A SiS rekordveszteséggel zárta a 2002-es évet

Tóth Kristóf, 2003. február 16. 20:25
A tajvani chipsetgyártó 2002-ben jelentősen növelte bevételeit, a piacot jellemző rendkívül kiélezett konkurenciaharc azonban így is messze a vörös sávba húzta a cég eredményeit.
A Silicon Integrated Systems (SiS) összesen mintegy 97 millió dolláros veszteséget halmozott fel az elmúlt év folyamán, amely a 2001-es, 17,4 millió dolláros veszteség több mint ötszöröse. Ugyanezen idő alatt a SiS bevétele 285,7 millió dollárról 450 millió dollárra növekedett, elsősorban a társaság sikeres Pentium 4 chipkészleteinek köszönhetően.

A tajvani központú gyártó az elmúlt években kénytelen volt megbirkózni az alaplapi chipkészletek iránt mutatkozó gyenge kereslettel, valamint a chipóriás Intel által diktált rendkívül kiélezett árversennyel. A társaság folyamatosan problémákkal küszködött gyártósorain, így a chipkészletek gyártási mennyisége nem mindig volt elegendő a megrendelések teljes és határidőn belüli kielégítésére.

A tajvani gyártó a közeljövőben jelentősen meg kívánja változtatni jelenlegi stratégiáját a nyereséges működés reményében. "A társaság ezentúl nem a piaci részesedés mindenáron való növelésére, hanem a gyártósorok kiváló hozamára, illetve a legyártott megoldások kiemelkedő minőségére szeretne koncentrálni" - mondta John Hsuan, a társaság elnöke, aki a közelmúltban került a cég élére a United Microelectronicsszal (UMC) kötött együttműködés eredményeként. Mint ismeretes, a UMC az elmúlt hónapban többségi tulajdont szerzett a SiS-ben. Hsuan a szerződéses chipgyártó UMC elnökhelyettese.

Az új vezető az idei évre 20,2 millió dolláros nyereséget remél 21 százalékos chipsetpiaci árrés mellett.

Kulcsszavak: SiS +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50