Siemens: ágazati bemutatkozó

Fekete Gizella, 2005. május 23. 10:41
Szimpóziumon mutatják be május 24-én, a Hotel Heliában a Siemens infokommunikációs ágazatai a legújabb távközlési és informatikai trendeket, műszaki megoldásokat, a jövő rendszereit.
A résztvevők a vezetékes és mobil szolgáltatói hálózatok aktuális fejlesztési eredményeiről, a vállalatok számára elérhető legújabb kommunikációs megoldásokról, szolgáltatásokról és a modern mobil kommunikáció és számítástechnika nyújtotta lehetőségekről tájékozódhatnak.

Az előadásokat hat szekcióba sorolták. A Vezetékes távközlési szolgáltatók című alatt - a Simenes Communications ágazat szakértői prezentálásában - üzleti megközelítésben mutatkoznak be a virtuális IP alközponti megoldások, téma lesz a digitális televiziózás, a multicast szolgáltatások DSL hálózaton való megvalósítása, de az Intelligens Hálózati architektúrák jövőjéről is képet kapnak a téma iránt érdeklődők. Előadás hangzik el a kistérségi hálózatfejlesztésről és a költséghatékony optikai városi hálózatokról (C/DWDM) valamint a BWA verseny favoritjáról, a WiMAX-ról, s az e feletti beszédszolgáltatásról is.

A második, a Mobil hálózati megoldások címen futó szekció a Siemens FLASH - OFDM technológiája ismertetése mellett az innovatív UMTS technológiai megoldásokról szóló előadást tartalmazza.

A délelőtt órákban a Siemens Communicationstől Rajnai József a legjobb HiPath VoIP megoldásokkal tart élő bemutatót.

A Rendszerintegráció és Szolgáltatás szekcióban - esettanulmányokkal is alátámasztva - az outsourcing kerül terítékre, míg az ötödik szekcióban a Siemens Business Services mutatkozik be a pénzügyi szférát érintő repertoárjával. A szekció meghívott vendégei többek között a "Financial Objects & activebank II. - The most advanced core banking application in the marketplace" címmel előadást tartó Paul Furmingera, a Financial Objects Plc-től, valamint az FMC Consulting vezető banki tanácsadói, a banki folyamatok 2005-ös szervezési irányait összefoglaló Udvarhelyi Andrea és Berényi Zsolt. Végül a Fujitsu Siemens Computers nagyvállalati IT megoldásai szekció keretében a TRIOLE nagyvállalati stratégiáról és a dinamikus adatközpontokról, valamint a Fujitsu Siemens CentricStor mentési megoldásairól tájékozódhatnak az érdeklődők.

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az érettségire való felkészülésben is jól jöhetnek az okostelefonok

Az emelt szintű szobeli érettségik már nagyban zajlanak, alig két hét múlva pedig a középszintűek is elkezdődnek. A diákok számára fontos, hogy koncentráljanak, összeszedjék gondolataikat, és rendezetté tegyék hétköznapjaikat az ideális felkészüléshez. A HONOR által ajánlott alkalmazások pontosan ebben segítenek.

2024. június 7. 09:55

Félnek a csalóktól: a magyar internetezők 15 százaléka elkerüli az online fizetést

Egy friss felmérés szerint a magyarok többsége tart attól, hogy online vásárlás során csalás áldozatává válik, 94 százalékuk védekezik is valamilyen módon a visszaélésekkel szemben. Ugyanakkor 15 százalék azok aránya, akik inkább kerülik az online fizetést, annyira félnek az adathalászattól. 

2024. június 1. 10:19

Szerte a világban népszerű az amerikai magyar „nyomokat” bemutató applikáció

Három éve indult útjára a digitális “jenki huszár”, azaz a Hello HuGo nevű applikáció, amely felhasználóbarát módon gyűjti össze a lehető legtöbb magyar vonatkozású pontot az USA-ban, amiből eddig több, mint 1500 található az appon. A ma már nívódíjas alkalmazást több, mint tízezer ember használja az Atlanti-óceánon innen és túl, Ausztráliától, Kanadán át Indiában, Belgiumban, Franciaországban, Mexikóban, Jamaikában és még több más országban keltette föl az emberek érdeklődését.

2024. május 31. 09:55

A spanyol energiaparkokban is a Smart-Ex 03–5G okostelefon digitalizálja a kommunikációt

A Cepsa, Spanyolország egyik legnagyobb integrált energiavállalata, két energiaparkot üzemeltet Dél-Spanyolországban. Az üzemek alkalmazottai évek óta a Pepperl+Fuchs termékekre támaszkodnak, hogy kommunikáljanak egymással és dokumentálják a napi feladatokat, például a karbantartást. Az 5G bevezetése új szabványokat teremtett a rendelkezésre állás, a hálózati lefedettség és a késleltetés tekintetében, lehetőséget teremtve arra, hogy a meglévő Smart-Ex 02 készletet fokozatosan cseréljék le a Pepperl+Fuchs gyújtószikramentes Smart-Ex 03 5G okostelefonjaira.

2024. május 30. 14:11

Különleges kedvezményekkel indítja a nyarat a Samsung

A nyár beköszöntével több sportesemény is elrajtol, itt az ideje a közös szurkolásnak. Ezzel párhuzamosan, 2024. június 3-án 10 órakor indul a Samsung fesztivál, a vállalat háromhetes promóciója, amely során a felhasználók 2024. június 24-én 9 óráig kedvezményekkel válogathatnak a Samsung legújabb zászlóshajó mobilkészülékei, tévéi és csatlakoztatható háztartási gépei közül*, hogy az új eszközökkel még magával ragadóbb szurkolói élményt élhessenek át a nyári meccsnézések alkalmával.

2024. május 27. 20:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47