10. Microsoft Tech Ed Europe programozói konferencia

forrás Prim Online, 2003. június 4. 14:37
A Microsoft útjára indította az „Imagine Cup" (Fantáziakupa) nevű versenyt, amelynek döntőjében a világ legkreatívabb egyetemistái mérik össze tudásukat a technológia területén.
Példátlan számú új termék és technológia szerepel az idei Microsoft Tech"Ed Europe konferencia napirendjén. A 10., ünnepi Tech"Ed Europe konferencia közel hatezer érdeklődőt vonz Barcelonába, akik az iparág vezető szakembereinek technikai bemutatóin és laborgyakorlatain vehetnek részt. A konferencián több új termékről és közelgő termékkibocsátásról is szó lesz, köztük a Microsoft WindowsŽ Server 2003-ról, a Microsoft Visual StudioŽ .NET 2003-ról, a Microsoft Exchange Server 2003-ról és a Microsoft Office System 2003-ról.

A több mint 220 különböző technikai megbeszélés tematikája a fejlesztőeszközöktől kezdve a fejlesztési módszertanon át az informatikai szakemberek számára nélkülözhetetlen információkig terjed, így az idei Microsoft Tech"Ed Europe lesz Európában az elsőszámú rendezvény, amelyen magas szintű információkhoz lehet jutni a Microsoft technológiáira épülő összekapcsolt megoldások elkészítéséről, üzembe helyezéséről és kezeléséről.

A nyitóbeszéd előadója: Sanjay Parthasarathy

A konferencia nyitóbeszédét Sanjay Parthasarathy, a Microsoft Platform Strategy & Partner Group alelnöke fogja tartani július 1-jén, kedden. Parthasarathy a Microsoft több technikai szakértőjével együtt bemutatja, hogyan használhatják a technológiai szakemberek a Microsoft platformot az üzletvitel agilitásának fokozására.

Az „Imagine Cup" – az egyetemista fejlesztők versenye

A Microsoft rendezi meg és támogatja pénzügyileg az „Imagine Cup" nevű új versenyt is, amelyen a világ minden tájáról részt vehetnek az egyetemista fejlesztők. Az egyetemisták azt a problémát kapják, hogy tervezzenek meg egy új, webszolgáltatásokon alapuló megoldást. 14 csapat méri össze tudását a nemzetközi elismerésért és az összesen 50000 dollárra rúgó pénzdíjért. Megpróbálják majd bebizonyítani, hogy képesek a Windows .NET-keretrendszer erejének kiaknázásával való világbeli megoldások megtervezésére és kivitelezésére.

A legendás programozók napja

A Tech"Ed Europe konferencia történetében először egy egész napot szánnak hat legendás szoftverfejlesztő előadásaira, akik gyors ütemű bemutatók keretében osztják meg ismereteiket és véleményüket a közönséggel. Erre az egész napos érdekes fejlesztői rendezvényre július 4-én, pénteken kerül sor, rengeteg tanács, trükk és praktikus információ lesz hallható keretében.

A konferenciát megelőző szemináriumok

A Microsoft Tech"Ed Europe másik 2003-as újdonsága az lesz, hogy a résztvevők a konferenciát megelőzően nyolc szakmai szemináriumon vehetnek részt. Ezekre az egész napos rendezvényekre június 30-án, kedden kerül sor, és az a céljuk, hogy a résztvevők gyorsabban elsajátíthassák bizonyos fejlesztői és infrastrukturális technológiák használatát. A szemináriumok a Microsoft Tech"Ed Europe fő technikai témaköreit fedik le, biztosítják azokat az alapismereteket, amelyekre a hét folyamán a konferencia különböző ülései épülnek.

A Vodafone országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett

A Vodafone Magyarország hálózatfejlesztési stratégiájának részeként 2024 végéig országosan az állomások 40 százalékán végez kapacitásbővítést, ami a hívásminőséget és a letöltési sebességet is jelentősen javítja. A hálózatfejlesztési programnak köszönhetően többek között Debrecenben, Miskolcon, Veszprémben, Székesfehérváron és Nyíregyházán élvezhetik a szolgáltató ügyfelei a gyorsabb mobilinternetet. 

2024. május 15. 20:44

Digitális gyermekvédelmi konferenciát szervezett az NMHH és az ELTE

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé, hogy a bántalmazás önkéntes bejelentése és a monitorozási kötelezettség közösen segítse a gyermekek védelmét az online térben. Többek között ez is elhangzott a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) támogatásával, az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar által a gyermekek online bántalmazása elleni védekezésről szervezett konferencián.

2024. május 15. 19:31

Gaming mindenkinek: nagy teljesítményű gaming kedvező áron

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT-kiegészítő márkája – bemutatja a G4 sorozat legújabb tagjait az elismert AOC GAMING portfólióból, a 23,8 hüvelykes (60,5 cm) 24G4XE és a 27 hüvelykes (68,6 cm) 27G4XE modelleket. Az idén bemutatott, formabontó, lopakodó repülőgépek által inspirált dizájnnal rendelkező új G4 sorozat, a 24G4X és 27G4X állítható magasságú Full HD modellekkel, valamint a QHD Q27G4X modellel, már elérhető a piacon.

2024. május 15. 19:31

My Mp3 Splitter 3.3.0.0

A felhasználóbarát My MP3 Splitter lehetővé teszi az MP3-as zenék vágását és szerkesztését. A program által készített új fájlnak ugyanaz lesz a hangminősége, mint az eredetinek, hiszen minőségveszteség nélkül tudja elvégezni a rábízott feladatot. Remekül használható telefonos csengőhangok létrehozására is. Az alkalmazás metaadat szerkesztési képességgel is rendelkezik.

2024. május 15. 18:17

Just Color Picker 6.0

A magyarul is tudó apró, de nagyon hasznos színfelismerő alkalmazással rendkívül egyszerű a színek azonosítása, mentése és szerkesztése. Kezelt formátumok: HTML, RGB, HEX, HSB / HSV, HSL, HWB, CMYK és Delphi.

2024. május 15. 18:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38