Sun Kft. pénzügyi éve: kiugró szolgáltatási üzletágak

Kovács Attila, 2002. július 19. 15:11
A Sun Microsystems Kft. az IT piac nemzetközi és hazai csökkenése mellett az előző év bevételeihez képest stagnáló üzletvitelről számolt be a cég július 19-én tartott sajtótájékoztatóján.
A ma még legnagyobb részt adó számítógép-rendszer értékesítésben a darabszámot tekintve az előző évhez képest a növekedés 18%-os volt. A hardver-értékesítésből származó bevételek mellett, ugrásszerűen emelkedett meg a szolgáltatási üzletágak árbevétele: a támogatási szolgáltatások mintegy 24%-kal, míg a teljes infrastruktúra-megoldások implementálását végző Professional Services üzletág 47%-kal növelte árbevételét. A cégben végbement a kitűzött céloknak megfelelő belső átstrukturálódás. Ez év első negyedévében a Sun a magyarországi Unix szerver piacon értékben 65%-os, a leszállított rendszerek darabszámát illetően pedig 76%-os részesedést mondhatott magáénak. A Sun ONE szoftver licenceladás néhány százalékkal nőtt.

A kft. tervei között szerepelnek a következők: a platform szintű és a Sun ONE szoftvermegoldások hangsúlyosabbá tétele, a volumen-értékesítés kiemelt kezelése partnereken keresztül; idén újabb három Java labor létrehozása vidéken; a Cisco-akadémiák Sun-eszközökkel való kiegészítése; fővállalkozások partnercégekkel; 2003 januárjában európai szintű Sun Tech Days konferencia megrendezése Budapesten.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36