Ismét Palm lesz a PalmOne

Milkovits Gábor, 2005. május 24. 21:05
A PalmOne bejelentette, hogy még az idén visszaváltoztatja Palmra a vállalat, illetve az általa forgalmazott termékek nevét.
A névhasználat és a cég története meglehetősen szövevényes: az eredeti Palm 2003-ban vált szét a hardvertermékeket gyártó PalmOne, illetve a szoftverprofilú PalmSource cégekre. A két vállalat együttesen alapított egy harmadikat Palm Trademark Holding néven: a PalmSource ebben birtokolt 55%-os részesedését a Palm márkanévvel együtt a jelenlegi PalmOne most felvásárolja 30 millió dollárért. Ugyanakkor 2009-ig meghosszabbítják a PalmSource és erre jogosult partnerei számára a Palm elnevezés használatát, az operációs rendszer licencszerződésével együtt, mely utóbbi minimum 148,5 millió dollárjába kerül PalmOne-nak. Arról, hogy azután mi lesz, egyelőre egyik érintett fél sem nyilatkozott.

Így hát az új LifeDrive, illetve a Tungsten és Zire kézi számítógépeken, valamint a Treo okos telefonokon még az év vége előtt a Palm név fog szerepelni. Ehhez új logót is terveznek, amelyet még a nyáron megismerhet majd a nagyközönség.
Kulcsszavak: Palm

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új elnökségi tagokat választott a Magyar Marketing Szövetség

A szakma meghatározó szervezete, a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) május 15-én, a Haris Parkban szervezte tisztújító közgyűlését, amelyen a tagok kibővült, immár 18 tagú Elnökséget választottak, amelyben továbbra is a hazai marketing és kommunikációs szakma meghatározó döntéshozói, illetve szereplői kaptak helyet. 

2024. május 17. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59