátorai és lámpái automatikusan bekapcsolnak.

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

A Sony bemutatja a BRAVIA Theatre vadonatúj otthoni audio termékcsaládját

A Sony megújítja BRAVIA márkáját, hogy gazdagítsa az otthoni filmnézést és moziélményt. A streaming szolgáltatások elterjedésével egyre népszerűbbé vált a kényelmes otthoni filmnézés. A Sony széles termékválasztékát, például a digitális mozifilmes kamerákat, professzionális monitorokat és professzionális fejhallgatókat a filmgyártás szakemberei széles körben használják, így a vállalat mélyre hatóan ismeri a moziipart, valamint a filmkészítők és tartalomkészítők törekvéseit. 

2024. április 18. 11:40

Sony: Masszív basszus, határtalan élmény

A Sony bejelentette az ULT POWER SOUND termékcsaládot – a vezeték nélküli hangszórók és fejhallgatók új sorozatát, amelyet úgy terveztek, hogy a hallgatóban olyan érzést keltsen, mintha az aréna első sorában lenne. A zene szerelmeseinek készült, erőteljes, mély hangzást produkál, amelytől megremeg az ember szíve.

2024. április 12. 15:12

Megaerős WiFi egy kompakt adapterben és egy sokoldalú USB hub

A régebbi típusú laptopok és számítógépek csak korlátozott mértékben, lassabb sebességgel vagy egyáltalán nem támogatják a vezeték nélküli hálózatokat. Sőt, sok esetben a laptopok WiFi-moduljának cseréjét tovább nehezíti az esetleges garanciavesztés vagy a kompatibilitás hiánya is. Erre jelent megoldást a Sandberg USB 3.0-ás kompakt WiFi-adaptere, a Mini WiFi Dongle.

2024. április 1. 14:51

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50