Bemutatkozott a GriffSoft Kft.

Kovács Attila, 2000. október 19. 17:13
Régi-új cég, a Montana Griff Kft.-ből többségi tulajdonfelvásárlással létrejött GriffSoft Kft. héten tartott sajtótájékoztatóján Szajbély Gyögy elnök-vezérigazgató bejelentette, hogy az új cég 2000. augusztus 31-i mérlegállapottal megkezdte - és várhatóan november közepére befejezi - a részvénytársasági formává történő átalakítást.
A GriffSoft leginkább arról a Forrás nevű, MS SQL alapú integrált ügyviteli programrendszeréről ismert a hazai piacon, amelyet a jogelőd és az új cég eddig közel 400 ügyfélnek értékesített. A rendszer termékszintű követése, fejlesztése, a bevezetéshez kapcsolódó tanácsadás és az egyedi igény szerinti modulok fejlesztése jelenti a GriffSoft alaptevékenységét.

A cég a közelmúltban két új tendert nyert (Pécs Város Önkormányzatánál és a fővárosban a XII. kerületi önkormányzatnál), miközben az üzleti intelligencia szoftverek terén ismert Cognos és Business Objects termékeinek a viszonteladója lett, illetve stratégiai partnerséget alakított ki a Microsofttal (hivatalos megoldásszállító és fejlesztőpartner). A nemrég aktualizált 2000. éves üzleti tervben 370 millió forint árbevétel és 12% nyereség szerepel, míg jövőre a B2B-re felkészítendő Forrás alapú e-business üzletág nélkül is 600 milliót remélnek. A cég új vezetésében Szajbély mellett Kohajda András vezérigazgató-helyettes és Kalmár Béla kereskedelmi igazgató vesz részt.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55