Chatpen CHA-30, a digitális toll

, 2001. június 20. 12:40
Az Ericsson bemutatta a világ első digitális tollát, a Chatpen CHA-30-ast. A Bluetooth vezeték nélküli technológiájának és a GPRS-nek köszönhetően a Chatpen képes a kézzel írott szöveg továbbítására és a mobiltelefonos, internetes kommunikációra.
A Chatpen technológia óriási lehetőség a szolgáltatóknak és ügyfeleiknek, hogy az SMS, fax, e-mail és adatszolgáltatások egészen újfajta változatait alkalmazhassák. A termék várhatóan jövő év első negyedévében kerül piacra. Nyomtatott katalógusból a fogyasztók számítógép nélkül rendelhetnek termékeket, formanyomtatványok segítségével pedig lehetséges lesz az adatgyűjtés vagy akár a szerződések aláírása a távolból. Az azonnali repülőjegy-rendeléstől a pizza-rendelésig bármi lehetővé válik a Chatpennel.

Bár a Chatpen ugyanúgy néz ki és ugyanúgy ír mint egy hagyományos toll, képes saját helyzete meghatározásra a papírra nyomtatott, szabad szemmel alig látható pontozás, és egy, a tollba beépített infra-kamera segítségével. Ezt az információt a Bluetooth és a GPRS mobiltelefon továbbítja. A fogyasztók a szöveges SMS vagy e-mail mellett ezen túl kézzel írott üzeneteket is küldhetnek. Bármit, amit leírunk vagy lerajzolunk azonnal elküldhetünk, így üzeneteink személyesebbé vállnak és a latin ábécétől eltérő írásokat is használhatunk.

Kulcsszavak: Ericsson +fohir mobilszolg

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36