Százmilliós informatikai beruházás a Bakony Autóalkatrész Gyártó Rt.-nél

Kiss Ádám Zoltán Kiss Ádám Zoltán, 2003. március 6. 18:18
A veszprémi székhelyű Bakony Autóalkatrész Gyártó Rt. a vállalati folyamatokat teljes körűen támogató integrált vállalatirányítási rendszer bevezetéséről írt alá megállapodást a KFKI Csoporthoz tartozó KFKI ISYS Kft.-vel.
A száz százalékban magyar tulajdonú cég olyan nagy autógyártóknak szállít alkatrészeket, mint a Suzuki, az Opel, a Valeo. Termékei - ablaktörlő rendszerek, fűtőberendezések, műszerfalak stb. - a legmagasabb minőségi elvárásoknak felelnek meg. A cég új vezetése és a hatékonyabb működés érdekében tett szervezet átalakítási lépések meghozták a várt eredményt, a 2002-es évet nyereséggel zárták, és a 2003. évi tervek alapján is hasonlóan eredményes év várható. A cégvezetés a növekedés további zálogát a vállalati folyamatok átgondolásban és egy biztos informatikai háttér kialakításában látja.

Az informatikai beruházás keretében, 2003 év során az SAP vállalatirányítási rendszer bevezetésére, informatikai képzésekre kerül sor. Az EU csatlakozásra készülve, az uniós autóipari beszállítók gyakorlatának megfelelően az autóipari ellátási láncban nagy jelentősége van a pontos szállításnak, a készletszintek kézben tartásának. A Bakony Autóalkatrész Gyártó Rt.-nél eddig is számos informatikai alkalmazás működött: a megrendelőkkel például EDI kapcsolatot alakított ki a cég. A mostani fejlesztés ezen alkalmazások korszerűsítésére, egységesítésére, a SAP rendszerhez való kapcsolódás kialakítására is kiterjed.

"Cégünk csak a folyamatos fejlesztésekkel, újításokkal képes megfelelni az Európai Uniós elvárásoknak. 1994 óta az ISO 9001; 1998 óta QS 9000 minőségi szabvány szerint működünk, idén a szabvány megújítása mellett az EU előírásoknak megfelelve az ISO 14000 környezetvédelmi szabvány szerinti minősítés megszerzése is célunk. A 100 millió forint feletti informatikai fejlesztés az utóbbi évek egyik legnagyobb beruházása a Bakony Alkatrészgyártó Rt. számára. A SAP vállalatirányítási rendszer kialakításától is versenyképességünk további növelését várjuk." - mondta Zentai Gábor vezérigazgató.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50