Még egy esélyt kap a Hynix Semiconductor

Tóth Kristóf, 2002. december 31. 08:55
A dél-koreai memóriagyártó hitelezői hétfőn elfogadták azt az átszervezési tervet, amely megmentheti a társaságot a csődtől, és biztosíthatja a cég anyagi helyzetének stabilizálását.
Mint a napokban beszámoltunk róla, a Hynix hitelezői hétfőn ültek össze, hogy megvitassák azt az átszervezési tervet, amelynek keretében a társaság mintegy 1,59 milliárd dollárnyi adósságot fizetne ki részvényekkel, a fennmaradó 2,5 milliárd dolláros tartozást pedig átütemeznék a bankok.

- A Deutsche Bank által kidolgozott átszervezési tervet a Hynix hitelezőinek 90 százaléka elfogadta a hétfői megbeszélésen - közölte a memóriagyártó fő hitelezőjeként ismert Korea Exchange Bank egyik képviselője. - Alig egy órával az értekezlet megkezdését követően megszületett az átszervezési tervet támogató döntés - tette hozzá.

A döntésnek minden bizonnyal nem örül az amerikai Micron Technology, amely néhány hónappal ezelőtt meg kívánta vásárolni a Hynix DRAM üzletágát, a 3,4 milliárd dolláros vételárat azonban nem fogadták el a dél-koreai társaság tulajdonosai. A Micron Technology később panaszt nyújtott be az amerikai Kereskedelmi Minisztériumnál, illetve a Nemzetközi Kereskedelmi Bizottságnál (International Trade Commission), amely szerint a dél-koreai kormány tisztességtelen kedvezményeket nyújtott a hazai DRAM gyártóknak. A Micron úgy véli, a Samsung Electronics és Hynix Semiconductor gyártók állami támogatása a lecsökkenő árakkal súlyos veszteséget okozott a cégnek.

A Hynix részvényeinek 67 százaléka már jelenleg is a hitelezők kezében van, az átszervezés keretében azonban tovább nő a hitelező bankok részesedése. A lépés az adósságok csökkentésével, illetve a hiteltörlesztések elhalasztásával azonban lehetővé teszi a Hynix számára, hogy elvégezhesse a DRAM gyártósorok szükséges korszerűsítési munkálatait, és így versenyképes maradjon a riválisokkal.

Kulcsszavak: Hynix +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36