Vezetőségi megjegyzések az MCI (WorldCom) vizsgálatával kapcsolatosan

forrás Prim Online, 2003. június 24. 22:30
Az MCI Igazgatótanácsa nyilvánosságra hozta annak az átfogó belső vizsgálatnak az eredményét, amely elemezte a WorldCom múltbeli tevékenységeit és ajánlásokat fogalmazott meg a korrekciós lépésekkel kapcsolatban.
William McLucas, az Értékpapír és Tőzsdebizottság volt koordinációs igazgatója, és a Wilmer, Cutler & Pickering ügyvédi iroda, mint a bizottság jogtanácsosa vezették a vizsgálatot a PricewaterhouseCoopers LLP, a tanács pénzügyi tanácsadója segítségével. Ma jelentek meg annak a vizsgálatnak az eredményei is, amelyet Richard Thornburgh, a csődbíróság által kinevezett volt amerikai főügyész vezetett. Michael Capellas, az MCI elnöke és elnök-vezérigazgatója a következő nyilatkozatot adta ki:

„Az MCI új vezetői csapata és igazgatótanácsa világosan kifejezte elkötelezettségét aziránt, hogy a megfelelő vállalati irányítás mintája legyen. Tudatában vagyunk annak, hogy felelősek vagyunk a jogi követelmények túlteljesítéséért a bizalom visszaszerzése érdekében.

Ennek megfelelően az összes vizsgálat során együttműködést tanúsítottunk annak érdekében, hogy ezek a vizsgálatok pontosan megállapítsák: mi történt a múltban és melyek voltak a problémák alapvető okai. Számunkra fontos, hogy a jelentés világos, részletes, és a nyilvánosság számára könnyen hozzáférhető legyen.

A vállalat már elébe ment az eseményeknek, jelentős vezetési, irányítási és szerkezeti változtatásra került sor. Senki nem dolgozik már a cégnél azok közül, akikre bármilyen halovány árnyék is vetődött a múltbeli visszásságokkal kapcsolatban. Rövid távon is arra törekszünk, hogy a múlt hibái soha ne ismétlődhessenek meg.

Ezeknek a jelentéseknek a kiadása újabb fontos lépést jelent azon az úton, hogy végre magunk mögött tudhassuk a múltat, miközben gyorsan haladunk afelé, hogy a csődvédelem hatálya alól ennek az évnek az őszén kikerülhessünk. Tudjuk, hogy a világ szeme rajtunk van, ezért állandóan vizsgáljuk a teljesítményünket, ez egy fajta örvendetes felügyeletnek tekintendő. Azt szeretnénk, ha a közvélemény tudná: a 20 millió ügyfél kiszolgálása érdekében minden nap keményen dolgozó 55.000 MCI dolgozó arra törekszik, hogy a jó gazdálkodás iskolapéldája legyen."

A különleges bizottság munkájában más igazgatók is részt vettek, így Nicholas Katzenbach volt amerikai főügyész; Dennis Beresford, a Pénzügyi Elszámolás Szabványügyi Tanácsának volt elnöke, és Jack Rogers, az Equifax előző elnöke és elnök-vezérigazgatója. A különleges bizottság zárójelentésének kiadásával kapcsolatosan Nicholas Katzenbach, az igazgatótanács tagja, az igazgatótanács nevében a következő nyilatkozatot adta ki:

„Az igazgatótanács azért adott ki megbízást ennek a jelentésnek az elkészítésére, mert tudatosítani kívánta, hogy pontosan mi is történt a múltban és ezután milyen új kontrollok lépnek életbe ahhoz, hogy az eset ne ismétlődhessen meg. A múlt év júniusa óta végzett vizsgálatok során több száz embert meghallgattak, több millió dokumentumot vizsgáltak át, és számtalan nyomot követtek végig, így biztosak lehetünk abban, hogy a mulasztások teljes körű feltárása megtörtént.

Világos, hogy a volt vezetők és dolgozók egy szűk csoportjának tevékenységei jelentős befolyást gyakoroltak a cégre, annak 55.000 dolgozójára, részvényeseire, hitelezőire és üzleti partnereire is. Az ügy most már az amerikai igazságszolgáltatás kezében van, ahonnan a dolgok szokásos menete szerint halad előre.

Michael Capellas, az MCI elnöke és elnök-vezérigazgatója vezetésével az új vezetői csapat hatalmas akadályokat küzdött le azért, hogy az új MCI átépítése megkezdődjön, és a cég példaképe legyen a megfelelő vállalatirányításnak és az erős vezetői integritásnak. Biztosak vagyunk abban, hogy az MCI dolgozói elkötelezettek a vállalatba helyezett bizalom helyreállítása iránt. A vállalat gyorsan halad afelé, hogy a csődvédelem hatálya alól a közeljövőben – idén ősszel – kikerülhessen.

Az MCI új igazgatótanácsa aktív módon hozzájárul a vállalat azon erőfeszítéseihez, hogy újból meghatározza önmagát. A tanács és a vezetői csapat üdvözli azt a lehetőséget, hogy a vállalat a legmagasabb számadási felelősséggel, integritással és átláthatósággal működhet."



Tökéletesre csiszolt autóval döntené meg világrekordját a Széchenyi-egyetem hallgatói csapata

A SZEnergy Team tavaly májusban az energiahatékonysági és az autonóm kategóriát is megnyerve, kettős győzelemmel és saját korábbi világcsúcsát megdöntve zárta a világ legnagyobb energiahatékonysági versenyét, a Shell-Eco Marathont. A győri Széchenyi István Egyetem csapata idén a szokásosnál is magasabbra tette a lécet: a cél a dupla címvédés, ha lehet, újabb világrekorddal. Mielőtt elutaztak volna a verseny helyszínére, bemutatták elkészült fejlesztéseiket.

2024. május 20. 12:34

A Continental budapesti gyára „Megbízható Munkaadó” díjat kapott

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) idén többek között a Continental budapesti telephelyét, a Continental Automotive Hungary Kft.-t díjazta a „Megbízható Munkaadó” címmel – melyet 2022-ben a teljes magyarországi Continental csoport nyert el. A rangos díjat az újonnan bevezetett szabályok értelmében a győztes az eddigi kettő helyett, immáron három évig tudhatja magáénak. Az elismeréssel azon cégeket tüntetik ki, amelyek példaértékű módon gondoskodnak dolgozóik munka-, valamint életkörülményeiről.

2024. május 20. 10:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59