A japán Access veszi meg a PalmSource-t

Milkovits Gábor, 2005. szeptember 10. 23:59
A japán Access szoftvercég bejelentette, hogy 324 millió dollárért megvásárolja a Palm operációs rendszert fejlesztő és forgalmazó PalmSource társaságot.
Az internethozzáférést biztosító és kezelő alkalmazásokat, illetve a PalmSource-hoz hasonlóan PDA szoftvereket is készítő Access a felvásárlástól azt reméli, hogy ezentúl ők kínálhatják majd a mobilszoftverek legszélesebb választékát a piacon. A vétellel nemcsak a széles körben elterjedt Palm OS operációs rendszer és a kapcsolódó alkalmazások birtokába jut majd a japán cég, hanem fontos Linux fejlesztői forrásokhoz is hozzáférhet.

Alig 10 nappal ezelőtt egyébként olyan meg nem erősített hírek keltek szárnyra, hogy a közös jogelődből kivált Palm(One) készülékgyártó meg- vagy visszavásárolná a bajokkal küzdő PalmSource-t. Azt nem lehet tudni, hogy vajon a Palm nevet nemrég visszavásároló hardvercég gondolta-e meg magát, mert a Palm OS feletti rendelkezést esetleg mégsem tartják olyan fontosnak, vagy pedig az egész híresztelés eleve alaptalan volt. A Palm-nál mindenesetre a Palm OS-alapú eszközökön kívül fejlesztenek már Linux-alapú okos telefonokat, sőt a vezetés Windows Mobile rendszerű készülékek gyártását sem zárta ki a jövőre vonatkozóan. A valaha piacvezető PalmSource Palm OS szoftverével egyre inkább háttérbe szorul a riválisok, a Windows Mobile-t forgalmazó Microsoft és a különféle Linux termékeket fejlesztő társaságok mögött, így az Access általi felvásárlás, vagy beolvasztás nem váratlan fejlemény.
Kulcsszavak: Palm

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36