TiVo-kompatibilis DVD-felvevők a Pioneertől

Tóth Kristóf, 2003. június 29. 11:42
A Pioneer - forradalmasítva az otthoni videorögzítést - bemutatta TiVo-kompatibilis DVD felvevőit.
A Pioneer legújabb termékeinek segítségével nem csak DVD lemezekre, hanem akár egy, a készülékekben helyet kapó nagy kapacitású merevlemezre is rögzíteni lehet a kívánt televíziós műsorokat. A gyártó ajánlása szerint a felhasználóknak az egyszeri megtekintésre szánt műsorokat az integrált merevlemezen érdemes tárolniuk, a maradandóbbnak tartott alkotásokat pedig érdemes felírniuk egy-egy DVD diszkre.

A Pioneer újdonsága két különböző változatban kapható: a Pioneer DVR-57H típusjelzésű készülékben egy nem kevesebb mint 120 GB kapacitású merevlemez kapott helyet, míg a Pioneer DVR-810H típusjelű modellben egy 80 GB-os winchester teljesít szolgálatot. Mindkét verzió megegyezik a tekintetben, hogy segítségükkel igénybe vehetők a különböző TiVo szolgáltatások, illetve, hogy az integrált merevlemez révén akkor is lehet velük felvételeket készíteni, ha közben éppen egy DVD filmet nézünk. Ugyancsak lehetőség nyílik arra, hogy míg egy a merevlemezen tárolt videoanyagot felírunk egy DVD lemezre, addig megtekintsünk egy a merevlemezen tárolt másik felvételt, valamint arra is, hogy miközben rögzítünk egy a televízióban még éppen futó műsort, nem kell megvárni a műsor végét, hanem azonnal belekezdhetünk annak az elejéről történő nézésébe.

A bejelentés kapcsán többek közt arról is szó esett, hogy a Pioneer DVR-57H, illetve a Pioneer DVR-810H nem csak széles szolgáltatási körrel, hanem egyben kiváló kép- és hangminőséggel is szolgál a vásárlók számára, köszönhetően a speciális, Faroudja DCDI vezérlő áramkörnek. Ezenkívül említésre méltó, hogy mindkét újdonságban egy-egy 181 csatornás televízió tuner kapott helyet, illetve, hogy mindkét eszköz az egyszer írható DVD-R és a többször írható DVD-RW lemezek írására képes, vagyis esetükben a DVD-RAM, illetve DVD+R/DVD+RW támogatásról le kell mondani.

A Pioneer munkatársai elmondták, hogy a most bejelentett TiVo kompatibilis DVD felvevők várhatóan idén ősszel jelennek majd meg a kereskedelmi forgalomban. A Pioneer DVR-57H ajánlott kiskereskedelmi ára 1800 dollár lesz, a kistestvérért, vagyis a Pioneer DVR-810H-ért pedig 1199 dollárt kell majd fizetni.
Kulcsszavak: Pioneer DVD TiVo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38