Harmadik GNU/Linux konferencia szeptemberben

Kovács Attila, 2001. július 25. 12:58
A Linux-felhasználók Magyarországi Egyesülete (LME) július 25-én Budapesten tartott sajtótájékoztatóján bejelentették, hogy neves előadók részvételével és 11 magas szintű szakmai előadással harmadszor rendeznek konferenciát a fővárosban.
Az IBM Magyarország fővédnökségével tartandó eseményen díszvendégként részt vesz és a nyitóelőadást tartja Richard M. Stallmann (USA) szabad szoftver guru, aki a GNU atyja és a Szabad Szoftver Alapítvány létrehozója. Az egyesületi tagoknak ingyenes konferencián az előadások két szekcióban zajlanak majd a következő főbb témakörökben: GNU/Linix rendszerek adminisztrációja, biztonsági kérdések, programozás GNU/Linux rendszereken, multimédia és a GNU/Linux kapcsolata, magyarítási kérdések, GNU/Linux megvalósítási beszámolók. A rendezvényen kerekasztal vitát is terveznek, továbbá kiállításra is sor kerül a konferencia helyszínén, a Közép-Európai Egyetem konferenciaközpontjában.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az LME két nagy projektet kezel jelenleg. Az egyik „MEH-projekt”, amelyre az IKB biztosította a forrásokat, és amelyről a konferencián fognak számot adni, lévén a projekt befejezésének napja 2001. augusztus 31. A másik az úgynevezett „CD-író projekt”. A konferencia internetes oldala www.lme.hu/konf2001

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50