Olcsóbb, karcsúbb PS3 két hét múlva?

Milkovits Gábor, 2009. augusztus 5. 20:15

A német RTL Info értesülése szerint a Sony augusztus 18-án, a lipcsei Gamescom kiállítás megnyitóján piacra dob egy új, a mostanihoz képest olcsóbb és kevésbé robusztus PlayStation 3 játékkonzolt, PS3 Slim néven.

A premierre állítólag Németországban, illetve valószínűleg több európai országban fog sor kerülni. Érdekesség, hogy az Industry Gamers magazin még június elején azt írta, hogy a Sony 100 dollárral készül csökkenteni a PlayStation 3 játékkonzol különféle verzióinak az árát, amikor az Electronic Arts Madden nevű sportjátéka megjelenik. Márpedig a várva várt videójáték megjelenésének dátuma szintén augusztus 18-a, az egybeesés pedig talán tényleg több mint véletlen. Akkor szó sem esett még új készülékről, másrészt viszont maga Howard Stringer vezérigazgató is megerősítette, hogy még mindig veszítenek minden egyes konzolon, azaz árcsökkentés nyilván csak a hardver átalakításával lehetséges.

A japán Kotaku technológiai híroldal úgy tudja, hogy a PS3 Slim új processzort és alaplapot kap, amelynek komponensei a modernebb gyártástechnológiának köszönhetően valószínűleg olcsóbbak lesznek. Emellett persze a kisebb készülékház is olcsóbb gyártást, raktározást és szállítást jelent, de még így is nehezen elképzelhető, hogy a Sony-nak valóban megérje majd negyedével csökkenteni a játékkonzol árát.

Kulcsszavak: Playstation 3

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tökéletesre csiszolt autóval döntené meg világrekordját a Széchenyi-egyetem hallgatói csapata

A SZEnergy Team tavaly májusban az energiahatékonysági és az autonóm kategóriát is megnyerve, kettős győzelemmel és saját korábbi világcsúcsát megdöntve zárta a világ legnagyobb energiahatékonysági versenyét, a Shell-Eco Marathont. A győri Széchenyi István Egyetem csapata idén a szokásosnál is magasabbra tette a lécet: a cél a dupla címvédés, ha lehet, újabb világrekorddal. Mielőtt elutaztak volna a verseny helyszínére, bemutatták elkészült fejlesztéseiket.

2024. május 20. 12:34

Ezekkel a gumikkal télen is biztosan célba ér a fuvar!

A Bridgestone, a prémium gumiabroncsok és fenntartható mobilitási megoldások globális vezetője bejelentette új prémium téli gumiabroncsát kisteherautók számára. A Bridgestone a Duravis Van Winter ENLITEN-nel a kisteherautó-flották tulajdonosait támogatja a mindennapi téli felhasználás közben, amellett, hogy segít csökkenteni a teljes tulajdonosi költségüket (azt, hogy a termék a teljes élettartama alatt mennyibe kerül a vállalkozásnak).

2024. május 16. 16:22

A Continental autógumija az első helyen végzett a Tyre Reviews szakportál négyévszakos abroncstesztjén

Újabb megmérettetésen, a Tyre Reviews 2024-es négyévszakos abroncsteszten győzedelmeskedett a Continental AllSeasonContact 2 modellje. Hét 205/55R16-os méretű, VW Golfra autóra felszerelt, egész évben használható modellből álló tesztmezőnyben ért el első helyezést.

2024. május 14. 13:17

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Bemutatta legmodernebb újításait a Huawei Dubajban

Legújabb, innovatív viselhető-, audió- és irodai okoseszközeit mutatta be a Huawei a Dubajban rendezett nagyszabású nemzetközi eseményén. 

2024. május 8. 18:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59