A Microsoft és a Gateway a behálózott otthonok mellett

Kővári Ádám Kővári Ádám, 2000. november 16. 23:57
A Microsoft Corporation New York-ban mutatta be a Microsoft Home-ot, ami tulajdonképpen egy olyan lakás, melyet teljesen bekábeleztek, és elláttak a legújabb hálózati eszközökkel.
A teljesen "informatizált" lakással a Microsoft azt kívánja demonstrálni, hogy a legújabb hálózati termékek a közeljövőben mennyire belesimulhatnak a hétköznapi emberek mindennapi életébe, és, hogy milyen nagy mértékben segíthetik a napi teendőket.

A Mircosoft home networking kampányától teljesen elkülönülve, a COMDEX szakkiállításon a Gateway Inc. is bemutatta saját "behálózott" otthonát, melyet Gateway Connected Home-nak neveznek. Ezzel azt kívánják bemutatni a széles vásárlóközönség számára, hogy egy család életében mennyire fontos lehet az internet mindennapos használata, ezenkívül az otthoni helyi hálózatok előnyeit is demonstrálja a Gateway futurisztikus elképzelése.

A Mircosoft Home elnevezésű kezdeményezése egyelőre nem tekinthető meg személyesen New York-ban, de az internet segítségével, online kamerák segítségével körbenézhetünk a jövő otthonában. A Gateway network home víziója megtekinthető a COMDEX-en, valamint Amerika szerte a nagyobb Gateway központokban is.

"A Connected Home tulajdonképpen csak a már ma is létező hálózati eszközök együttes otthoni felhasználását mutatja be. " - nyilatkozta Kevin Hell, a Gateway Connected Home projektjének alelnöke.

Mindkét óriáscég netes-otthon elképzelése eleinte nagy izgalmat okozott a kritikusok körében, azonban lassan csökkent az érdeklődés. Az ilyen nagy vállalatoknak több irányba is ki kell tekinteniük, hiszen manapság már lassan csökken a PC eladások növekedési üteme. A Connected Home termékek a PC-k kiegészítőiként kerülnek forgalomba, és elsősorban nem az informatikával most ismerkedő új felhasználókat célozzák meg ezekkel az eszközökkel, hanem a már tapasztaltabb, a net előnyeit ismerő és PC-vel már rendelkező vásárlókat. Így a cégek a közeljövőben különböző Touch Pad-eket, WebPad-eket, hálózati zene lejátszókat, és Web terminálokat kívánnak majd kedvező áron piacra dobni.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50