A Sony Creators’ Cloud egyéni felhasználók számára is elérhetővé válik

forrás: Prím Online, 2023. február 25. 11:45

A Sony bejelentette a Creators' Cloud platformjának következő generációját, amely számos alkalmazást és funkciót nyit meg olyan egyéni tartalomkészítők számára, akik szeretnék kihasználni a felhő nyújtotta hatékonyságot és lehetőségeket.

A Sony azt szeretné, ha az alkotók a felhőalapú alkalmazásokat az egyik alapvető eszközüknek tekintenék, ugyanúgy, ahogyan a fényképezőgépük is kulcsfontosságú a munkájukhoz. A hardver és a szoftver, az online és az offline közötti határok egyre inkább elmosódnak a felhő nyújtotta lehetőségeknek köszönhetően. A Creators' Cloud egy olyan egyedülálló teret hoz létre, ahol az alkotók munkájának minden aspektusa zökkenőmentesen találkozik, a készülékük pedig szerves része ennek az ökoszisztémának.

 

A Sony 2022 szeptemberében mutatta be a Creators' Cloudot, a professzionális és vállalati felhasználóknak szánt felhőalapú alkalmazások és szolgáltatások csomagját. A Creators' Cloud következő generációja, amely az egyéni vagy kis létszámú tartalomkészítő csapatokat célozza meg, most ugyanezzel a filozófiával, de személyre szabott alkalmazásokkal és szolgáltatásokkal érkezik a piacra. Az alkalmazáscsomagot úgy tervezték, hogy a kamerát és a felvételkészítést a felhőbe terelje, azonnali videó- és állóképfeltöltés révén, lehetővé téve a gyors szerkesztést és a több eszközről végzett más fotósokkal való együttműködést.

 

A tartalomkészítők egyre inkább olyan egyablakos rendszert keresnek, amely integrálja a kreatív eszközeiket, lehetővé teszi számukra, hogy megosszák tartalmaikat, és tanuljanak más szakemberektől világszerte, illetve jelentős üzleti lehetőségeket is kínáljanak. A mesterséges intelligencia által hajtott Creators' Cloud a Sony megoldása erre.

 

Az egyéni alkotóknak szánt Creators' Cloud platform magában foglalja a bárhonnan és bármikor elérhető felhőalapú tárhelyet, a Discovert, egy olyan közösséget, ahol az alkotók saját tartalmaikat közzétehetik, kapcsolatba léphetnek fotós társaikkal, valamint felfedezhetik a Master Cut (Beta) online videószerkesztési szolgáltatást. A független szakembereknek szánt Creators' Cloud platform magában foglalja a Creators' Appot is, amely egy tartalomátviteli alkalmazás a kameráról a felhőbe.

Azonnal elérhető tartalom több eszközön

 

Mivel az alkotók igyekeznek hatékonyan és biztonságosan megtekinteni és megosztani tartalmaikat, a Creators' Cloud lehetővé teszi a Sony kamerákkal készített képek és videók átvitelét a felhőbe, hogy azonnal megtekinthessék és megoszthassák azokat a közösségükkel.

 

A Creators' App  az Imaging Edge Mobile utódja, és a kamera kiterjesztéseként fog működni a felhőben tárolt tartalom  (videó és fotó) feltöltéséhez, megtekintéséhez és kezeléséhez. A legfontosabb funkciók közé tartoznak:

• Fájlátvitel mobilra és felhőbe

• Távoli kameravezérlés

• Felhőalapú tárhely – 25 GB ingyenes felhőalapú tárhely a Sony fényképezőgépek tulajdonosai  számára (a lista érvényes) és 5 GB ingyenes tárhely minden Sony Account fiókkal rendelkező felhasználó számára.

 

Az induláskor a fájlok feltöltése a felhőalapú tárhelyre a Creators' App alkalmazáson keresztül csak az α7 IV és ZV-1F kamerák esetében lesz elérhető. A tervek szerint a kameráról a felhőbe történő közvetlen feltöltés egy későbbi időpontban lesz elérhető. A Creators' App magánszemélyek számára történő elindításával a "C3Portal App", a jelenleg a vállalatok számára biztosított felhőátjáró alkalmazás "Creators' App for enterprise" névre változik. 

Alkotók közösségének létrehozása világszerte

 

A Discover a ma induló Creators' Cloud másik kiemelkedő funkciója. A felhasználók profilja és a kiválasztott tartalmakból álló portfólió elérhető lesz, hogy megoszthassák más szakemberek közösségével, megsokszorozva ezzel a globális kapcsolatépítési és együttműködési lehetőségeket. A Discoverben a képek és videók tartalmaznak majd információkat az operatőr tartózkodási helyéről, a kamera- és objektívmodellekről, a beállításokról, a műfajról és még sok másról, hogy megteremtsék a többi felhasználóval való csere és tanulás lehetőségét. A Discover a Creators Appon és a böngészőn keresztül lesz elérhető.

 

A Discover segítségével a felhasználók egy olyan elkülönített helyet kapnak, ahol bemutathatják alkotásaikat, inspirációt találhatnak és interakcióba léphetnek egymás tartalmaival. A Sony célja, hogy létrehozza a világ legnagyobb fényképezőgép-felhasználói és tartalmi közösségét.

 

A tartalomgyártás és az együttműködés támogatása

 

A Creators' Cloud vízió részeként a Sony ma bemutatja a Master Cut (Beta)   nevű, mesterséges intelligenciával működő felhőalapú alkalmazást, amely a kamera metaadatainak felhasználásával felgyorsítja az előszerkesztést. A bevezetés napján a Master Cut (Beta) az európai térségben csak az Egyesült Királyságban lesz elérhető. A Master Cut lehetővé teszi a felhasználók számára a videótartalmak gyors, egyszerű és kiváló minőségű előszerkesztését, mielőtt azokat átvinnék egy NLE (nem lineáris szerkesztőszoftver) eszközbe. A bevezetéskor a Master Cut béta verziója ingyenesen elérhető lesz a webböngészőn keresztül, és a felhasználók visszajelzései alapján fog fejlődni. 

 

A Master Cut (Beta) többek között a következőket tartalmazza:

• Nagy pontosságú képstabilizálás metaadatok segítségével.

• Csökkentett zajszint és optimalizált hangszint a hangforrások szétválasztásával.

• Több eszközzel való hozzáférés a felhőben történő szinkronizálás révén.

• Hasonló klipek automatikus csoportosítása képelemzéssel.

 

A Creators' Cloud a jövőben a felhasználói visszajelzések alapján rendszeresen új szolgáltatásokkal és funkciókkal bővül.

Kulcsszavak: Creators’ Cloud Sony

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

Tizenegyedik alkalommal díjazták Randstad Awarddal hazánk legnépszerűbb munkáltatóit. A magyar munkavállalók véleménye szerint idén a LEGO a legvonzóbb hazai munkáltató, a BT (British Telecommunications) lett a második, a harmadik helyen pedig a Mercedes-Benz végzett. 

2024. április 29. 11:38

Évente 8 milliárd forintot lopnak el bankkártyáinkról a kényelmünk miatt

A kényelmünk visz a vesztünkbe: az interneten gyorsan akarunk lecsapni egy-egy jó ajánlatra és nem törődünk a biztonsággal – ennek köszönhetően újra gyorsan emelkedik a bankkártyás csalások aránya és az az összeg is, amit az ügyfelek a visszaélésekben elvesztenek. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint néhány lépéssel biztonságossá tudjuk tenni az internetes vásárlásainkat.

2024. április 29. 09:56

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50