Egyesülésük előtt nőtt a Konica és a Minolta profitja

MTI Sajtóadatbank, 2003. május 16. 09:18
Az egyesülésre készülő két neves japán fényképezőgép- és irodaiberendezés-gyártó társaság, a Konica Corp és a Minolta Co éves profitjaik jelentős mértékű javulásáról számoltak be: az okok közül a költségcsökkentés és a magas minőségi színvonalú, magas árkategóriába tartozó irodai berendezések sikere emelhető ki.
A Konica, amely a világ harmadik legnagyobb fotófilmgyártója is, nettó profitjának csaknem 50 százalékos emelkedéséről számolt be - nyeresége 16,4 milliárd jen (141 millió dollár) lett; eladásai 3,6 százalékkal 559,0 milliárd jenre nőttek.

Az eredmények, amelyek megfelelnek a Nihon Keizai Shimbun által közölt prognózis értékeivel, elsősorban a nagy sebességű másolók kiemelkedő értékesítési adatainak köszönhető.

A másolókat, nyomtatókat és fényképezőgépeket is gyártó Minolta három év óta első ízben lett nyereséges, nettó profitja 12,6 milliárd jen volt. A cég tavaly 34,4 milliárd jen veszteséget szenvedett el, eredményét akkor az átalakítás jelentős költségei is rontották. A cég bevétele a most befejeződött pénzügyi évben 3,4 százalékkal 528,1 milliárd jenre növekedett. A Minolta számai is megegyeznek a korábban kiadott eredmény előrejelzéssel.

A Konica augusztus 5-én vásárolja fel a Minoltát, így a cég belép az irodai berendezés-gyártók vezető társaságai közé, ahol olyan vállalatok találhatóak, mint az ágazat vezetője, a Canon Inc vagy a Ricoh Corp.

Az egyesülés kedvezően hatott a Konica és a Minolta árfolyamára: a terv nyilvánosságra kerülése, január 7. óta több mint húsz százalékkal drágultak részvényeik; ugyanebben az időszakban a Canon papírjának ára két százalékkal emelkedett, a Nikkei index értéke pedig 1,47 százalékkal csökkent.

A mostani bejelentés a tőzsde zárása után vált ismertté: a csütörtöki napot a Konica 0,38 százalékos javulással 1069 jenen, a Minolta 0,46 százalékos többlettel 653 jenen fejezte be - a Nikkei 1,47 százalékot vesztett.
Kulcsszavak: Konica Minolta +céginfo

Az Év logisztikai fejlesztése Magyarországon a Prologis – Sziget II park

A Prologis Park Budapest-Sziget II beruházás nyerte idén a Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége (MLSZKSZ) által életre hívott, „Év logisztikai fejlesztése” elismerést. A legkiemelkedőbb hazai logisztikai fejlesztéseket díjazó kitüntetést 2023 óta ítéli oda a szervezet 11 tagú testülete a közúti-, vasúti-, vízi-, légi- és intermodális fuvarozás, valamint a vámolási és raktározási területek meghatározó szereplői részére.

2024. május 4. 18:03

Hannover Messe 2024: A Bosch fenntartható megoldásokat mutatott be

Az ipari gyártás minden gazdaság motorja, a gyártóknak azonban egy jelentős kihívásra is kell megoldást találniuk: a klímaváltozás miatt a gyáraknak fenntarthatóvá kell válniuk és kímélni kell az erőforrásokat. A Bosch, a gyártási és ipari megoldások egyik vezető szállítója, a gyárautomatizáláshoz, a hidrogéngazdasághoz, a digitalizációhoz és a mesterséges intelligenciához (MI) kapcsolódó megoldások széles portfóliójával segíti az ipari vállalatokat a zöld átalakulás megvalósításában.

2024. május 4. 17:02

Országos kutatás vizsgálta, hogy mi a közös az anyai és vezetői készségekben

Határozottság, konfliktuskezelés, problémamegoldó képesség és empátia: ezek a legfőbb vezetői tulajdonságok, melyek édesanyaként is elengedhetetlenek a magyarok szerint – derült ki a Yettel friss, országos, anyák napja alkalmából készített kutatásából. A mobilszolgáltató a vezetői kompetenciákat vetette össze az anyasághoz szükséges képességekkel, és az is kiderült, hogy tízből nyolc válaszadó szerint a gyereknevelés során tanult készségeket a munkavégzésben is lehet kamatoztatni.

2024. május 4. 16:44

MiTeC System Information X 5.0.0.0

Az otthoni használatra ingyenes MiTeC System Information X részletes információt szolgáltat gépünk hardveres összetevőiről (CPU, memória, alaplap, operációs rendszer, videokártya, monitor, tárolóeszközök, hálózati kártya, nyomtatók, USB portok). Beszámolót készít az összes megjelenített adatról.

2024. május 4. 15:43

Újabb rangos szakmai díjat nyert a Prologis!

A Prologis Park Budapest-Sziget II beruházás nyerte idén a Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége (MLSZKSZ) által életre hívott, „Év logisztikai fejlesztése” elismerést. A legkiemelkedőbb hazai logisztikai fejlesztéseket díjazó kitüntetést 2023 óta ítéli oda a szervezet 11 tagú testülete a közúti-, vasúti-, vízi-, légi- és intermodális fuvarozás, valamint a vámolási és raktározási területek meghatározó szereplői részére.

2024. május 4. 15:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55